Психолози, психотерапевти, психиатри

• 5 616
  • 71
  •   1
Отговори
# 60
Без да искам да многознайствам, но вярвам, че е важно да се каже, има много лекарства за тревожност и депресия, които не предизвикват почти никаква зависимост. Самата зависимост често също е и психологическа. Аз като спирах есцитил навремето SSRI антидепресант, ми отне няколко месеца постепенно намаляване, прескачане на ден, после два, достигане на доза от една троха, но все пак не беше нещо неприятно целият процес.
След това съм пила и тимостабилизатор за тревожност и при спиране нямах никакви симптоми на отнемане, може би малко потиснато настроение за два-три дни и това е. Имам страхотен психиатър и знам, че мога да му се доверя. Никога не стм съжалявала, че съм пила медикамент, затова пък съм съжалявала, че съм живяла години в депресия без да се лекувам.

Също така има психолози, които упорстват, че за тревожност и паническо разстройство не бива да се пият лекарства, по ред причини и лични наблюдения смятам, че такова отношение е безотговорно и всеки случай трябва да се преценява индивидуално. В никакъв случай не бива да се спира пациент, който чувства че има нужда от помощ чрез медикямент, стига психиатърът му да прецени, че има нужда, а за съжаление съм преживявала и чувяля за такива случаи.

# 61
Здравейте,
в търсене съм на наистина добър психолог или психиатър, работещ с алкохолно зависими. За град София за предпочитане. Благодаря предварително!

# 62
  • на земята
Здравейте,има ли група за училищни психолози искам да попитам нещо?Благодаря

# 63
Без да искам да многознайствам, но вярвам, че е важно да се каже, има много лекарства за тревожност и депресия, които не предизвикват почти никаква зависимост. Самата зависимост често също е и психологическа. Аз като спирах есцитил навремето SSRI антидепресант, ми отне няколко месеца постепенно намаляване, прескачане на ден, после два, достигане на доза от една троха, но все пак не беше нещо неприятно целият процес.
След това съм пила и тимостабилизатор за тревожност и при спиране нямах никакви симптоми на отнемане, може би малко потиснато настроение за два-три дни и това е. Имам страхотен психиатър и знам, че мога да му се доверя. Никога не стм съжалявала, че съм пила медикамент, затова пък съм съжалявала, че съм живяла години в депресия без да се лекувам.

Също така има психолози, които упорстват, че за тревожност и паническо разстройство не бива да се пият лекарства, по ред причини и лични наблюдения смятам, че такова отношение е безотговорно и всеки случай трябва да се преценява индивидуално. В никакъв случай не бива да се спира пациент, който чувства че има нужда от помощ чрез медикямент, стига психиатърът му да прецени, че има нужда, а за съжаление съм преживявала и чувяля за такива случаи.

Аз съм чела ,че есцитил има малко странични ефекти и при спиране няма голямо отнемане.
Бих искала да попитам за средна към тежка депресия би ли помогнал,какъв е вашия опит?

Последна редакция: сб, 04 окт 2025, 09:30 от Minsi

# 64
Здравейте, моля ви да ми препоръчате добър психиатър в областта на БАР и депресии.
Може и от София или от Плевен. Или няма значение, стига наистина да си разбира от работата.
Много благодаря!

# 65
Здравейте, за съжаление не мога да дам обективно мнение, зашото никога не съм била в тежка депресия, но имаше период, в който не бях функционална до степен да имам страх от общуване, да търся работа, много много ниско самочувствие, нервни кризи и т.н. Тогава ми изписаха есциталопрам в комбинация с тритико, а после две години бях само на есциталопрам и се чувствах чудесно и след приключване на терапията, Но след този период съм била по-скоро функционална в депресивните си състояния и не мога да дам мнение. В drugs.com има рейтинги на повечето лекарства според проблема, за който са взимани. Разбира се всичко е индивидуално и е хубаво да се прецени от лекуващия психиатър, защото нещо, което не помага при един може да се окаже дългоочакваното решение за друг човек.

За моята постоянна тревожност ми помагаше парадоксално най-много тимостабилизатор, но вече не мога да го вьимам заради проблеми със стомаха и си карам ежедневно на ремотив, но при мен положението е що годе стабилно, макар и да имам по-тежки моменти

# 66
А ремотив тъй като е на билкова основа,мислите ли,че може да се разчита на него при депресия?

# 67
Жълтият кантарион никак не е за подценяване, но зависи от състоянието. Има изследвания, че ефектът му е сравним с този на някои други антидепресанти. Изписва се от психиатри при леки състояния. На мен ми действа повече от Деанксит например. При по-сериозни състояния може би няма да помогне.

# 68
Чувала съм че с жълтия кантарион не трябва да се прекалява и да се взима дълго време. Имаше общо със слънцето и кожата.

Последна редакция: вт, 07 окт 2025, 14:21 от pretty_please

# 69
Имаше и, нещо,че  не се комбинира с всякакви лекарства .

# 70
Със сигурност не се комбинира с антидепресанти и антипсихотични медикаменти.

# 71
да, жълтият кантарион намалява действието на някои лекарства, а при прием с антидепресанти, тъй като влияе на серотонина, може да доведе до серотонинов синдром.
Що се отнася до проблемите със слънцето през този сезон няма проблем, аз съм го приемала и през лятото без проблеми, но аз ползвам слънцезащита по откритите части през лятото и никога не съм го приемала повече от месец два, защото не ми е било нужно. Като цяло за всеки антидепресант, какъвто е и Ремотив е редно да се консултирате с лекар и да съобщите за прием на други лекарства. Що се отнася до страничните ефекти, личният ми опит е че това е антидепресантът с най-малко такива.
Ремотив е лекарствен продукт поне, и за разлика от много добавки на пазара съдържащи жълт кантарион подлежи на някакъв контрол.

Общи условия

Активация на акаунт