💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 14 069
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
За мен захранването е супер досадно и се радвам, че вече яде от нашата храна и от детската кухня.

# 541
Те вече са на 9+ месеца. Трябва да се ориентирам към “човешка” храна😆 аз бих била горда, че яде и дъвче.

Нашето дете от зъби ли от регрес ли нз ама пак почна да яде мляко по 5 пъти през деня😒 бяха станали 3/4 пъти . Обаче сега с тия зъби само реве и мрънка и си търси млякото. Чакаме зъб 5 и 6, но като гледам пак със седмици ще е кисела и ще се сърди за всичко докато избият. Вече 2 сед не се търпи. + подсичане и сополи, тия зъби са гооляма работа. Иначе яде. Днес например е на булгур с яйце и авокадо.

Утре ще звъня в кухнята в Младост да ги питам имат ли място за нас. Дано имат, поне 1 ядене на ден да е от там за да внесе разнообразие. Иначе да си призная обяда и вечерята са ѝ едно и също. Просто готвя повече от него и го давам вечерта🫣

# 542
Davis,  прекрасна майка си и си за пример! Няма полза от превземки, така че спокойно, нищо нередно не правиш, даже напротив! Защото винаги идва момента, когато невидялото и ограничено дете залита рязко в обратната крайност. Винаги. Пак казвам, златната среда!
Гордея се с теб! 🌹
Фрезия е права!
Caprice, на същото мнение съм.

# 543
И аз много се тормозих с това хранене.Постоянно теглех преди и след хранене,да знам колко грама е изяла.И като виждах че за 1 час мъчене яде по 15-20 грама и направо полудявах.От скоро обаче реших че няма смисъл да си тровя нервите и спрях да тегля,давам колкото изяде другото го прибирам и така.Не яде много я върже 50 грама я не но колкото иска толкова.
И ние сме от утре на държавната кухня,ще видим дали поне от нея ще започне да хапва.

# 544
От колко месеца е държавната кухня, не е ли от 10?

# 545
Момичета, с цяло яйце ли правите баничките? Аз белтък не съм въвела иначе.
Смяната на времето обърка режима ни. Още по-трудно и по-късно заспива вечер, като задължително се върти, изправя, катери и сяда в леглото. Сутринта едва издържа час и половина будна, но вечер може и 6 часа да издържи. На две двемки е от доста време. Сутрин става между 8 и 9. Тогава ставам и аз, нямам сили за по-рано и се възхищавам на майките, които го правят.

# 546
Грийн, късно става и съответно късно заспива. Няма как да се наспиш, ама и вечер да легне рано. Това ще да е абсолютен мираж.
София става около 7 и макс до 21 е заспала. Зависи колко и до колко е спала следобед. Много ми е рано 7 и на мен, ама нямам избор 😃

# 547
  • София
И моят син се буди към 7, 7 без нещо- тогава го взимам и се гушкаме на дивана, често успява да заспи и си доспиваме още мъничко, докъм 7:45. Много любими моменти са ми това, много ми е сладко как се гушкаме ❤

# 548
От колко месеца е държавната кухня, не е ли от 10?
В нашия град е от 10м, не знам в другите. Има супа, основно и десерт и е безплатна. Моята навърши 10м на 22.03.
Сутрин става малко преди 6ч, 6:10ч звъни алармата на баща й. Почивните дни откарваме до 7 - 7:30ч

# 549
Моята също заспива към 21 часа и на сутринта става към 8,понякога и към 7:30.Аз ставам към 7 заедно с Мм,вече свикнах да спа 6 часа и не ми прави впечатление 😀.Но и вечер  до към 23 едвам издържам.
Кухнята и при нас е от 10 месеца,моята ги навърши на 02.04.И тук е супа,основно и десерт.За един ден плащам 1,20 за всичко.

# 550
Ваня, палачинките са лесни. Само не ги прави дебели, че все пак са с яйце и да се изпече хубаво.
Аз се замислих като яде палачинки с яйце на закуска после на обяд пюрето да има ли месо/яйце🧐 че тя от тия палачинчици хапва по 4 примерно ( колко яде колко пада е др тема)

# 551
  • София
Ох, като дам храна в ръчичка грам не се сеща да си я сложи в устата 😭 вие имате ли такъв проблем и как се разрешава? Предполагам с търпение, но ако има и някакъв трик- стреляйте 👀

# 552
Привет! Моята радост беше кратка - за 3-4 дни ставаше към 7-7:30, ама от 2 дни пак 6 и нещо. 😁 Сега прави опити да се изправя, има успешни, ама когато не успее пада голямо хленчене. Вечер като вечеряме й давам там да си смуче малко краставица, много й допада. Дали да не й направя таратор, без чесън разбира се? Това дали се брой за хранене? Макар че май не е фен на киселото мляко. Не ще да закусва и толкоз. Хапва малко за закуска, предлагам й и АМ да я дохраня, но него съвсем пък не го пие, само го хвърлям. Още не съм й давала чия или киноа, но май ще започна, поне ако хареса тях за закуска, че попара или мляко с плод, бисквитки или сухар може пък да не й харесват(попара със сигурност не й харесава). По принцип не съм въвела белтък, но в бисквитките пише че има. Предполагам че е някакво минимални количество, но все пак. Май и него трябва да въведа щом там има. Не че би яла омлет, то тя не дъвче особено. Май че си мачка храната между небцето и езика. Каквото успее.

# 553
Киноата я давам аз за обед или следобедна. Не съм я предлагала за закуска, но пък що пък не.
Днес обяда беше тиквичка, моркови, чушка, лук сварени ( даже преварени) с киноа и масло. Доспивах ѝ даже😆 киноата има разхлабващ ефект май, да знаете😆

# 554
То и чушката, ако е червена. Да не се редактирам, за чията било рано още, поне годинка трябвало, дори на места пише 3 години. Ама аз щото се мъча да й предотвратявам дарадонките, та киноа само явно ще вкарвам, без чия. 😄

Общи условия

Активация на акаунт