Градинарство - моето хоби 36

• 37 820
  • 753
  •   1
Отговори
# 405
ето малко снимчици на балконската ми градина😎

Последна редакция: чт, 22 май 2025, 18:51 от LilavOblak

# 406
Здравейте, виждам, че нещо не е наред с орловия ми нокът, но какво ще да е? Какво мога да предприема? Мисля да отида до агроаптеката и да попитам, но няма да ми е излишно и тук да получа някакви насоки  Simple Smile Благодаря предварително!

# 407
  • густо майна Филибето
Момичета, някоя ползва ли пръскачка под високо налягане? С такава ще успея ли да напръскам 3 метра дърво, без да се налага да се катеря по стълбата, обикаляйки го от всички страни? 3 бара дали са достатъчни? Какво друго да гледам при избора?

Аз ползвам акумулаторна, не зная колко бара е. За високите дървета използвам дълго рамо.

https://praktiker.bg/bg/Aksesoari-za-gradinski-praskachki/TELESK … Y-300-sm/p/117645

Здравейте, виждам, че нещо не е наред с орловия ми нокът, но какво ще да е? Какво мога да предприема? Мисля да отида до агроаптеката и да попитам, но няма да ми е излишно и тук да получа някакви насоки  Simple Smile Благодаря предварително!
....

Аз виждам вариегатен орлов нокът. Ако е на слънце, светлите жилки са повече. Някакви поражения ли има?

# 408
Мини, дървото ще го напръскаш, но ако стоиш отдолу и ти цялата ще си напръскана и надишала се. Ако ще пръскаш с нещо токсично - аз не бих.

# 409
Какво е това нещо около корена му ? Махни го , задушава го това , прекалено близо е до корена му , и май е изпотено ? Да не би да е на сянка ? Аз си мисля , че е прекралено близо до тия тухли . Трябваше да оставиш повече място от тухлите . Зарови едно пълзящо с малко пръст ще пусне корени за всеки случай . Като искаш да е прибрано вържи го отдолу .

# 410
Благодаря, Любознателна. Купувах едно дълго рамо, но нещо сякаш не пасва на пръскачката и след 2-3 минути почва да тече. Нагласям, пръскам, пак нагласям и много време отнема.

Phloxx, аз се екипирам с шапка, очила, маска, дъждобран и гледам да съм леко встрани от дървото. За поредна година са ми нападнати туите от корояд и трябва да се пръскат. Та се надявах с пръскачка под високо налягане да е по-лесно. Не можах да намеря препоръка за фирма при нас, която да напръска. Ако някой знае доверена фирма за Стара Загора и това ще ми свърши работа.

# 411
  • Карлово
Благодаря, Любознателна. Купувах едно дълго рамо, но нещо сякаш не пасва на пръскачката и след 2-3 минути почва да тече. Нагласям, пръскам, пак нагласям и много време отнема.
Това ми прилича, на лошо уплътнение, някъде. Едни "О" пръстенчета са. Накарай някой да погледне и да ти каже размера на уплътнението, за да го смениш.

# 412
Благодаря, ДамаТрефа! Simple Smile

# 413
Малко от мен )

# 414
  • Пловдив
La_Valletta ,как ме уцели в Heart с тези бели цветя .
От няколко дни издирвам  сравнително ниски храстоподобни растения с бели цветове ,защото пак съм запланувала да си създам работа .И ММ няма да скучае - зарадвах го с план за двойна люлка . Излишно е да казвам колко бе "очарован "  Simple Smile  .
 И тъкмо си мислех ,че накрая ще сложа едни 10м2 с върболистен котонеастър (много си го харесвам) -като килим трябва да стане

,а ти с тази Дойция разбуни духовете .
 Може ли малко инфо ? Колко бързо расте ?Подрязва ли се често  и симпатична ли е без цветчета?

Допълвам с Перовская на заден фон ,защого тази година ме изненада с гъстотата си (спомням си че бе споменала ,че не ти е харесала как изглежда без цвят )

И вече попрецъфтяваща Вайгела

Последна редакция: пт, 23 май 2025, 21:30 от nelina_london

# 415
nelina_london, на моята дойция няколко пъти и търсих място, на слънце изгаряше. Сега е между дувар и японската вишна. Възможно е до сорт, но тази расте много бавно, засега няма нужда от подрязване, клонки са много тънки, разлиства се по-късно от други растения и затова всяка пролет мисля, че е някаква изсъхнала трънка ), буквално. В гол вид не изглeжда добре ). След цъфтеж е едно нежно зелено храстче.
Котонеастърът на снимка изглежда много добре, може би за голяма площ е по-добър вариант.

Перовская в група с други растения при теб е супер. Вайгела е моята нова любов, не очаквах толкова обилен цъфтеж и аромат. Купих я като стелещето се храстче, а тя дръпна и нагоре.

Последна редакция: сб, 24 май 2025, 10:44 от La_Valletta

# 416
  • Пловдив
Вайгелата много бързо дърпа на височина и цъфтежът е много обилен ,наистина .Втората година  не се виждат листа от цвят .

Ех...,няма да гледам Дойция тогава .Много благодаря за информацията ! При мен е голям пек .Набелязах няколко цъфтящи в бяло .Труден избор ще е .

# 417
Купих си дипладения и забелязах, че коренът е в нещо като тънък плат, дали да го махна, май ще пречи на растежа?

# 418
  • In transit
Махни го внимателно, ако трябва разрови леко пръста около корена и след това я върни.

# 419
Мини, и аз така се бях опаковала като пръсках с инсектицид и такава алергия направих после, че не ми се говори. Ако вдишваш препатата, нищо не те спасява. Поне пий после активен въглен 😀
Тази година много се е навъдила Черната златка, може това да ти ги напада.

Общи условия

Активация на акаунт