"Те, вълните" - БНТ сериал

• 43 489
  • 724
  •   1
Отговори
# 105
На мен не ми допадна 1 серия. Прекалени ми се сториха опитите за оригиналност, издразни ме съскането между героите и непрестанните им разпри. Добре, че пишете кой какво е казал, защото и аз не чувах.
Според мен Стефан е имал връзка с някоя от другите сестри.

# 106
  • Галифрей
Специално търсех епизода онлайн за хората които още не са го видели. Намерих го. Ето тук епизод 1 😘

# 107
  • София
Ауу, Дид, злато си! Yellow Heart

Мен ме тръшна мигрена в това променливо време и заради това, не успях да гледам.
После ще се включа с коментари.

# 108
  • София
Само мен ли ми дойде в твърде повече това целуване, прегръщаме през кадър? Докато се смеят целуват, докато  стават - целуват...пък то не било такава идилия май..

# 109
Да, това непрекъснато целуване пред семейство целеше да им покаже как всичко е идеално.

# 110
Интересен ми е. Ще излъжа, ако кажа, че не харесвам Койна и Мария много, а и Ивайло Христов. Теодора Духовникова и Радина също доста добре си играха.

Иска ми се по-бързо да разбера кой е убиеца, малко мудно ми вървеше първия епизод.
Има някаква интрига със Стефан, доста различно държание имаше в различни ситуации. Според мен има някаква “нарко-игра” с Люба, Стефан и Николай (май така се казваше). Сега, “нарко-игра” имам предвид нещо нелегално в ресторанта.

# 111
При втората среща на София с непознатия, тя му каза: "Винаги, когато се появиш се случва нещо лошо"( цитирам по памет). Няма да е бащата на момичетата този...
Смятам, че сюжета има общо с легендата за Вяра, Надежда и Любов и майка им София.

# 112
В програмата на интерактивната ми ТВ виждам повторение на еп.1 на 11-ти петък в 23:25.
За Иля и ако други се интересуват.

# 113
Ако жанра първоначално е мислен да  е “мистерия“ , то аз изобщо не го схванах. Защото и трилър и мистерия и криминале и драма си имат ясни правила за разказ. Във ... Вълните не само не са спазени нито едно от тези правила, ами и нищо не се чува и разбира. Тук над 100 коментара дори и на хората които му дават шанс и нещо им допада се коментира най - вече, че не са чули какво се говори.  И изобщо за какво става дума. Ако съм доброномерена ще кажа, че гледаното прилича на уж експериментална импресия. А импресията не е кино. Независимо дали харесвам или не харесвам артистите ( Вергов вече ми излиза и от хладилника, досаден до болка ) то никой от тях не е виновен за резултата. Има си сценарист - в случая за мен няма такъв. Режисьор - в случая снимал до този момент единствено и само реклами, което е друга бира, монтажист, който допълнително е закопал и малкото ясно разказана история, оператор чиято картина е бой на негри в тъмна нощ,  композитор  - не се е спрял този човечец... и Звук - Ужас. Има и огромно самомнение на всичките тези, които смятат, че откриват топлата вода. Ама тя е открита - целта е по какъвто искаш начин да разкажеш история дето вълнува. А като не се разбира нищо - как? За да се мотивирам в мнението си, ви препоръчвам идеален пример за мистерия. Където всяко правило е спазено, а финала е крайно изненадващ, но защитен. Това са 6 - те серии на минисериала River. Препоръчвам ви го горещо.

# 114
  • Бургас
Здравейте, хора! Относно заглавието, вижте на какво попаднах, защото на това ме навежда и звучи Wink : "Тета вълните се забелязват при различни лечителски практики и при хора, изпаднали в дълбока медитация, хипноза или транс. Припомнянето на силно въздействащи моменти също може да задейства тези мозъчни честоти."

А иначе, това което майката чу в нощта на изчезването ми се стори на звук от давене на човек във ваната на горния етаж. Tired Face
Сега, Стефан че е имал тайни с дъщерята в Германия, стана ясно. Но изневяра ли е, друго ли е... Малката сестра да си е отворила устата пред кака си и да са го удавили във ваната, а после трите заедно - бух в морето тялото и чиста работа
.. Както преди години с таткото!? Много налудни ми звучи, а натам ме тласка показаното.... Много ме дразни как са се наежили женките и не съдействат на следствието. Засегнати и издразнени  го раздават. Ако си загрижен, не се държиш така! Съгласна съм с критичните бележки тук. За момента, единствено любопитството за развръзката може да ми задържи вниманието.
Маниерност и предвидимост има и за мен в цялото нещо...

Ивайло Христов е стара изгора, според мен.

# 115
  • Другата България
А какво правеше Надя в морето?
Как се озова там?
Амнезия?

# 116
А какво пишеше на бележката, която Надя намери в джоба на сакото на Стефан - докато раздигаше масата? Видимо много я разстрои и след това влезе в къщата и легна с дрехите във ваната …

# 117
  • Другата България
Да, и това с бележката забравих.
Ако някой гледа отново и му се занимава, може да сподели.

Епизодът го има и в Замунда, вече е качен, за който питаше.

# 118
  • Бургас
А какво пишеше на бележката, която Надя намери в джоба на сакото на Стефан - докато раздигаше масата? Видимо много я разстрои и след това влезе в къщата и легна с дрехите във ваната …

Барби - бележката, която беше на челото му,  от играта с въпроси...

# 119
Бележката не беше ли от играта с думи? Койна ми се видя с кръв по лицето, първо помислих, че е кичур. Напряга ме кинематографията, която толкова хвалят…

А пък на английски е We the waves 🤷♀

Общи условия

Активация на акаунт