Градинарство - моето хоби 36

• 37 222
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
А слепите кучена не прегризват ли саксийките?
Казаха ми да насея рицин, някой да е пробвал?

Не.

# 76
А слепите кучена не прегризват ли саксийките?
Казаха ми да насея рицин, някой да е пробвал?
и при нас има сляпо куче, не можахме да го изгоним с уреди, бензин, карбит
рицинът не знам колко действа
отмъква ни корени, картофи, цели подземни градове прави
mentolka какви са тези капани?

# 77
От три години опитвам да се избавя от сляпото куче с рицин,но според мен не действа.

# 78
  • Варна
mentolka какви са тези капани?
Имаме два такива . Като се види някъде надигнато по почвата, трябва да се разрови, капана се вкарва в тунела и се заравя колкото да се виждат дръжките. Трябва да се прави разлика между къртичина и дупка на сляпо куче. На мен поне къртиците не ми пречат толкова, имаме и от тях. Спорим с ММ кое е на къртица, кое на сляпо куче. Мен ме е гнус и страх и не се занимавам, той залага капаните. Само веднъж ми се наложи да извядя звяра и да го хвърля Persevere

# 79
Само къртиците надигат, сляпото куче не прави купчина
Ще пробвам с капан

# 80
  • Варна
Да, не прави купчина, но надига. Пръстта изглежда като подпухнала, леко надигната и ако стъпиш там потъваш а ако разкопаеш леко виждаш тунела. За това написах да се прави разлика. С очите съм го виждала. И как понякога за час-два се случва всичко - надигането, залагане на капан и след малко уловено сляпо куче, което пък няма как да го сбъркаш с гадните му огромни предни зъби. Докато къртиците правят кучина и това се случва обикновено след обилен дъжд.

# 81
  • София
Доста се поомешиха темите, тази и Нашите цветя Wink Секаш преди повече тук се пишеше за градинските растения, а за саксийни - в другата тема.
Ейнджъл , чудесно се развива лазанята!

При нас пролетта идва мноооого трудно! Започнал е да цъфти зимния жасмин (миналите години в средата на февруари). Минзухарите са се поизгубил в цветната градина, но затова пък имам в лехата с чесъна (там бяха временно една година). Нямам сляпо куче, всички лалета и нарциси са се показали.
Скрит текст:

Разработвам нова част с цветна градина. След Нова година засадих сребрист смърч, сега около него оформих с две хортензии(ще имат само сутрешно слънце), два люляка, Вайгела, клематис, две рози, котонеастър.
Има място и за едно- и многогодишно цъфтящи, както и за луковични наесен.

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 12:31 от sofyia

# 82
  • sf
Привет! Дадоха ми тези люти чушлета. Дали е възможно някакси да си завъдя от тях?
Скрит текст:

Последна редакция: чт, 13 мар 2025, 15:56 от donsita

# 83
Аз чушлета не виждам,но ако са узрели засей семената.

# 84
Здравейте, откъде в София най-изгодно мога да си купя цветя, които да засяда в саксии и да бъдат на двора?

# 85
  • София
Аз миналата година взимах от Женски пазар, Кауфланд и магазини тип Бриколаж. Мисля, че на пазара е най-евтино, Димитър Петков ми се струва, че завишиха цените нещо.
За съжаление от Кауфланд обаче цветята трябваше да са каскадни, а се оказаха бордюрни. Дали са объркали табелките - не знам, но няма да купувам от там повече.

# 86
Аз миналата година взимах от Женски пазар, Кауфланд и магазини тип Бриколаж. Мисля, че на пазара е най-евтино, Димитър Петков ми се струва, че завишиха цените нещо.
За съжаление от Кауфланд обаче цветята трябваше да са каскадни, а се оказаха бордюрни. Дали са объркали табелките - не знам, но няма да купувам от там повече.

Каквото и да кажете в Кауфланд цветята са най - изгодни , когато са на промоция . Друг е въпроса , че не всички се хващат . От там съм взимала Жен шен за по 8 9 лв , дребна циклама за по 4 5 лв , драцена за по 3 лв . и какво ли още не . При мен Кауфланд е точно срещу работното ми място и дет се вика през ден съм там ..

# 87
Поръчах си по интернет. Днес иглики, данско сърце и няколко дръвчета. За сакъзчета и мушкато мога да похваля Димитър Петков, разсади от село Маноле. Н ъгъла,. Ама как да не ги видите. Винаги са прекрасни. Но вече са по 7-8 лева, да.

# 88
Аз есента си взех две парфюмни рози и ги засадих в началото на ноември. Нямам вече търпение да цъфнат, за да се наслаждавам на аромата. Ако всичко е наред с тях и като се покажат цветовете, ще ги покажа. Миналият уикенд извадих четири кълбовидни туи, които ми изяде корояда. На тяхно място сложих декоративни треви.

# 89
  • Gorni Bogrov

Моля за помощ!Дъщеря ми ми го подари за 8 март, но днес видях че листата му са в това състояние, с какво  да тренирам?

Общи условия

Активация на акаунт