Сардиния

• 6 537
  • 134
  •   1
Отговори
# 60
Не може с хавлия ли, какво?

# 61
Да, не може директно хавлията на пясъка да си сложиш.

Намерих едно клипче с описание. Точно тези бамбукови постелки явно са разрешени.

# 62
  • Milano
Правилно, не може, за да не се лепи пясък по тях (и да го отнесеш).

Освен бамбукови има и други в Декатлон напр.

Продават и на място, където ти дават гривната, като покажеш резервацията - 6 евро мисля беше миналата година.
Нашият хотел ги наемаше безплатно, така както и чадъри.

Частни хостове също го правят.
В Алгеро имаше цяла къщичка в двора с плажни принадлежности, освен легла и стол.

Ние имахме два чадъра, но се възползвахме да вземем трети, защото слънцето е много силно август и трябваше повече сянка.

В магазините за плажни принадлежности в Сарденя навсякъде ги има.
Моите приятели от Каляри ми ги бяха купили (5 евро):

Разгънато:

За мен са много удобни под хавлията при плажове с камъчета, напр. Le Saline, Ezzi Mannu в Стинтино.

# 63
  • Plovdiv, Bulgaria
Параход,  сърдечно благодаря за тази тема!
Елинор, и ние миналата седмица взехме билети от 26.06 до 3.07. Много се вълнувам, загледах Сардиния още преди година-две. Билетите се появиха за 145 лв. без багаж, но ние си взехме 1 чекиран. В букинг първоначално излезе опция за безплатно такси до летището, но след края на резервацията забелязах, че липсва. Реших да не се занимавам. Букнахме в началато на плажа Лидо Алгеро. Чудех се дали да не е по-близо до Пиа Мария, но ми се видя далече центъра, макар, че с моята половинка обичаме да ходим пеш.

# 64
шушито, ние се връщаме на 01.07 през Пиза. Запазила съм две нощувки в Палау и три в Алгеро. Аз избързах доста с билетите, цените им паднаха доста, ама какво да се прави голям мерак ми е....

# 65
Някой да к ходил в Сардиния с абакс? Да препоръча хотел?

# 66
Миналата година ходих с Абакс. В Cala Gonone беше хотела, не помня името,води се 4 звезди,но отговаря на 3.Не го намирам в сайта тази година.Далече от плажа,има влакче дотам от хотела.Храната нищо особено,уж шведска маса,но ти сипват порция. Хотела е разположен на стръмно, къщички на два етажа.Стаята занемарена.Единствено басейна беше хубав и голям.Очакванията ми бяха големи,но се разочаровах.Най-добре самостоятелно,сега има и полети до там.

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 13:29 от Ernestina

# 67
Полетите от София започнаха днес. Ще чакаме първите отзиви Simple Smile

# 68
  • Plovdiv, Bulgaria
Ние летим на 26-ти Simple Smile

# 69
  • София
Аз ли нещо не правя както трябва, но за свободни дати за резервация на плажа Ла Пелоса, виждам възможност чак от 2.09. нататък?!

# 70
Правилно. Една част са за предварителна продажба с фиксирана дата. Изкупиха се в началото на Юни . Следете сайта 48 часа преди датата, която желаете пускат останалите налични билети.

# 71
  • София
Да, отговорих си на въпроса. 500 места, от 1500 налични дневно, могат да бъдат резервирани без ограничение във времето, а останалите 1000 се пускат в продажба 48 часа предварително, мисля че в 8ч. сутринта. В 9ч. пускат места, закупени от хотелите в района, които са се освободили.

# 72
  • Plovdiv, Bulgaria
dechy, аз май видях точно обратното 500 места -48 часа преди.
Дано да имам късмет да се вредя на 29.06. - в 8ч. ли се отварят, за дата 01.07.2025?

# 73
  • София
dechy, аз май видях точно обратното 500 места -48 часа преди.
Дано да имам късмет да се вредя на 29.06. - в 8ч. ли се отварят, за дата 01.07.2025?
шушито, да, ако искаш за 01.07., трябва на 29.06. в 8:00ч. да пробваш. 1000 са местата - с 48 часа предварителна продажба.
Днес аз реших да експериментирам, но позакъснях - в 9:23ч. БГ време (т.е. в 8:23ч. италианско), вече нямаше свободни места, макар че малко под 500 бяха в процес на обработка, останалите над 500 бяха заети. Пишеше, че ако не мине някое плащане, местата се пускат като свободни, но не видях да се пуска нищо свободно. Даже в 10ч. (9:00 - италианско), когато уж предварително ангажираните билети от местата за настаняване, могат да се пуснат в продажба, ако не са заети, пак нищо не се освободи...

# 74
  • Milano
Тази година има промяна. Миналата бяха по 750 човека и при двете опции и хотелите нямаха квоти, точно затова се оплакваха и в нашият.
Според мен рециклираха стари гривни, защото има мнения, че са намерили на гостите си.
Понеже те са само с различни цветове и ги въртят през няколко дни.
Няма нито дата, нито qr code.
Дават ти ги на касите и после при стълбите за слизане към плажа само следят имаш ли такава.

Имаше възможност и да се влезе без резервация, ако вземеш шезлонг и чадър в платената зона.
Върти ми се нещо като 45 евро за чадър и 2 шезлонга (те са легла всъщност) през август, не помня на коя линия. Естествено, ако има.

Общи условия

Активация на акаунт