💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 14 067
  • 757
  •   1
Отговори
# 555
Не знаех за чията. Мислех да сложа скоро в киселото мляко да се накисне. Не, че ми е голям зор. Толкова още неща нови имам да давам, опряла съм до чията. Киноата си я хапва, дъвче си. Смесвам я с плод за сега. Трябва да си разнообразя малко рецептите😃

# 556
Не знам тази информация за чиата откъде е. Ето в Solid Starts какво казват:

# 557
За чията и аз съм давала. Даже знам, че се води супер храна.
Пак да кажа за азиатката дето дава алангле месо на 7м бебе. Явно нещата са едно към гьотере 🤣🤣🤣

# 558
Ами не знам, това е едното, което четох: https://www.amusebouche-bg.com/bg/blog/article/superkhranite-i-deteto-66
Просто написах в гугъл кога се дава чия на бебе и навсякъде пишеше да се изчака поне до 1г. Иначе дори купих, ама засега май ще изчакам.
Един вид според тая статия, не че ще навреди, но няма да я усвой, че да обработи полезните й вещества.

# 559
Много разнопосочни мнения има за различните храни. Вече и аз отивам на едно към гьотере 🤣

# 560
Добре дошли в "едно към гьотере"! 😎

Последна редакция: вт, 08 апр 2025, 22:14 от КремонаЛиза

# 561
Имайте едно наум с българското интернет пространство.

Иначе  и chatgpt е на същото мнение:

# 562
  • София
Добро утро! Слчвало ли ви се е да не се намокри памперс цяла нощ?
Тази сутрин сменям и гледам, че е сух- лошо ми стана. Половин час след това го напишка добре, ама знам ли…

# 563
Добро утро! Слчвало ли ви се е да не се намокри памперс цяла нощ?
Тази сутрин сменям и гледам, че е сух- лошо ми стана. Половин час след това го напишка добре, ама знам ли…
Случвало се е! Бебенцето ти расте! 🤗Възможно е и по-рано да успееш на махнеш памперса, и без нощен памперс. Доста хора го правят около и не малко над годинка. Нищо не е на всяка цена. Моето мнение е, че детето подсказва кога е узряло. От опит зная, че момчетата са с памперс по-да късно. Момиченцата масово на първата си годинка са без памперс. 🙂
Е, не броя амбициозните родителКи, които са решили да пренеблегнат нрава, сигналите и зрелостта на детето за тази цел. Те... те са, друго нещо. 😂

# 564
  • София
Леле, КремонаЛиза, ще ревнаа Blue Heart помислих си го, но си казах "ама аз онзи ден го родих, как ще пораства, кой му е разрешил?!" Grinning

# 565
Съгласна съм! Времето лети, Форест! Затова мили майчета, често повтарям, наслаждавайте се на малката бубка!

Докато се обърнеш и е първи клас! Тренировки, изпити, тържества, рожденни дни, летни лагери... и избирате гимназия!

Детето е част от сърцето, но не чака докато го гледаме да виждаме всичко! Наслаждавайте се, взимайте с пълни прегредки от всичко в майчинството! Тези интензивни дни, могат да са претоварващи, но повярвайте ми, после липсват!! ❤️❤️❤️

# 566
Да, Форест, при нас също се е случвало. Да, растат мъниците.
Моята девойка от седмица се запознава с гърнето, имаме вече няколко спорадични успехи. Аз също съм амбициозна Joy Основно съм амбицирана детето да няма повече обриви и гъбички Joy Важното е да са ни здрави мъниците и много да ни радват!

# 567
  • София
Ще започна да чета за премахване на памперса. Някой, ако има да сподели статия или уебинар по темата, ще съм благодарна 😊

# 568
Добре е памперса да се маха пред лято. Т.е., сега, щом започне постоянно затопляне или поне постоянно по-високи температури от сегашните (на ходещо бебе обаче), се оставя по голо дупе, за кратки периоди, хем за по-лесно събличане, хем да не се перат всеки път даденият чифт дрешки, ако стане фал 🤪 и периодично се слага на гърне, пита се дали има пишо. По този начин, с времето разбира и какво е пишо.  Много е важно, ако се заиграе на гърнето, веднага да се вдигне от там. Играчка е заниманието, въоръжете се с търпение.  Няма как, ще стане, просто трябва търпение 🤷‍♀️🤭 и детето да е "узряло" за това начинание.
Някои майки им слагат гащички за привикване. Имам такива от големият ми син. При нас нямаше позла от тях. И той и малкия ги опикаваха и не им пречеше да стоят мокри. 🤦🏻‍♀️🤭
Помня един път: бяха на двора и малкия казва на батко си, "има писо, пави писо, нито, ика гаай". "Имам пишо, но ще пишкам, искам на играя". 🤭 В това време, аз оставям всичко, което нося в ръце, на масата на верандата, съответно то се сгромолясва и бая изтропва, в следващият момент притичвам към тях, те пък се чудят какво става, а от малкия се стичат вълни от пишо. 🤪 Той се обърна и ми каза "дати мамо, куко пави там?!" превод: здрасти мамо, какво правиш там? 🤗🤭 С изненадан поглед, че посудата е изтропала шумно на масата 😂😂 а дори не успях да "спася" момента. 🤪 После просто играта продължи, че даже имаше рев, че аз я развалям, като искам на го къпя и преоблека 😂😂😂😂😂

# 569
Аз ли изоставам или нещо много бързо лети времето, но не е ли рано за махане на памперс? Знам, че ще е дълъг процес, но съм далеч от такива мисли. Поне гърне купих, де 😃 Голяма съм мотла за всичко. Така съм и по принцип. Дано детето ми да не изостане ментално, че докато се накумя нещо да направя/купя 🤣🤣

Общи условия

Активация на акаунт