💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 14 070
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
  • София
При нас няма промяна в режима: става към 7 и заспова към 19:45.

Относно глутена – въвела съм овес, ечемик и спелта преди време още, но отложих другите култури заради моя режим и сега се връщам. Ще въведа една каша от дм със 7 култури направо. Исках да попитам в крайна смерка на коя схема се спряхте, колко време въвеждахте и колко време не давахте нова храна през този период?

# 526
Аз ги въвеждах по една седмица овес, една седмица каша с 3 зърна от дм и накрая една седмица тази със 7 зърна. Последната я спрях за малко заради вирусната шарка. За всеки случай. После като дадох пак от нея не давах няколко дни нови неща и си го водех вече глутена въведен. По принцип е с натрупване и не знам при такова прекъсване как е удачно да продължиш. Сега се и давам всеки ден глутен - паста с извара, взела съм и спелтови сухари, и тях ще дам на попара. Чудех се с чай ли правите попарата или само с вода? И как въведохте киселото мляко? Хубаво би било да е в печиво, но последно време трудно яде всякакъв вид пюрета - и домашни, и купешки, киноа, елда и май я мъчат горните зъби. Та, ако вкарам киселото мляко с печиво, например мъфин, не я знам колко ще го яде при това положение. Мислех си да го направя с бисквити на кашичка, но какво количество първоначално да дам?

# 527
Дай го чисто като започнеш с 2-3 лъжички. То им е вкусно и така, нека да му усети вкуса.

# 528
Луси, благодаря. Тя не иска да пие вода и ми е трудно да я мотивирам да се мъчи да смуче от сламки, шишета и тн. Ама ще се пробвам.

Глутена след първите една две култури го въведох по усет. Нямала е проблем. Тия бебешките каши вече не ги давам.  Вече нищо нямам за въвеждане май освен разни бобови култури и разни по-екзотични плодове. Прясно мляко каза педиатърката да не давам до 2г заради слузообразуването. Напълно съгласна съм, защото аз имам този проблем и ако пия мляко ми тръгва синозита. Та ще отложа само прясното мляко.

Ваня, направи малки палачинки с авокадо, банан и кис мляко например? Чата оня ден ми даде топ рецепта за тях🤣
Иначе аз го въведох с флейки от лимец ( или овесени ядки) с плодови пюре и една лъжичка кис мл.
Попарата с чай ми я отказа, не съм пробвала с АМ, но планувам.

# 529
Дали ще станат тия палачинки? Мен в обикновните не ме бива и ги прави мъжа ми 🤣
За кашите аз изхабих последната, която й давах със 7 зърна, но тази с 3 от ДМ беше 2х200 гр и единия пакет ми стои неотворен. Като се понаучи да дъвче, мога да го изхабя като й правя каша с него, но сега гледам да не я отпускам с гладка консистенция. Да не става зян. На мен тия каши не ми харесват и не мога да се пречупя да ги ям.

Попарите чувам, че много деца не ги харесват за това още се туткам дали да й дам.
Аз доста неща още имам да въвеждам, ама съм си мотла 🤣

Прясно мляко евентуално с печиво, но след годинката. Мен ми дразни стомаха и кафето си го пия с овесено мляко.

# 530
Не си спомням с девойките да е било така, но Игор много си сменя вкуса. Така добре хапваше плодови пюрета, сега ги отказва дори със сметана или извара. А то става безумно вкусно. Хапваше солени мъфини, последните едва половин. Само манджи с месо остана да яде и суров плод- абълка, банан,киви, портокал, круши обожава. Хлебче преди му давах да си гризе, сега само го рони и даже не го поднася към устата си. Направих му страхотна манджа с коприва, яйце и сирене, не я яде обаче коприва с телешко яде 😂 Иии не знам вече за закуска какво давам.

Последна редакция: нд, 06 апр 2025, 11:09 от LucyFord

# 531
И Боряна пие със сламка от 7ми месец някъде.Имаме термо бутилка от маймунче и чашка от Дм.Препочита чашката защото е лекичка и има дръжки да си я държи,обаче доста често се заиграва с нея вместо да пие и разлива навсякъде.Иначе имаме и отворена чашка от Езпз и от нея пие но когато си пожелае.
Аз глутена само овеса и спелтата ги въвеждах по-плавно някъде около седмица за всяка култура.С пшеницата започнах с бисквитки в закуската и после с хлебче за около 3-4 дена я въведох и нея.
Киселото мляко си го дадох смесено с банан и бисквита за закуска и така го въведох.
Иначе и Боряна много си сменя вкуса един ден едно й харесва на следващия не иска и да го поглежда.Вчера правих банички с извара и спанак и много й харесаха тогава,днес мръщи се,плюе.

# 532
При нас смяната на времето съвпадна и с някакъв вирус с хрема и кашлица, имаше и обрив пак и всичко отиде по дяволите. Както заспиваше около 19ч -19:30ч за нощен сън, така вече отива след 21ч, да не кажа и след 21:30. Яде нощем на 3 часа, 2 нощи плака през нощта, въртя се, сяда, ляга. Ужас. Спи при нас основно.
Другата седмица я дават студена, а имаме резервирана почивка 3 нощувки на минерални басейни. Май ще си останем у дома.
Форест, давай смело, иначе ще я захранваш до първи клас Simple Smile

# 533

Иначе и Боряна много си сменя вкуса един ден едно й харесва на следващия не иска и да го поглежда.Вчера правих банички с извара и спанак и много й харесаха тогава,днес мръщи се,плюе.

Може ли да помоля за рецептата за баничките с извара и спанак? Благодаря предварително!

# 534
Браво момичета, че толкова рано ви лягат децата. Аз нашия не искам особено да го слагам в 20-21ч, защото си мисля че ще се събуди в 6.. а ние с баща му по принцип си лягаме късно и ако той става рано, ще ми е по-тегаво. Не си го представям, че може да спи 12 часа...😅
Глутена го въведох по схема споделена тук във форума, качвам снимка. Много ми допадна, давах по 4 дни от всяка каша..
Както нашата педиатърка каза.. питай майка ти как ти го е въвела глутена 😅
Едно време са давали попара и хайде.. ни глутен, ни чудо.. пък ей ни на! 😄

# 535
Смяната на времето съвпадна с наша почивка за пет-неделя където съня режима отиде на кино покрай смяна на обстановка. И то така стана, че навръщане в колата спа 2ч до 16ч и хоп в 20.15 беше в леглото. Става в 7.30 , с едно ядене. Аз си лягам в 22/22.30ч и имам нужда да прекарам няколко часа без нея😅
По-скоро аз още бедствам от смяна на времето. Тя хубаво става в 7.30 амаа ти душата ми спи. Досега спах с нея на първата дрямка🤣

Купих една неразливна чаша на томи вчера - ми тя не схваща как да пие от нея. А и няма никакъв зор да пие вода та не се раздава с опитите си.

# 536
Аз баничките със зелении ги правя така: задушавам малко червен лук в мазнина и 100мл вода (за да не се пържи),после добавям зелениите, навивам в кората с натрошено сирене и, вариант 1: заливам с разбити яйца, вода и бакпулвер или, вариант 2: намазвам с разтопено масло само и пека. При вариант 1 за един цял пакет кори разбивам 4 яйца в буркан и доливам вода до горе и пак разбивам с бакпулвера де.

А Игор не е проходил още 😂

# 537
И при нас смяната на часа рефлектира на съня й,но сега сякаш се нормализираха нещата.Започна пак да си спи както преди.

Нямам точна рецепта за баничките всичко на око правих.
1 яйце(използвах М размер),около 100грама извара,една шепа спанак(може да се добави и малко пресен лук ама аз не се сетих тогава),2-3 супени лъжици кисело мляко,2 кафени лъжички гхи масло и 1 и половина фина кора за баница нарязана на тънки лентички.Нарязвам на ситно и задушавам спанака за кратко на водна баня след това всичко смесвам до получаване на гъста каша и изсипвам в силиконови форми за кексчета.Пека около 20 мин на 200 градуса.Стават като кексче баница и са доста мекички.

# 538
При нас смяната на времето също съвпадна с почивка и режима като цяло стана мазало, но тези дни поправяме.
Хотела беше с включена закуска, обяд и вечеря, и макар да имаше бебешки неща признавам си, че Ванина много хапване от нашето изяде, та последните дни вкъщи храненето е ад. Вчера едвам последно зеленчуково пюре избутахме, днес и правих бъркани яйца със сирене, че да хапне нещо. От утре ни почва кухнята, та нямам търпение да я видя дали ще си хапва пак с апетит.
Ох, ни съм вярвала, че храненето ще ме бутне към такава емоционална люлка, но постоянно емоциите ми лавират между гордост, че детето яде  всичко и дъвче всичко макар само със скромните два зъба и страх, че съм ужасна майка, която дава всичко на бебе, което може би не трябва да яде такива храни. Моля ви, кажете че е нормално. Joy

# 539
Davis, напротив, прекрасна майка си! Детето само си показва от какво има нужда. И ти го усещаш и се вслушваш в сигналите му! Нека всичко да яде! Не е работа да кара на пюрета до детската градина 😁

Общи условия

Активация на акаунт