Отговори
# 270
За кашите и с плодово пюренце  съм пробвала не я ще и туй то.

Калима главно за количка отиваме Хипото го знам първо от там ще минем , после през Премама .Любопитка ако мислеш ,че тук не духа Joy бебчо няма да го вземаме.
Браво на Албена и Максим -нашата гордост!
Честита половин годинка и на Радостин -нека да расте здрав и весел!

# 271
# 272
Честити половин годинка на Ради   :   Hug Hug Hug да е жив и здрав и най-послушня на мама и на тати.
Аз преди малко реших да разреждам с по-малко кърма зел.пюре и резултата без малко да не го повърне  Shocked.Днес му дадох морков и картоф на Ганчев.Май наистина не са хубави тези на Ганчев.
В тази връзка не знам и ние как ще ни се понравят кашите.Май и тях ще ги правя по-редки... Mr. Green

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 13:50 от mira sm

# 273
  • Някъде в Европа...
Честита половин годинка на адашчето ни Радостин!

Слийпи, благодаря ти много за инфото за пюретата   bouquet. Ейй, браво на Калоян, дано да продължава да си спинка така занапред  Peace
Ели, ще разгледам и този магазин на Богомил, но щом има и в Тракия......, май от него ще пазарувам

За столчетат за хранене - имаме завещано от племенника на Бертони, а като го знам той каква фурия е, а столчето е здраво, значи е сполучливо  Joy
За бънджи -  направо не знам какво да коментирам... Ради засега няма наклонности да подскача, важното е да е прав  Grinning
За лятна количка- още не съм решила каква. Не ми се иска да е много скъпа, до към 150 лв бих дала...., давайте идейки...
Аз сега да ви питам един смешен въпрос, но наистина още хич не съм в час с това захранване.. Embarassed, колкото и нещо да изчетох (май инфото доста се разминава). Значи започнах  с  пюре от ябълка между сутрешното и следобедното кърмене, първо с няколко лъжички и стигнах до половин бурканче на ден от малките. След около 10 дни запчнах с ябълка и морков, пак няколко лъжички и си останахме само на няколко лъжички, на Ради въобще не му хареса. Днес дадох 3 лъжички ябълки с тиква, хареса му.... Та въпросите ми са: при всяко ново нещо ли се започва с няколко лъжички и постепенно се увеличава или след като веднъж е ял независимо какво пюре е достатъчно само първия ден да се даде малко количество, за да се проследи за алергия, а на втория ввече може пределното количество? Ако не е така - за колко дни се достига пределното количество?..... Колко дни се дава едно и също пюре преди да се въведе ново?......Да оставям ли дни без пюре, само на кърма?.... Доста бавен ми се жижда този процес. Ето мина почти месец, откакто дадох пюре, а де факто сме яли само ябълка, морков, а днес и тиква  newsm78..... А като почна зеленчуковите, пак ли така бавно ще е?.... newsm78
За месните пюрета - днес си мислех, след като четох на Слийпи отговора за смесването на зелнчуково с месно...., дали не може в зеленчуковото да слагаме сварено месце -  пилешко, пуешко, риба..? newsm78

Да питам и мамите, който използват сгъваемите легла на 2 нива - смятате ли скоро да смъквате малчовците надолу и какви матраци ще купувате?

Ние вчера спахме като по учебник..., ама за новородено. Twisted Evil Буди се в 00ч, в 3ч и в 6ч за ядене  Twisted Evil. Добре поне обаче, че взе да си смуче бибата и заспива почти сам  Praynig. Сега е на разходка с леля си (то духа, ама количката е покрита с дъждобрана  Simple Smile ).

Лек ден и целувки!   bouquet

# 274
Мире, пюретата на Ганчев са гадни на вкус. Опитай тиква с картоф на Хип. А после продължи с Ганчев, но силно разредени с кърма/АМ, само стоплени стоят тричави и доста им лепнат. Въпреки разреждането с АМ, Миши не харесва Ганчев.

От кашите оризова безмлечна на милупа, но направена с АМ/кърма е любима на Мишето.. Веднъж обърках и я направих само с вода, ами има вид и вкус на лепило за тапети.

# 275
Мире, пюретата на Ганчев са гадни на вкус. Опитай тиква с картоф на Хип. А после продължи с Ганчев, но силно разредени с кърма/АМ, само стоплени стоят тричави и доста им лепнат. Въпреки разреждането с АМ, Миши не харесва Ганчев.

От кашите оризова безмлечна на милупа, но направена с АМ/кърма е любима на Мишето.. Веднъж обърках и я направих само с вода, ами има вид и вкус на лепило за тапети.
Коте аз точно тези давах до вчера и много си ги хапваше и реших да опитам с нещо по-йофтинко ама май няма да стане. Mr. GreenА и като че наистина приличат на лепило толкова са гъсти и противни.То на мене ми се .....повдигаше та не на малкия. Sick

# 276
Момичета, понеже тази тема я изписахме с бясна скорост, ще пусна пак същата  като номер 2. Съгласни ли сте?

Искам да помоля , особено Бомболина , Слиипи, мама Габи, когато сте пропуснали нещо да кажете в постинга си, натискате редактирай и го дописвате. Не всеки път да пишете по няколко постинга с по едно изречение.Така темата се оспамва. Казвам ви го , за да знаете и се надявам, че ще го имате предвид следващия път. Благодаря  bouquet

# 277
  • Някъде в Европа...
Мира, пробвай ако искаш  с Ам-ам. (големите са по 1лв, амалките по 80 ст.) Имат доста богат асортимент от плодови и зелнчукови, жалко че нямат и месни. Мога да кажа само за това с ябълка и тиква, че е доста вкусно (само него сме яли засега).
Кръц, аз съм за... Peace

# 278
  • Откъм Варната
...Калима главно за количка отиваме Хипото го знам първо от там ще минем , после през Премама .Любопитка ако мислеш ,че тук не духа Joy бебчо няма да го вземаме....
Ето малко адреси на магазини
магазин Бебчо, намира се до Окръжна болница, ул.Генерал Колев 68
Слънце бул. Владислав Варненчик №48, Търговски център ''Образцов дом'' - 2-ри етаж
Штъркел ул. ''Братя Миладинови'' №20 ( между Хотел Черно море и Винса, една уличка в ляво)
Арлекино срещу крглата банка ( Експрес банк), от Автогарата надолу към центъра се намира
Bebitta бул. Владислав Варненчик № 76-82

Също така гаражите до колхозния пазар, има бебешки стоки, колички там обаче няма, от кръглата банка надолу по главната има бебешки магазини

Друго сега не се сещам другите Варненки да подсказват  Wink

Последна редакция: пт, 23 мар 2007, 14:22 от KaliMa

# 279
Искам да помоля , особено Бомболина , Слиипи, мама Габи, когато сте пропуснали нещо да кажете в постинга си, натискате редактирай и го дописвате. Не всеки път да пишете по няколко постинга с по едно изречение.Така темата се оспамва. Казвам ви го , за да знаете и се надявам, че ще го имате предвид следващия път. Благодаря  bouquet
newsm78 Обикновено точно това правя. Но щом казваш особено, така да е...  Mr. Green
Извинявам се предварително за краткия постинг.

# 280
Ето ни и нас Hug
Сашич преди малко заспа в лятната количка,от няколко дена така заспиваме ние когато е гадно времето бутвам веднъж и той задремва smile3524
ЧЕСТИТА ПОЛВИН ГОДИНКА НА РАДИ И ГАБИ!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ МАЛКИ СЛАДУРИ! newsm38
Нашата лятна количка е на MAG ENGLAD Фламинго тя ми е от Елена само 6 кг,много е удобна има 3 положения:почти легнато,полу легнало и седнало.Преди струваше 70лв  сега е 93 лв. .Тези колички ги има в http://www.shtarkel.com/,Аз съм много доволна и от двете колички,които имам зимната ни има и летен кош модела е  КУИНИ,а лятаната "ФЛАМИНГО",супер колички newsm10
Столчето за хранене е от Елена на CHIPOLINO GRAND KOMFORD ,а столчето за кола в което още седи малката госпожица е на MAX COSI до 13кг,а тя е все още само 11кг а сме на 3 години newsm03,доста ми е злояда за сметка на САШИ feeding newsm10
И днес неуспешен опит с пюренцето от ГАНЧЕВ "Пилешко с картоф и морков" мръщи му се и как няма тоя боламач и аз да ме накарат няма да го ям,после обаче си излапа домашното пюренце зеленчуково и вика"АМ" и отваря широка устичка сладур на мама newsm03
Ще го пробвам още малко и най-накрая днес сутринта говорих с педито и ми каза ако от каже купешките да взема да му правя ,а и май най-накрая така ще стане,поне ще знам с какво съм го правила,докато купешки са си купешки,едни слагат мляко,др нишесте и т.н.,абе с две думи БОЛАМАЧИ като го померишеш направо ще повърнеш.Вярно по-голяма играчка си е да му го правиш ти ама,ако не сика купешки няма да го насилвам детето.
Тоя месец смятам да подам молба за детска кухня че тук  в Сф наплива е огромен та като ни излезе номера на 10 месеца да почнем манджички да лапаме newsm03
Иначе ние с кашите за сега никакви проблеми нямаме хапва си детенце по една купичка,и даже иска още ,обаче мама не дава.
БРАВО НА АЛБЕНА И МАКСИМ! newsm03

# 281
  • София
Само набързо. Днес и аз купих каша- оризова. Ще кажа после как се приема.
Днес ни изследваха хемоглубина- 12,6. Идеални мерки сме били. Вече 71см/ 7500. Някакво проучване за промяна на досегашните методи. Е, казах си всичко Laughing пък ще видим. Отивам да обядвам да поддържам линия и да пиша домашни  smile3529. После пак ще досаждам Mr. Green.

# 282
  • София
Здравейте! Моята Калина е родена през октомври и реших и аз да се включа в разговорите ви.  Преди около два дни дадох пюре от ябълка на Хип, но коликите се върнаха и даже и днес има малко. Май ще пробвам след месец пак. Имам питане към майки, които имат количка на mac england - от кога може да се слагат бебоците на второто ниво, че малката се противи като излизаме и не иска да лежи. Мерси и поздрави!!! Simple Smile

# 283
Честит празник на Ради! smile3525
Клеопатра погледни в тази тема.. Изписано е доста за летните колички. Иначе като гледам едната количка, която си посочила много наподобява Ариата. За мен главното при избора ми беше единична дръжка, за да я управлявам и с една ръка, ако се наложи, борд за детето и естествено да е лека.
АИР, въвеждах постепенно само първото пюре/ и плодовото, и зеленчуковото/  - за около една седмица стигнахме до нужното количество. И само през първата седмица давах само от един вид. Но при нас няма наследствени алергии и си я карах по-смело. Не съм въвеждала постепенно отделните зеленчуци и плодове.
Мира, е как ще ги хареса на Ганчев след като е ял на Хип.  Laughing
МИринда, и ние сега започнахме Зимафлуора. В тази връзка не се дава никаква минерална вода, за да не се получи предозиране на флуора.  Peace
После пак ще се разписвам Heart Eyes

# 284
AIR- за захранването с пюрета ще ти кажа аз как направих. С първото пюре( аз започнах със зеленчукови) дадох  един ден две-три бебешки лъжички. На следващия 5-6, и така за около една седмица достигнахме цяло хранене. Все с едно и също пюре, ако не се лъжа беше картоф с морков, защото тя е пила сокове от морков и го познава. После започнах да слагам по 4-5 лъжички от нов зеленчук към старите познати, съответно номалявам тяхното количество. И така до кото не станат примерно 50 на 50. Следва същата процедура със друг зеленчук, като понякога слагам за основа и предишния въведен. Не се спира даването на пюре освен при някакви по- особени обстоятелства, но дори и да не понесе добре детето навия, продължаваш със стария. Аз гледам да давам по нещо ново на всеки 5 дни горе-долу. Винаги слагам в пюрето и една мерителна лъжичка АМ, понякога сухо направо, а когато пюрето е гъсто разтварям във 20-30мл вода. Естествено някои мами не слагат млеко, както си прецениш. Така ние вече ядем, картоф, морков, тиква, тиквичка, карфиол, пащърнак, грах. Процеса наистина е бавен, но ето аз колко неща въведох само за месец. Отделно пие сокове от ябълка, морков, тиква. Дано да съм обяснила разбираемо.
Габи, честито ви полугодие, на малкия бубурон. Да расте щастлив и вие покрай него.  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт