Сардиния

• 8 287
  • 156
  •   1
Отговори
# 150
При нас на север-северозапад нямаше проблеми с вятър, като се има предвид какви ветрове съм виждала по гръцките острови. Бяхме втората седмица на септември (и дори имахме 1-2 дни с дъжд и по-мрачно време). Възможно е в други части на острова да е различно, но географската логика е на север да духа най-много.

# 151
  • София
Мен по принцип не ме е страх. Разчитам на преценката на капитана. А има страшно много оферти за целодневни разходки с надуваеми лодки в района с положителни отзиви. Ако запазя през ,getyuorguide, там е с безплатно  анулиране и ще решаваме на място.  Реално с надуваема лодка никога не съм била на такава разходка и ми се видя интересно. Има още време за чудене и избиране.
Аз сега реших, че искам едната вечер на ходим на езда по плажа и страшно се запалих от тази идея. Не знам съпругът ми колко ще е ентусиазиран, ама дано го приеме. Мисля да го изненадам, за да не ме спре. Ей за такива летни работи си мечтая по празниците, че имам проблем с един зъб и не мога да правя почти нищо смислено.

Мен не ме е страх от лодки. Проблемът е, че силния вятър често води до големи вълни и лодките за тези разходки доста подскачат, а аз си пазя гърба. Отделно, признавам си, отдавна ми мина мерака да ходя на някакви труднодостъпни места, предпочитам спокойствие и тотална релаксация, което на див плаж е абсолютно възможно на Сардиния.
Първата година на Сардиния домакинът ни всяка сутрин ни пращаше съобщение къде да отидем на плаж, в зависимост от това откъде духа вятъра.

# 152
  • Milano
Незнам при лодките как е, но getyourguide за музеи слага много голяма надценка.
Ваша работа, но аз бих погледнала директно на място.
Повече от чудно, ако тръгва от Кала Джинепро (Cala Ginepro = хвойна).
Съгласна напълно с мнението да се слушат моряците, няма значение каква е прогнозата  по сайтове или тв.

Имаше някакви постове в инстаграм: "не си бил в Сарденя, ако не си виждал глиган, пътувал по неосветени пътища и навигатора не сбърка".🤣 Абсолютно вярно.

Особено около плажовете моят редовно бъркаше в зона Орозей.

Миленка, аз също бях на 10км на север, около Кала Либеротто ли си запазила?

Също така има проблеми с интернета и покритието - това основно на плажовете, но напр.понякога в хотела моят не работеше, тогава включвах wi-fi му, но и с него имаше проблем отвреме-навреме.

В супера веднъж, чаках няколко минути докато ми мине плащането с телефона.
Казаха, че редовно имат проблеми с линията.

И после, тези завои от Синискола надолу и качваш и слизаш - хич не обичам.

Но все пак не е като отсечката Доргали-Бауней - раят на мотористите и моят кошмар.

Моите фаворити в зоната (ако трябва да изброя 3 за 3-те ти дни):
Беркида (Berchida), Oasi di Biderosa (Оази ди Бидероза - това е резерват с 5 плажа) и Кала Джинепро (Cala Ginepro).

Подробности, ако желаеш в друг пост.

https://berchida.it/
Беркида е известна с белите крави, които излизат на плажа да се припичат през пролетта. Той най ми хареса.

https://www.oasibiderosa.it/pagina/servizi/

Някой и друг плаж на североизток:

В сравнение с други части на острова менютата са оскъдни, пицата все едно я правят в чужбина. Харесах само 2 заведения.

Както ми казаха на рецепция - там почиват основно французи и германци, защото предпочитали дивата природа.

Аз предпочитам плажовете на Сан Теодоро.

Последна редакция: чт, 01 яну 2026, 16:44 от regina di cuori

# 153
  • София
Засега плановете ми са следните:
- Пристигаме в събота късно вечерта и нощуваме в Алгеро.
- В неделя тръгваме по източния бряг до Боза и после прекосяваме острова до Орозеи. Евентуално може да направим кратък плаж около Боза, ако ни хареса.
- Правим 4 нощувки тук. Мястото много ми харесва, но е изолирано и май няма дори ресторанти в района, а съпругът обича да си пийне поне бира на вечеря т.е. с кола не е вариант. Ние на 15.06. имаме годишнина от сватбата и ми се ще поне тогава да вечеряме навън и планът ми е да вървим пеша до плажните заведения на Орозеи, но не знам дали ще може, защото има някаква река. Но това ще го видим на място, не е чак толкова важно. По време на този престой трябва да отделим единия ден за разходката с лодка, ако времето позволява.
- После 3 нощувки в Lu Nibbareddu (северно от Сан Теодоро). Тук трябва да вместим Кала Брандинки и още n на брой плажове в района.
- Последните 2 нощувки са в Порто Торес, за да се приближим до летището и да отделим малко внимание и на този район.
- Летим обратно във вторник късно вечерта.
Детайлната програма има да я избистрям още дълго, така че събирам информация и приемам съвети. За съжаление на повечето места настаняването е късно, а напускането ранно и с тези резервации на плажове трябва да планирам много точно къде и кога да се отбием. А и тези 10 дни, които съм отделила, вече ми изглеждат крайно недостатъчно и ще трябва някои неща да се пожертват заради други. Не че съм очаквала друго - времето на почивка никога не стига.

# 154
  • Milano
Ла Чинта на мен ми хареса най-много от плажовете на Сан Теодоро, Capo Coda Cavallo е невероятен, Кала Брандинки зависи как я хванеш. По-натам може да влезнем в подробности.
Порто Оттиолу малко по-надолу също е хубаво.
Незнам начина ви на почивка - по един плаж на ден ли?

Обичам да посещавам най-хубавите плажове. Не могат да ме трогнат снимки от дрон колко бил претъпкан.
Ла Пелоза за мен е н.1 за момента, била съм 3 пъти, имала съм достатъчно място около себе си.
Нещо, което не може да се каже за плажовете на Сан Теодоро през август.

От останалите на Стинтино предпочитам Le Saline.

На Еzzi Mannu имаше много posidonia (не са водорасли) и става веднага дълбоко, което аз не харесвам.

Тя е символ на чисто море, важна е за морската екосистема и против ерозия на плажовете.
Остава се да изсъхне и после пак бива върната в морето.

Или иначе казано хорското мнение е много субективно.
Посещавайте каквото сте си наумили без да се влияете от него.
Какво ще бъде за вас ще знаете само след като сте отишли.

# 155
Здравейте!
Има ли ходили в Каляри и околностите?
Имаме изгодни полети до Каляри,Палермо ,Трапани и Ламеция. Не сме били на никое от тези места.Искам хубави пясъчни плажове и се чудя средата на май става ли морето за къпане или е рано?

# 156
Никъде в Европа не става за къпане през май (ако не си морж). Аз бих избрала Палермо или Ламеция, но това е вече за друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт