Сложни отношения с мъж

• 14 728
  • 265
  •   1
Отговори
# 210
Всеки с неговата си летяща чиния, която сам си е построил.

Американските военни имат един много точен лаф:”Assumption is the mother of all fuckups.” Когато изказваш мнение във форум, единствената реалност, на която можеш да се позовеш, е личния ти опит. Да правиш заключения какви са всички мъже/съпрузи, е “допускане” assumption на английски. Та после и резултатът е fuckup…

Ама какъв резултат?

И защо си сложила допускане в кавички? А другите думички защо така не ни ги превеждаш от английски?

А това изречение "Да правиш заключения какви са всички мъже/съпрузи, е “допускане” assumption на английски" е

Ясно ли е изобщо какви са дефинициите на заключение и допускане?

Като се премахнат всичките logical fallacies, остават само truisms. Не е добре май.

Провокирана от мнението все пак, може да потърся дали няма някакво проучване, обхващо по-голям брой мъже, относно какви са нагласите на мъжете като цяло за връзка с жена, която вече има дете/деца, доколко това им е проблем и дали дори и да са склонни на връзка, не биха предпочели все пак същата жена да е без дете/деца Grinning

# 211
Те биха предпочели да е без деца, с буйна коса, топ мерки, богата наследничка и уникална домакиня, но няма много такива. Особено след определена възраст, особено за средностатистическия мъж.

# 212
  • София
Със сигурност 100% от жените предпочитат мъжа да няма деца от други жени, докато мъжете доста по-лесно приемат доведени деца и са добри пастроци. При жените злата мащеха е класика не случайно

# 213
  • Somewhere far away
Със сигурност не са 100% , защото ти не познаваш 100% от жените.

# 214
Естествено, че никой не се цели в жени с деца освен в случаите, когато се търси само секс. Просто след определена възраст основно това има на пазара заедно с позастаряващи моми с претенции като за принцеси и/или с доста кофти други черти от характера. За мъжете важи същото, на по късна възраст нещата като цяло се случват по трудно.
При мен като съм бил аз на пазара на 25-6 и съм се целил в момичетата от 20 до 25-6 изобщо не съм попадал на самотни майки, така че всичко си е до възраст.

# 215
До възраст е до голяма степен. Добре е и жените, и мъжете да са наясно в коя категория се намират. За съжаление Лео ди Каприо и Джордж Клуни малко са поразбутали представите на някои мъже.

# 216
  • София
Със сигурност не са 100% , защото ти не познаваш 100% от жените.
И не е необходимо. Детето е част от майката и несъзнателно всеки го третира така. Може да има незли мащехи, но жените не си падаме по деца от други жени, докато мъжете, защото детето е част от майката, обичат ли майката приемат и децата и. Виждаме и достатъчно мъже, които повече гледат доведените деца на втората си жена, отколкото своите собствени деца от жена, която вече мразят. Това е принципно, хора всякакви има.

# 217
И аз съм бил с жена с дете, и когато решихме  да сме заедно на момента се обадих на нашите и им казах всичко. Отначало бяха малко стреснати, че е с дете, ама след 10 дни вече и по телефона си говореха. Дори и не говорят нищо лошо за нея, а сме вече разделени с бившата. Така, че трябва да обясни твоя човек на родителите си всичко. И да се пребори със страха от тях.

# 218
  • Paris, France
Със сигурност 100% от жените предпочитат мъжа да няма деца от други жени, докато мъжете доста по-лесно приемат доведени деца и са добри пастроци. При жените злата мащеха е класика не случайно

Не е точно така. Познавам жени, на които не им е никакъв проблем. Има даже и такива, които гледат детето и то добре. Деверът от 25г живее с жена, която е знаела, че има две деца от две различни жени. Даже едното го мъкнеха с тях като идваха, а майката почина като беше на 6г и оттогава живее с тях. 180кв им апартамент в 16ти район е купен от родителите на жената.Тя не е имала 30г като се е запознала с него. Имат и още 3 техни. Даже и майка ми се учуди, че тя се занимава много с детето и го гледа. Жената е доста осигурена и богата и не е куца, нито саката, та би си намерила бездетен.

Майка ми приема мъже с деца и като мома не е имала против. Не знам дали би ги гледала, но приема.

В централна Африка жени ходят да се бият за да вземат децата на бившите жени на мъжете си. Причината е, че не влагат много в гледане и от 5 или 6 годишни работят на къра и в домакинството. Понеже смъртността е висока, всяка неизискваща особено гледане работна ръка е добре дошла.

Естествено повечето не щем чужди деца.

# 219
Скрит текст:
Но е факт че в България много малко хора са емоционално интелигентни.Същият този термин "емоционална интелигентност"го писах в друга тема.Майката искаше да праща бащата в съда ,само защото бащата е оставил детето за няколко часа при родителите на новата.И ,аз познавам жена която гледа детето на бившия си мъж ,само и само детето и да има емоционална връзка с братчето си .В много малки случай има любов и разбирателство в такива отношения.Затова нека да не се опитва подобен тип връзки като хубави . Реалността е че любовта винаги изчезва , когато бившият/бившата се обади.Или когато детето ти каже ти не си ми майка/баща.Дори тук последният коментар е показателен ,, новата се е на тресла на милото "Винаги бившият партньор прави мазало не защото ги обича,а защото има изгода бившия да е сам . Да може и с ерген да имаш проблеми но с ерегат проблемите ще са твой , защото ти си ги създал тези проблеми,а не си въвлечена в чужди проблеми и не ставаш черен/черна заради чужди проблеми,за които ти нямаш вина .
Коментирате емоционална интелигентност, но реално много обобщавате.
Има всякакви ситуации. Има ситуации, в които мъжът пък се лепва или много харесва втората си жена и някак толерира новото си семейство повече. В някои случаи това включва и детето от първия брак, в някои случаи, за съжаление, не. Има и много теми с първи жени, които се оплакват от това. А втората си живее кефа и се слуша нейната дума. Въпрос на характери и обстоятелства.
За да има втори успешен брак трябва да слуша именно новата жена, а не бившата. Няма първа и втора, а настояща и бивша, която не трябва да й се разрешава да се бърка.
Говоря от моя гледна точка и опит и мисля че в повечето случаи самите бивши оставят децата си без бащи . Живеем във времена в които,ако някое дете е ощетено по някакъв начин ,винаги нещата опират до съд .И , който ми каже че втората си живее като кралица не вярвам в това .Говорите за емоционална интелигентност,ама какво интелигентно има в това, когато не ти се е получило с един мъж ,той продължи на пред и да беснееш срещу новата която даже не познаваш като човек.При условие че бащата си гледа детето,търси го , бившата хем не го иска, хем и е съсипал живота,ама беснее , срещу него и новата, която е такава и онакава.
Пак казвам,покрай мен от моя опит нещата са такива.Пред хората правиш бившият най черен че не търси детето,ама няма да си признае че тя самата не пуска детето, използва детето като му вменява ,колко лош е таткото и как той не обича мама , заради него.
Но това е друга тема не е по темата на авторката,ама все пак дано и помогне да разбере че нещата не са като в турски сериал в реалния живот.Да си търси разведен с деца които са в нейната категория .
Изобщо не говоря за конфликтите в двойките, камо ли да беснея срещу бивши?!? Напротив, дори съм съгласна, че често бившите жени имат несъстоятелни претенции. В случая обаче просто обърнах внимание, че има различни ситуации. И че не може да се обобщава колко са лесни или трудни връзки с разведени/ с деца от предишни връзки.

# 220

Не е точно така. Познавам жени, на които не им е никакъв проблем. Има даже и такива, които гледат детето и то добре. Деверът от 25г живее с жена, която е знаела, че има две деца от две различни жени. Даже едното го мъкнеха с тях като идваха, а майката почина като беше на 6г и оттогава живее с тях. 180кв им апартамент в 16ти район е купен от родителите на жената.Тя не е имала 30г като се е запознала с него. Имат и още 3 техни. Даже и майка ми се учуди, че тя се занимава много с детето и го гледа. Жената е доста осигурена и богата и не е куца, нито саката, та би си намерила бездетен.

Майка ми приема мъже с деца и като мома не е имала против. Не знам дали би ги гледала, но приема.

В централна Африка жени ходят да се бият за да вземат децата на бившите жени на мъжете си. Причината е, че не влагат много в гледане и от 5 или 6 годишни работят на къра и в домакинството. Понеже смъртността е висока, всяка неизискваща особено гледане работна ръка е добре дошла.

Естествено повечето не щем чужди деца.
Какво е 16-ти район?

# 221
  • София
В Париж...

# 222
Мислех, че в тази тема се обсъжда българската действителност...

# 223
Щом повечето жени разбират защо една жена не иска да гледа чужди деца, тогава защо всички съдеха Кат от Game of Thrones, че не обичала едно дете, което даже не беше от бивша, а от любовница. Grinning

# 224
  • Бургас
Аз пък на този етап от живота си, ако ще градя сериозна връзка, предпочитам да е с мъж, който вече има деца.
Мисля, че ерген по-трудно би приел моите. А и в един момент сигурно ще поиска и свое. Аз обичам децата, не случайно имам три, не ми пречи и за други да се грижа. Но повече категорично нямам намерение да раждам.
И не на последно място - ергенин на 40+....миии каквото и да си говорим не звучи много привлекателно.Grin По-добре разведен, вдовец, някой който е съжителствал с жена и деца.

Общи условия

Активация на акаунт