Градинарство - моето хоби 36

• 37 844
  • 753
  •   1
Отговори
# 285
Веднага! От преди 4 дена.
Вибурнумът Сигурно вече е още по-бял и голям

Клематисите тръгнаха

Физокарпусът и Вейгелата са готови да цъфтят

И всичко друго… храсти, майски сняг, фотиния…

# 286

dt много си мила, но те не са ли едногодишни и не им ли е късно вече😊
Както вече са писали преди мен не са едногодишни и не смятам че е късно.Преди да са стана ли жеги е добре.Ако решиш ми изпрати адрес.

# 287
Мускари имах в тревата, но нещо не понесоха - или косенето, или култивирането.
...

Принципно луковичните растения загиват, ако се торят. Пренапояването също може да ги е увредило.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 10:36 от animsaj

# 288
  • Пловдив
И мен много ме вдъхновяват пролетните снимки на цъфнали растения .
Много го харесвам този Вибурнум ,но аз получих друг от онлайн доставка .И без това съм го засяла на супер неподходящо и малко място ,поне няма да страдам излишно ,че ме излъгаха и ми продадоха друг .
  Чакам Вайгелата да цъфне  ,борбата с въшки и гъсеници стартира .

Вече 2 години се чудя защо Фотинията има някакъв измислен цъфтеж .Не я режа есен .Миналата седмица се 8агледах пред една къща на нашата улица .Има 3 щамбови Фотинии ,досущ като нашата като вид листа и със същия никакъв анемичен цъфтеж (на практика го няма) и една стандартна Фотиния .Значи ,просто моята е друг вид .Не съм я купувала от разсадник ,най-вероятно ще е нещо по различно от Red Robin.

Момичета ,а това какво е зеленото ?
Пред Жълтата Спирея (поне аз мисля ,че е такава )

# 289
Нели,
Чудна градина.
Миналата година не ми цъфтя Вибурнума, защото “градинаря” (косач всъщност) го беше изрязал есента при едно рязане на лавровишнята, която е до него. За наказание тази година ще го разплаче от цвят и боклук после Simple Smile
Та да го орежеш след като прецъфти твоя вибурнум и никакво пипане повече до следващ цъфтеж догодина.
Фотиния имам на 2 места за жив плет. След като прецъфти сега я режем. По-късно през годината ако се наложи също. Но и моята е два вида. Тази която се вижда на долната снимка цъфти та се къса. Тя е облещена на слънцето.  Имам една в северната страна. По-линее. Но тази година добре се зачерви и тя.
Нели, на слънце ли го гледаш този Лоропеталум? Имам от много години и много анемичен. На сянка предимно е моят.

# 290
  • Пловдив
И моят Лоропеталум не е цвете за мирисане .От 2г.го имам , порасна двойно  .Пече го слънце само до обяд .Чакам да дръпне на височина  и  Ружата зад него ще изчезне .То бива въшки по нея....Виждам ,че на твоя листата са хубаво червени ,значи получава достатъчно слънце .
Моят тръгва с червени и после позеленява .Във Флората имат такъв на сянка и слънце и това им бе отговора -ако няма достатъчно слънце ,става зелен .Нямам идея дали гъстотата е до рязане .Имам спомен ,че пооформях моя много леко миналата година .Обаче ,не расте кръгличък -към ружата отзад е плосък ,така че може и да е до светлина гъстотата .. Thinking

Фотинията ми е голяма и много хубаво се зачервява. Не е на целодневно слънце ,но смятам че е достатъчно .
Самият цъфтеж не разпуква и не цъфти като на другата и все си мислех ,че не правя нещо както трябва ,а е на 5г .

Калината ,макар да не е Розеум ,ще я преместя ,пък ако оцелее . На тотална сянка е милата и пак се мъчи да цъфти .

# 291
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Садила ли си хиперикум?
Ако цъфне с жълти цветове значи съм познала Simple Smile

# 292
Малко снимки и от мен. Имам много за плевене. Където съм слагала тор на растенията, имам по метър-метър и нещо глухарчета. Grinning Щях да пръскам днес за въшки, но заваля и се отменя за събота или неделя.

# 293
  • Пловдив

Садила ли си хиперикум?
Ако цъфне с жълти цветове значи съм познала Simple Smile
Днес бяхме на "екскурзия" и го видях пред заведение .Няма да мога да го видя пак цъфнало .Определено не ми заприлича на зелена Спирея .Отговаря на Хиперикум -бе доста гъсто и  бих казала инвазивно бе навлязло в трева Императа.

Мини,какво е розовото цвете на първата снимка ?

# 294

Не е ли винка? Ако цъфне в лилаво, съм познала Simple Smile При нас вече прецъфтява. Иначе се разпространява бързо. В началото му се дразнех и се опитвах да го огранича. Сега една част от градината е с него, но тъй като е под борове, под които нищо не расте така или иначе, го оставих и вече ми харесва Simple Smile

# 295
  • Пловдив
Бях забравила за приложението за разпознаване .Точно Хиперикум .Хм...незнаех ,че е вечнозелен .

# 296
Нели, розовото е Armeria maritima Splendens.

# 297
Хиперикум е със сигурност . Доста бързо се въди . Имам мъничко от миналата година от размяна с една женица . Още не съм го виждала цъфнал . Цяла година е зелен .
Сях семена на Армерия и аубриета та да видим . Като цяло всички разсади са много зле тази година . И на зеленчуци и на цветя .. Още е студено и нищо не върви .

Преди малко си взех този сладур от Кауфланд . Мисля да го оформям като дръвче с топка отгоре . Саксийката е от Пепко за 2 лв .

Тая сладурана дълго време си ме радва .

Последна редакция: пт, 02 май 2025, 08:37 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 298
  • София
Нелина, колко е пораснало всичко при теб! Green Heart
Този хиперикум го бях забравила. Ще ми свърши чудесна работа като почвопокривно, ще го потърся, благодаря!

# 299
Сланата ми е попарила листата на червения клен, някъде бях чела, че ще се съвземе, а дали е така?
Всъщност всичко се бави, или пък аз бързам.

Общи условия

Активация на акаунт