Сложни отношения с мъж

• 15 037
  • 268
  •   2
Отговори
# 225
  • София
То вече с напредване на възрастта няма смисъл да коментираме. Синът ми става на 18 тази година, то ясно, че връзките ми с хора без деца са възможни само на теория, но все пак като съм на 48 мисля, че и на мъжа децата не е лошо да са пълнолетни. Има мъже 40+ с бебета и малки деца, мерси, но не мерси. Ще гледам пак малки деца, когато имам внуци и то без ентусиазъм.

# 226
  • Бургас
Аз съм на 38 г и не ми пречи да гледам малки деца. Все пак дъщеря ми е в тази категория, почти на 5 г е.
Просто собствени вече не искам - да раждам, да излизам в майчинство.

# 227
Напълно разбираемо е.
Любовта си е любов, но да си чак толкова влюбен, че да си докараш проблеми, които не са твои - ами сам си виновен.
Или дори да не е проблем, а ангажимент, пак сам си си виновен.
Много романтично се гледа на нещата.
Да не се иска сериозна връзка с жена с дете в никакъв случай не е емоционално неинтелигентно, а с явно виждане за нещата. Човекът си прави сметката, и не ке получават сметките на авторката за "нас".
Ами ако оставяше тя да прави сметка за неговия живот, то нямаше са е много умен.
Нищо, че щеше да е емоционално интелигентен и щастлив.
По-добре умен.

Явно всеки си има свое разбиране за понятието 'умен'. За мен умният човек е  широкоскроен, вижда по-далеч от носа си и осъзнава, че животът не е черно-бял.

Глупакът е този, който си прави дребни сметки,  гледа да не се мине и смята, че няма капацитет да обича деца, които не носят скъпоценните му гени.

И когато съм била сама и без деца, винаги бих предпочела интелигентен мъж с деца пред простак без. Някак по-важно ми се струва какъв е човекът и дали си пасваме, а не дали има деца. Достатъчно примери за токсични връзки има на хора без този така страшен товар.
А интелигентен без деца?
А защо авторката така упорито се е насочила към ерген с бизнес?

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 20:47 от FB590525BGM

# 228
  • По света и у нас
Когато нямах деца не исках да чуя за мъж с деца от преден брак. Това е нормално. Сега когато имам деца, нямам против и мъжът ми да има, и смятам че бих била супер мащеха защото съм фън и се сприятелявам с децата. Но естествено не се бутам точно в такива отношения защото те идват с техните си проблеми.

Последна редакция: пн, 10 мар 2025, 23:54 от PriMadonna

# 229
Срещам много противоречиви мнения по въпроса. И от както пуснах темата, до сега опитах да спра да натискам нещата в посока.. по семейни отношения. И ето вчера въпросния беше на семейно събиране на което само ме информира, че отива. След като вижда, че имам притесненя за това и е дал не един път обещание, че ще се задейства по въпроса отново не го направи. Ами няма как да не се обади чувството за справедливост и собствено достойнство в мен. Дал си обещание дал си надежда… аз стоя в очакване и накрая нищо. Минават възможност след възможност. Той щял да му мисли когато имал деца как ще е дали ще се ходи заедно по такава събирания, кога ще се прибира и дали ще излиза със семейството си…. всичко бие натам, че той не само,  чене ни счита за негово семейство, а и не прави опити в посока да бъдем такова. Бил на 30.. искал деца. Аз бих му родила дете, нямам нищо против. Но, ако наистина иска дете и продължава отношенията си с мен би следвало да няма притеснения да ме покаже пред семейството си, според мен.

# 230
А ти защо си в такива отношения? Чакаш да забременееш от него, за да се чувстваш по-приета и уважавана? Във връзка си, за да не си сама? Той те отменя логистично, финансово ти помага, гледа детето, да можеш да излезнеш за малко и ти е по-лесно?

# 231
  • Пловдив
Цитат
Той щял да му мисли когато имал деца как ще е дали ще се ходи заедно по такава събирания, кога ще се прибира и дали ще излиза със семейството си…. всичко бие натам, че той не само,  чене ни счита за негово семейство, а и не прави опити в посока да бъдем таков

Добре де .......какво по голямо доказателство искаш, за да разбереш ,че този човек НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТЕБ , НЕ ИСКА НИЩО ОТ ТЕБ  ...........И В МОМЕНТА СТОИ САМО ЗАЩОТО СИ УДОБНА .........

Колкото и да се опитваш , каквото и да направиш ..........ти ще затъваш все повече в емоционалната въртележка на това , ще даваш все повече от себе си с надежда нещо да се промени ...........докато  някой ден си тръгне......

# 232
  • Бургас
Направила си грешка, че си го допуснала в дома си толкова набързо. Това вече се изговори и няма да се повтарям. Но според мен трябва да предприемеш стъпки да я поправиш. Видно е, че за него връзката ви не е сериозна, поне за сега. Карайте си я като гаджета, без да живеете заедно, без да се правите на семейство.
А че си готова да му родиш дете, при това положение, не знам как да го коментирам. Няма да се валидираш нито пред него, нито пред семейството му по този начин.
Не знам как ти се обажда достойнството, но явно връзката губи обхват. Звучиш обсебваща, леко отчаяна и решена на всяка цена да си намериш мъж за семейство. Не е добре нито за теб, нито за детето ти. Че е и момиче, доколкото разбрах.

# 233
Би му родила дете, нямаш нищо против?

Имаш страшно неглижиращо отношение към ролята си на майка. Първо поработи над това. После търси мъж.

# 234
Този мъж иска дете и семейство, но не и с теб. Това трябва да го проумееш. Не защото нещо ти има на теб, просто не е твоят човек. Докато ти не покажеш самоуважение, никой няма да те уважава. След сбирката с родата защо пак го пусна у вас? Брех този, единствен и ненагледен.

# 235
  • София
Моля ти се, не раждай на този мъж!
Поне в близките 3-4 години! Като го гледам ще започне да дели децата, да ги настройва, ще страдаш, ама тогава измъкване няма да има и 2 деца ще са нещастни!
Моля те, зарежи го на мига, ако по някакво чудо поиска да е с теб му дай условия да засвитетелства уважение и тогава!
И не, не е той виновен. Сега, и пред мен някой да не се самоуважава, а да чака аз да го уважавам няма да стане. Освен, ако не ми е близък, ама и тогава също уважението се печели. Как искаш той да те уважава, като ти самата не се уважаваш?
Тегли му една и гледай сеир. Вариантите са 2 - или няма да губиш повече време с този и ще имаш шанс за истинска пълноценна връзка или този наистина ще проумее, че държи на теб и ще започне да те уважава!

# 236
Направила си грешка, че си го допуснала в дома си толкова набързо. Това вече се изговори и няма да се повтарям. Но според мен трябва да предприемеш стъпки да я поправиш. Видно е, че за него връзката ви не е сериозна, поне за сега. Карайте си я като гаджета, без да живеете заедно, без да се правите на семейство.
А че си готова да му родиш дете, при това положение, не знам как да го коментирам. Няма да се валидираш нито пред него, нито пред семейството му по този начин.
Не знам как ти се обажда достойнството, но явно връзката губи обхват. Звучиш обсебваща, леко отчаяна и решена на всяка цена да си намериш мъж за семейство. Не е добре нито за теб, нито за детето ти. Че е и момиче, доколкото разбрах.

Нямах предвид, че сега искам да му родя дете. А, че след като той няма дете аз като негова “жена”, някой ден не бих го лишила от това.

# 237
  • Пловдив
Цитат
Но според мен трябва да предприемеш стъпки да я поправиш. Видно е, че за него връзката ви не е сериозна, поне за сега. Карайте си я като гаджета, без да живеете заедно, без да се правите на семейство.

И вместо мацката да си намери мъж , който е на нейната вълна и да има пълноценно семейство , ще си загуби нам си колко години , докато не бъде заменена за 25 годишна , която може да му роди дете и да е баща само на неговото си и да си води по семейните сбирки без да се приятеснява.

Много болка ще има някой ден .........

Цитат
Нямах предвид, че сега искам да му родя дете. А, че след като той няма дете аз като негова “жена”, някой ден не бих го лишила от това.

Ти и  сега не си му ........макар му даваш всичките шансове и възможности да бъде и въпреки това, той бяга.Ама може и да стане.....

# 238
  • Бургас
Е да, Сън, на твоето мнение съм и смятам, че тази връзка няма да я бъде. Но като я чета тя няма да я прекъсне. И пак ще бъде заменена, докато му пере чорапите и му сервира мусаката. Лошото е, че детето се привързва към този човек и също ще страда. Затова ѝ предложих поне на дъщеря си да не го натриса и да се виждат като гаджета.

# 239
OMG толкова мъка по тоя свят....

Общи условия

Активация на акаунт