"Те, вълните" - БНТ сериал

• 43 463
  • 724
  •   1
Отговори
# 645
  • Бургас
Освен това, всичко за децата като сигнали е ок, но все пак София-детето, трябва да има някакъв мотив.
Според вас каквъв е?
Обиконовено е свързан с защита на някого, най-често майката, но тук стигнахме до заключението, че тя видимо домонстрира неприязън към нея.
Ако е била момичето на татко-защо?
- Ревност! Духовникова много наблегна в интервю на собственическото чувство на децата към родителите. Че ги приемат за свой придатък, а не за отделни личности... С което аз не съм съгласна, но...

Аз имам повече въпроси, отколкото версии/отговори....
И  като един истински зубрач си гледам по 2 пъти епизодите;понеже много се разсейвам и пропускам важни неща... пропуснала съм например подаръка!!! Relaxed И на първо глвдане се чудех, абе телефонния разговор ли беше подаръка !? Та така, второто гледане помага много! Снощи например, докато течеше “разговорът“ между Люба и оня с бръснарското ножче, се чудех – Люба наистина ли мисли , че „заемодателите“ са убили зет й или ловко и хладнокръвно им изпраща послание, че може да проговори и да ги натопи... В предходните епизоди ни  я показаха като умела лъжкиня и манипулаторка... От друга страна е видно, че е много уплашена и изгубена...
От своя страна Сунай/Сорен ли беше, изглежда сигурен че убийството не е дело на неговите хора; но напълно възможно е той да е най-низшата брънка във веригата... Момче за доставки, сплашвания на дребни клиенти и беззащитни момичета и въобще да не е посветен в действията на по-горните етажи на престъпната група...
Телефонното обаждане/предупреждение към Надя на фона на пожара оставя усещането, че самият пожар също може да е подпален от хората на Сунай/Сорен. Много са възможните подпалвачи...
От трета страна, очевидно е, че разследващият прикрива следите и уликите водещи към въпросната група; обаче въпросът е дали знае че те са реалните убийци и ги прикрива или просто  си им подсигурява традиционния чадър и ги пази далеч от прожекторите на общественото и правосъдното внимание...
Чии са отпечатъците в колата на Стефан!?
Какво искаше да каже София с думите към Димо – „Остави ме когато ми беше най-тежко с Люба!“ Според мен най-тежко с Люба е било когато е затънала в наркотиците... А не когато е била малко детенце...
На детската рисунка за ЧРД отвсякъде капеше кръв! – отпратка към кръвта, която старата София видя в къщата в нощта на удавянето? Какво са видели или извършили  децата!?
Като цяло не съм сигурна, че сериалът следва и постига първоначалните намерения на Т.Д. и К.Р., но като криминална история ме заинтригува!

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 10:14 от lady Koup

# 646
  • София
Забравих да похваля Духовникова, в този епизод нямаше драматични диалози, в които играе маниерно и се справи добре.

# 647
Освен това, всичко за децата като сигнали е ок, но все пак София-детето, трябва да има някакъв мотив.
Според вас каквъв е?
Обиконовено е свързан с защита на някого, най-често майката, но тук стигнахме до заключението, че тя видимо домонстрира неприязън към нея.
Ако е била момичето на татко-защо?
- Ревност! Духовникова много наблегна в интервю на собственическото чувство на децата към родителите. Че ги приемат за свой придатък, а не за отделни личности... С което аз не съм съгласна, но...

Аз имам повече въпроси, отколкото версии/отговори....
И  като един истински зубрач си гледам по 2 пъти епизодите;понеже много се разсейвам и пропускам важни неща... пропуснала съм например подаръка!!! Relaxed И на първо глвдане се чудех, абе телефонния разговор ли беше подаръка !? Та така, второто гледане помага много! Снощи например, докато течеше “разговорът“ между Люба и оня с бръснарското ножче, се чудех – Люба наистина ли мисли , че „заемодателите“ са убили зет й или ловко и хладнокръвно им изпраща послание, че може да проговори и да ги натопи... В предходните епизоди ни  я показаха като умела лъжкиня и манипулаторка... От друга страна е видно, че е много уплашена и изгубена...
От своя страна Сунай/Сорен ли беше, изглежда сигурен че убийството не е дело на неговите хора; но напълно възможно е той да е най-низшата брънка във веригата... Момче за доставки, сплашвания на дребни клиенти и беззащитни момичета и въобще да не е посветен в действията на по-горните етажи на престъпната група...
Телефонното обаждане/предупреждение към Надя на фона на пожара оставя усещането, че самият пожар също може да е подпален от хората на Сунай/Сорен. Много са възможните подпалвачи...
От трета страна, очевидно е, че разследващият прикрива следите и уликите водещи към въпросната група; обаче въпросът е дали знае че те са реалните убийци и ги прикрива или просто  си им подсигурява традиционния чадър и ги пази далеч от прожекторите на общественото и правосъдното внимание...
Чии са отпечатъците в колата на Стефан!?
Какво искаше да каже София с думите към Димо – „Остави ме когато ми беше най-тежко с Люба!“ Според мен най-тежко с Люба е било когато е затънала в наркотиците... А не когато е била малко детенце...
На детската рисунка за ЧРД отвсякъде капеше кръв! – отпратка към кръвта, която старата София видя в къщата в нощта на удавянето? Какво са видели или извършили  децата!?
Като цяло не съм сигурна, че сериалът следва и постига първоначалните намерения на Т.Д. и К.Р., но като криминална история ме заинтригува!
Ако ревнуват баща си от майка си, защото убиват него?
Има нещо с версията за децата, което не ми се връзва.
Старата София има мотив, вече го разбрахме, възможно ли е ревността да е от нея към дъщеря й Надя.
Досто интерестно стана, Люба е страхотен образ, изтикан от искреност и в същото време подмолност.
За мен най-вероятна си остава версията, че майката е убиеца и Вяра знае.
За това с тази статия искаше да отклони вниманието към бандитите.
Минава ми през главата, че е въможно старата София да е станала свидетел на сексуално посегателство от страна на Стефан към малката София и за това да го е убила.
Възможно е ужасното нещо, което иска да подтисне Надя с амнезията си да е това.
Кръвта до ръцете й беше на Стефан, може би в момент, в който е хванала тази дейност, например го издира ,за да спре, той си тръгва, тя си измива ръцете и тръгва да го търси и да иска отговори.
Отива след него при колата, вида го в морето и се хвърля след него инстиктивно и получава амнезия.
Майка й го е бутнала от скалите вече.
Егати фантазийте ме налегнаха.......

# 648
Да похваля играта на Вергов, такъв тип роли така да му лепнат. Младите актьори в сериала също са много убедителни.

Вече стана ясно, че има много причини и много кандидати да му светят маслото на този Стефан - кръшкач, комарджия, насилник - и дори не ми е чак толкова интересно в крайна сметка кой откъде го е бутнал. Не знам защо се надявам и от Алекс, ако може по някакъв по-културен начин обаче, да се отърват, а Вяра да си направи едно сладко бебче с онзи младия, с който се заби, така де, да има поне частичен хепиенд тази история Grinning

# 649
Ако майката София е убиец, нямаше да разпитва така Люба за турчина, опитваше се да разбере дали дъщеря й е замесена. Няма логика. На мен даже ми се струва, че Люба не е имала интимни отношения със Стефан. Турчинът искрено се втрещи, когато Люба го попита той ли  е убиецът, не мисля, че е той. Виж, обаче, може той да е инициаторът на пожара. А на Никола просто му беше все тая, вече, да. Децата могат ли да бутнат голям мъж от скала??? Надя да го е бутнала? Какво установихме за кръвта по пода в нощта на убийството?

# 650
  • Бургас
... На мен даже ми се струва, че Люба не е имала интимни отношения със Стефан. ...

И аз си го помислих, но реших че съм прекалено наивна...

По го виждам интимен с Вяра Thinking

# 651
... На мен даже ми се струва, че Люба не е имала интимни отношения със Стефан. ...

И аз си го помислих, но реших че съм прекалено наивна...

По го виждам интимен с Вяра Thinking
Аз също, надявам се накарая да излезе така, но начина, по който дадоха ретроспекцията как се гушкаха на леглото, като майка й я попита това ли е всичко, за мен говореше друго.
Това може да е един от тези похвати дето всеки си го тълкува както иска и да не се разбира категорично.

# 652
Сериалът ми харесва.
Според мен Люба не е била интимна със Стефан, просто е била посредник при взимане на парите.
За мен възрастния Димо е биологичен баща на Люба. Може би по- големите сестри знаят и го крият съзнателни от нея заради връзката и с баща им.
Според мен убиецът на Стефан все още не е показан.

# 653
Аз мисля, че са били интимни Люба и Стефан и то неведнъж.

# 654
  • Sofia
Кои бяха на снимката,която намери ?

# 655
Люба и турчинът.
Аз не смятам, че той го е убил, защото Стефан им дължи пари.

# 656
Люба и Стефан са били интимни, според мен. Натам наведоха линията, когато Люба и София пътуваха в колата и коментираха, че Люба не може да е само с един или двама мъже. Видя се, че тя е минала половината участници - Стефан, Никола, турчина и сигурно ще има още.

# 657
  • Glasgow
А с Вяра? Откъде накъде от нея иска пари 🙄

# 658
Той от всички иска-тъщата,Вяра...,тя нали се похвали на брадясалия,че продала правата на книга и добре печели.

# 659
Излезе ми пост на Теодора Духовникова, че я спрягат за ролята на Лили Иванова в новия филм на Иван и Андрей.

Общи условия

Активация на акаунт