"Те, вълните" - БНТ сериал

• 43 464
  • 724
  •   1
Отговори
# 630
Личеше си разликата на епизод 4 с предходните три и мнението на публиката очевидно е положителна за епизод 4. На мен точно този флашбекове не ми харесваха до момента, а в епизод 4 почти липсваше.

Не съм гледала Вергов при Георги Любенов, но освен София (майката), София се казва и дъщерята на Надя.

# 631
Последният епизод е режисиран от Петър Крумов. Определено се забеляза разликата с предишните. За пръв път имаше вид на свързан филм. Стана интересно.

Музиката също беше хубава и допълваше действието. Ако го бяха почнали така от самото начало щеше да е много по-добре.

# 632
  • Галифрей
Кой сега е Борис?
Снощи не гледах, но ви изчетох. Още се чудя и кой е Любо. Някой може ли да каже кои са Борис и Любо?

Сега до колкото разбрах Димо май се казва не Любо е онзи възрастният мъж с фара.

А Борис е някакъв бивш на Люба. Местен гангстер.

# 633
  • ту тук, ту там
Сорен се казва той. Или Со/урай, нещо такова. Току-що изгледах серията.
Димо е героят на Ивайло Христов, да.

# 634
Борис е бащата на сестрите, мъжът на София.

# 635
  • Галифрей
А добре,моя грешка съжалявам  не съм чула добре. Толкова е объркващо на моменти.

# 636
  • ту тук, ту там
Бащата не беше ли Христо? 🤔

# 637
Сурен чух аз, арменци са сигурно бандитите от хотела.

На моменти нищо не се чува, наистина.

# 638
  • ту тук, ту там
Да, не беше българско име, аз помислих, че е турско. И на баща му името звучеше турско.

# 639
Бащата не беше ли Христо? 🤔
Значи и аз съм спала. 😄

# 640
Здравейте, а кой мислите, че са толкова намеците към децата.
Освен рисунката за мен другите не са за тях
Гривничката щипалка беше намек за Люба

# 641
  • Бургас
Струва ми се , че  от ЕП .1 непрекъснато и настоятелно насочват погледите ни към малката София. Още първата й поява (на покрива с книга и сама) беше сигнал, че не се вписва, отбягва другите, но изпадна в луда радост при появата на баща си. Като гледам как се държи с майка си, още повече допускам че е била лиглата на тати, на която всичко се прощава.  Няма никакъв респект и уважение към Надя. Беше брутално как я захвърли с парче от сандвича си в колата... А и рисунката подарък би трябвало да е нейно дело! Поведението на момичето е много полюсно, ту е весела и лъчезарна, ти рязко се смръщва и гледа злобно... Странно беше и как "гледахме" в хотела през маската на Рая към рецепционистката и Надя....
Съгласна съм с всички , че този еп. беше различен и по- добър! За първи път се почувствах съпричастна. Време беше да видим и другата , уязвима страна на Любов!
За Димо си мисля, че е човек от системата на полицията, не ми се връзва с градинарство, нито пък с моряшката професия (не разбрах това качвам се на кораба....!?)
София се самозалъгва за децата си. Надя се самозалъгва за живота и бизнеса на съпруга си... Чудя се, дали амнезията й не е спасение от ужасната истина, че децата й са замесени в трагедията. Дано не е така... Но за да не помни нищо, трябва да "бяга" от нещо много непоносимо...
За пожара- един болестно педантичен човек като Алекс не би изхвърлил небрежно горящ фас, освен ако не е съзнателно злонамерен...
Що се отнася до Никола, той от самото начало все моли за разговор и все не го изслушват, не го приемат достатъчно на сериозно, а доста е вложил от себе си... Та може би гледаше пожара с безразличие, защото просто му е писнало... Но определено не знаем всичко за него. Чакам да излязат нелицеприятни тайни.
Интересно бабата откъде вади тези пачки.  Неколкократно при това...

# 642
  • София
Най- накрая страхотен епизод, така трябваше да започнат от самото начало.
Тандемът Петър Крумов- режисьор и Орлин Руевски- оператор промениха сериалът, блестящо изпълнение.
Проблясъците вече не са просто флащбеци, от които не можеш да различиш нищо.
В ситуацията с Люба, когато разказваше за Стефан на София, майка и я попита, това ли е всичко и веднага включиха секундно връщане на времето, където ясно се видя, как Люба се търкаля със Стефан, но го запази за себе си и не го сподели.
Това е вече адекватно заснемане, не просто да сме арт, а нищо да не се разбира.

Най- накрая включиха мъжете.
Хареса ми, че открехнаха образа на бащата и животът му със София.
Много красиво заснети моменти имаха и Койна с Бърнев, когато я прегръщаше, а тя с насълзени очи си спомняше семейните им сцени на насилие.
Страшно силен момент беше напрегнатата сцена между Люба и Надя, много въздействащо изиграна.
Хареса ми погледът върху ранимата Люба.
Койна, чакам всяка среща с нея.

# 643
Радина много ми харесва как играе, в разговора с майка си как и потреперваше гласа, и накрая при въпроса това ли е всичко гледаше гузно. Страхотна роля прави .
Майките не делят децата си по принцип, но в случая си личи, че София има слабост към най-малката, по-топло се държи с нея. Но и тя е най-любвеобвилна и ранима , макар да го играе цинична и че не и пука.
На Койна силата е в погледа, очите и много говорят - могат да светят с доброта, или игриво, или пък да режат като с нож. Това е дарбата и, иначе като говорене ми е малко монотонна, както и Духовникова.

# 644
Струва ми се , че  от ЕП .1 непрекъснато и настоятелно насочват погледите ни към малката София. Още първата й поява (на покрива с книга и сама) беше сигнал, че не се вписва, отбягва другите, но изпадна в луда радост при появата на баща си. Като гледам как се държи с майка си, още повече допускам че е била лиглата на тати, на която всичко се прощава.  Няма никакъв респект и уважение към Надя. Беше брутално как я захвърли с парче от сандвича си в колата... А и рисунката подарък би трябвало да е нейно дело! Поведението на момичето е много полюсно, ту е весела и лъчезарна, ти рязко се смръщва и гледа злобно... Странно беше и как "гледахме" в хотела през маската на Рая към рецепционистката и Надя....
Съгласна съм с всички , че този еп. беше различен и по- добър! За първи път се почувствах съпричастна. Време беше да видим и другата , уязвима страна на Любов!
За Димо си мисля, че е човек от системата на полицията, не ми се връзва с градинарство, нито пък с моряшката професия (не разбрах това качвам се на кораба....!?)
София се самозалъгва за децата си. Надя се самозалъгва за живота и бизнеса на съпруга си... Чудя се, дали амнезията й не е спасение от ужасната истина, че децата й са замесени в трагедията. Дано не е така... Но за да не помни нищо, трябва да "бяга" от нещо много непоносимо...
За пожара- един болестно педантичен човек като Алекс не би изхвърлил небрежно горящ фас, освен ако не е съзнателно злонамерен...
Що се отнася до Никола, той от самото начало все моли за разговор и все не го изслушват, не го приемат достатъчно на сериозно, а доста е вложил от себе си... Та може би гледаше пожара с безразличие, защото просто му е писнало... Но определено не знаем всичко за него. Чакам да излязат нелицеприятни тайни.
Интересно бабата откъде вади тези пачки.  Неколкократно при това...
Страхотен анализ.Браво!
Сега така като го четох, да, може би ще има нещо тук, но някак ми се струва, че дори да е детето замесено (София-малката), голямата София е била водещата при убийството.
Освен това, всичко за децата като сигнали е ок, но все пак София-детето, трябва да има някакъв мотив.
Според вас каквъв е?
Обиконовено е свързан с защита на някого, най-често майката, но тук стигнахме до заключението, че тя видимо домонстрира неприязън към нея.
Ако е била момичето на татко-защо?
И още нещо-в промото на сериала се вижда как трите сестри ходят към нещо на пристанището според мен и трите в черно.
Според вас какво става там?

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 09:56 от Evaeva7

Общи условия

Активация на акаунт