Сложни отношения с мъж

• 14 682
  • 265
  •   1
Отговори
# 45
Мъжете ама изобщо не харесват чужди деца. Хайде да си признаем, че и жените бихме предпочели да си намерим мъж, който да е готов да отдели всичките си ресурси за наши общи деца, отколкото вече да е обвързан с такива. Не че има нещо лошо в децата, просто всеки иска свое си семейство и свои си деца.

# 46
  • nowhere
Azazaz1234, здравей.

Разбирам притесненията ти, те са нормални и са породени главно от очакванията ти.

Дано не ми се обидиш, но мисля, че проблемът не е в мъжа , а в твоя незрял подход към отношенията ви. Не знам колко дълго си била с бащата на детето си, имам усещането, че не си имала дълга връзка.  От мненията ти лъха липса на житейски опит, в което няма лошо, всички го придобиваме само и единствено с изживяно време.

Казваш, че искаш да се откриете напълно един към друг - това няма как да стане след 7-8 месеца и няма как да стане никога. Не е и нужно. За сближаването и откриването един пред друг трябват години, прекарани заедно и понякога дори това не е достатъчно. Това е бавен процес и няма как да го изискваш толкова скоро.

И аз смятам, както други вече са писали, че се вторачваш в грешния 'проблем'. На този етап това, което има значение е как мъжът се отнася с теб и детето ти. Всичко останало, включително дали родителите му знаят за вас и дали ти говорят, няма голямо значение. Бързаш да градиш къща без основи. Да демонстрираш връзка, преди да е изградена, да изискваш близост и отдаденост без да им дадеш време да се развият.

Направи ми впечатление как в последния коментар се опитваш да даваш насоки на темата, както се опитваш да даваш насоки и на връзката си.
Темата ще се развие естествено със свое темпо и посока, както ще стане и с връзката ти. Трябва да пуснеш контрола, ако искаш тя да просъществува и да оставиш отношенията ви да следват своя ход във времето. Дай ви време и въздух и ще можете да изградите живота си заедно, ако си паснете.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 15:25 от Blue Dress

# 47
  • Melmak
Blue dress добре го каза.

Насила нищо не става. Нито ще го накараш да седи у вас всяка вечер, нито да пърха около вас.

Мен ме изуми как 30 годишен мъж е живял с техните до оня ден, след това се е занесъл у гаджето. И всеки ден минава у техните след работа?? Хора, сериозно ли? Разбирам излизане и срещи с приятели, ок. Ама да ходиш у вашите всеки ден, освен ако нещо не са болни, не го разбирам.

Този е също толкова незрял, колкото и авторката. И аз мисля, че бащата на детето й не е имал особена връзка с нея. Няма опит, а й се иска здраво и щастливо семейство. Наистина гради къща без основи, с мъж, който е инертен.

# 48
  • Пловдив
От някой от коментарите оставам с едно впечатление ,че сякаш времето е някакъв  неизчерпаем ресурс и всичко може да се провлачва с години.
Съгласен съм ,че се остава с впечатление ,че  мацката малко форсира нещата , но сякаш основното, което е, че ТЯ  сякаш вижда и усеща ,че нещо не е както трябва или най малкото не се случва по нейната проекция за връзка...............и може би е права а може и да не е.Лошото е ,че само времето ще покаже , каквото и да направи сякаш няма много полезни ходове.Мъжът е хем така , хем не .......дава и неразбрани за нея сигнали.Хем е прекрасен с детето , хем там някъде е неговата компания. Хем той уж няма проблем . обаче неговите родители са студени.......какво да прави ли?
Ако и гледам връзката през моята камбанирая ще кажа ,че е права ама това съм аз , през още 100 мнения ще е различно.
И да седне и да говори с него, нищо няма да се промени , най много да и даде отговори , които е устройват.Но дали ще има промяна след това , дали няма да има , никой не знае.
Ако иска да отиде да пита техните........право куме в очи "Защо не ме харесвате?" ........само ,че и това какво ще промени?

Цитат
Дай ви време и въздух и ще можете да изградите живота си заедно, ако си паснете.

E колко да е това време.........да инвестира в тези отношение и след 3 години пича да се сети ,че мама не я харесва и му е изпилила мозъка и май е по добре да си намери някоя свободна.А някой минава ли му през ума какво ще и е на авторката загубила 3-4 години от живота си , после докато се възстанови.А какво ли ще му е на детето?
Сякаш  иска да усеща сигурност,иска валидация навсякъде , иска съпруг и баща.......

Въпрос :Отношението към детето (воденето до градина и другите неща) след разговори с теб ли са се случвали или всичко му идва отвътре така да се каже .Има ли инициатива от негова страна?

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 16:19 от Sun2000

# 49
  • nowhere
От някой от коментарите оставам с едно впечатление ,че сякаш времето е някакъв  неизчерпаем ресурс и всичко може да се провлачва с години.
Съгласен съм ,че сякаш мацката малко форсира нещата , но сякаш основното, което е, че ТЯ  сякаш вижда и усеща ,че нещо не е както трябва или най малкото не се случва по нейната проекция за връзка...............и може би е права а може и да не е.Лошото е ,че само времето ще покаже , каквото и да направи сякаш няма много полезни ходове.Мъжът е хем така , хем не .......дава и неразбрани за нея сигнали.Хем е прекрасен с детето , хем там някъде е неговата компания. Хем той уж няма проблем . обаче неговите родители са студени.......какво да прави ли?
Ако и гледам връзката през моята камбанирая ще кажа ,че е права ама това съм аз , през още 100 мнения ще е различно.
И да седне и да говори с него, нищо няма да се промени , най много да и даде отговори , които е устройват.Но дали ще има промяна след това , дали няма да има , никой не знае.
Ако иска да отиде да пита техните........право куме в очи "Защо не ме харесвате?" ........само ,че и това какво ще промени?

Времето не е ресурс, още по-малко неизчерпаем. Просто за някои неща се изисква време. Само то и нищо друго. Колкото и да ни се иска всичко тук и сега.

# 50
E, тя може да форсира колкото си иска, а и да иска какво ли не, но май всички и написаха, че положението и не е изгодно. И и се надява да прави трудни избори.

# 51
Авторке, имам чувството, че много розови романи четеш, и се опитваш да си създадеш свой собствен.

# 52
От някой от коментарите оставам с едно впечатление ,че сякаш времето е някакъв  неизчерпаем ресурс и всичко може да се провлачва с години.
Съгласен съм ,че сякаш мацката малко форсира нещата , но сякаш основното, което е, че ТЯ  сякаш вижда и усеща ,че нещо не е както трябва или най малкото не се случва по нейната проекция за връзка...............и може би е права а може и да не е.Лошото е ,че само времето ще покаже , каквото и да направи сякаш няма много полезни ходове.Мъжът е хем така , хем не .......дава и неразбрани за нея сигнали.Хем е прекрасен с детето , хем там някъде е неговата компания. Хем той уж няма проблем . обаче неговите родители са студени.......какво да прави ли?

Цитат
Дай ви време и въздух и ще можете да изградите живота си заедно, ако си паснете.

E колко да е това време.........да инвестира в тези отношение и след 3 години пича да се сети ,че мама не я харесва и му е изпилила мозъка и май е по добре да си намери някоя свободна.А някой минава ли му през ума какво ще и е на авторката загубила 3-4 години от живота си , после докато се възстанови.А какво ли ще му е на детето?
Сякаш  иска да усеща сигурност,иска валидация навсякъде , иска съпруг и баща.......

Въпрос :Отношението към детето (воденето до градина и другите неща) след разговори с теб ли са се случвали или всичко му идва отвътре така да се каже .Има ли инициатива от негова страна?

Воденето на градина и помощта в ежедневните дейности с детето се случват по негова инициатива. Често се ангажира да ни води някъде и т.н също, НО емоционалното сближаване и откриване към детето се случи много по късно даже бих казала съвсем скоро и то след разговор при това доста обстоен по темата. В началото беше изключително студен и по никакъв начин не реагираше, каквото и да правеше тя, включваше се от време на време със забележки към мен, гледаше си телефона и толкова. Често казваше, че няма какво да прави когато е с нас защото аз се занимавам там нещо с детето…а той какво да правел, освен да си гледа телефона?! Просто тотално отказваше да я опознае или да направи опит да я спечели.  Сега обаче започна да се ангажира и емоционално и да влиза в ситуациите заедно с мен. Обръща и повече внимание, вече чува какво му казва и е доста по контактен. А тя е дете и и трябва малко, понякога му казва, че го обича. Преди виждах разочарованието в погледа и когато тръгне към него, а той я подмине. Боже би и тук му е трябвало време, или просто се е случило под мой натиск не знам. Няма нищо към което да е поел изцяло инициативата. Общо взето все половинчати работи върши.

# 53
  • В полите на Пирин планина
Не му идва отвътре да се занимава с деца. Не е и нужно да се прави на родител на детето ти. Лошото е, че то се чувства наранено.
Избързала си да се правите на семейство...

# 54
  • Пловдив
Цитат
Воденето на градина и помощта в ежедневните дейности с детето се случват по негова инициатива. Често се ангажира да ни води някъде и т.н също, НО емоционалното сближаване и откриване към детето се случи много по късно даже бих казала съвсем скоро и то след разговор при това доста обстоен по темата. В началото беше изключително студен и по никакъв начин не реагираше, каквото и да правеше тя, включваше се от време на време със забележки към мен, гледаше си телефона и толкова. Често казваше, че няма какво да прави когато е с нас защото аз се занимавам там нещо с детето…а той какво да правел, освен да си гледа телефона?! Просто тотално отказваше да я опознае или да направи опит да я спечели.  Сега обаче започна да се ангажира и емоционално и да влиза в ситуациите заедно с мен. Обръща и повече внимание, вече чува какво му казва и е доста по контактен. А тя е дете и и трябва малко, понякога му казва, че го обича. Преди виждах разочарованието в погледа и когато тръгне към него, а той я подмине. Боже би и тук му е трябвало време, или просто се е случило под мой натиск не знам. Няма нищо към което да е поел изцяло инициативата. Общо взето все половинчати работи върши.

Личното ми е мнение е ,че тази връзка е обречена.В момента всичко се случва заради твоя натиск и според мен е въпрос на време .Просто тази маска не може да се носи до безкрай.Дали ще му писне и ще използва някакъв момент , дали някой ще го накара , дали сам ще се накара.Виждам те като много удобна спирка за него, докато му е топличко и готино всичко е наред, но дойде ли нов  автобус............

Грешен избор на мъж ........може би, но пък винаги има по една Надежда

# 55
  • Melmak
Авторке, търсиш баща за детето си. Не е този, обаче.

# 56
Оле милото дете, казало му е, че го обича. 😢 Аз в началото като не знаех, че нямаш връзка с бившия мислих едно , но сега след като такъв човек не съществува реално... не знам аз като жена също не искам да гледам чужди деца, но аз съм доста ревнива и бих се дразнила от тази връзка между родителите, но щом такъв човек няма и то не го е виждало, защо да не го гледаш баси...
Не знам, но ми стана мъчно, дано не избърза авторката да прекратява връзката, защото вече и самото дете има връзка. Не бъди крайна и не вземай прибэрзани решения, говори с него, аз даже бих се обърнала към психолог.

# 57
Стана ми жал за детето. Утре, ако той си тръгне, това момиченце ще страда.

# 58
Стигнах до там, че може би те заобичал, но не бил готов. Не, няма начин за такова нещо. Човекът не иска да те остави, защото си му удобна. Очевидно няма как да сподели съображенията си гласно. Остава ти да решиш искаш ли да излезеш лошата, или ще продължаваш да си затваряш очите.
Мъжете не са объркани, стреснати или изплашени от обвързване, те не го искат. Разберете го.

# 59
Оле милото дете, казало му е, че го обича. 😢 Аз в началото като не знаех, че нямаш връзка с бившия мислих едно , но сега след като такъв човек не съществува реално... не знам аз като жена също не искам да гледам чужди деца, но аз съм доста ревнива и бих се дразнила от тази връзка между родителите, но щом такъв човек няма и то не го е виждало, защо да не го гледаш баси...
Не знам, но ми стана мъчно, дано не избърза авторката да прекратява връзката, защото вече и самото дете има връзка. Не бъди крайна и не вземай прибэрзани решения, говори с него, аз даже бих се обърнала към психолог.

Притеснявам се за детето си, именно защото тя го чака, вече говори за него. Казва че го обича…. Не искам той да си тръгне и на негово място да дойде друг и с него да свиква…. не звучи никак добре. Не знам да изчакам ли още, да прекратя ли връзката. Не се получава баланс, виждам, че опитва но му е трудно. Щом стои няма да е само за негова изгода- аз съм жена с дете на квартира. Той няма какво да вземе от мен, а хубави моменти може да има с много други жени. Явно ме обича, но въпроса е стиска ли му изобщо да се ангажира с това което ще му донесе връзката му с мен. Все си мисля, че ако ме обича достатъчно да, но от друга страна неговата колебливост и отлагане….. ех този страх. И като знам, че той иска деца,  на 30г е и най- вероятно скоро ще му се случат, и ще види какво е да си вкъщи всяка вечер, да ходиш по детски кътове вместо по кафета, и всичко което носи родителството. Ангажимента, който имам аз към детето си, някой ден ще бъде и негов, към неговото. Е ако ме обича толкова колкото казва, защо не се задейства по въпроса да създадем основата за това също ? Искал деца от мен… приемел детето ми, ами като искаш допусни ме до себе си. Така просто не става с това неговото отлагане… хем бил на 30 искал вече сериозна връзка, хем се притеснявал да ме запознае с родителите си. Хванал се с жена с дете, а смята, че излизането с тях е тема табу. Не се ли замисля, когато му се роди негово дете, че ще трябва да излиза с него, да го води по места за игра… социални контакти и т.н Просто ми светват червените лампички и виждам, че май му се иска но не му стиска. Усилия полага но, не покриват изцяло очакванията ми.

Общи условия

Активация на акаунт