💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 14 056
  • 757
  •   1
Отговори
# 570
Ние ползваме гърнето всеки ден за акане 😀 Само там върши работата вече повече от месец. Слагам я сутрин след закуска и на обяд след като хапне. За махане на памперса обаче още мисля, че е рано. Тя пишка буквално постоянно, не ми се е случвало да свалям сух памперс ако ще да съм го сложила преди 20 мин. 😀 Лятото може да направим опити, да навърши поне годинка и малко.

# 571
Към годинка и нещо за мен е нормално да се махне памперса, момиченцата по принцип по - рано ги махат, някои майки към 8 месеца ги приучават, включително и майка ми към тези месеци казва, че вече сме ползвали гърне. Моя син е на 9 месеца, купила съм гърне, но още не го слагам, ще трябва да започвам и аз. Големият много лесно свикна , но той е доста гнуслив от малък и такова нещо като изцапано по себе си не търпи изобщо.

# 572
За мен също е рано. Ако съдя по предишните ми два опита, изобщо няма да е това лято 😂😂

# 573
Аз не бързам да го махам, щото честно казано, въобще не я разбирам кога пиша, пък ака, когато яде и някак да я грабна от столчето и да я сложа на гърнето не върви в него момент. А и тя го приема за играчка още. Ще опитам по-натам. Но във форума има тема ЕБХ, там има добри съвети.
Днес ни събуди не както обикновено седнала в кошарата, ами се изправила в нея. 😁
Те вашите сигурно ще проходят вече, ама за мен е нов стрес това. 🤣
Тук има ли някоя от вас да е махнала нощното хранене по метода с намаляване на количеството? Не ми пречи чак толкова да си яде, но после не е толкова гладна за закуската и си го обяснявам с нощното ядене. Мисля да пробвам, ама ме е страх да не е след час два да се буди пак да яде и вместо да го махна да ставам по повече пъти, та търся съвет от преминали по този път.

# 574
Моята не се изправя съвсем. Прави опити, но не. Един път май случайно успя. За това, че не си изостанала. Далеч е от прохождане моето бебе.
Аз не съм правила опити да спирам нощното хранене. Тя само започна да спи цяла нощ. В последствие почна да се буди, да става, да сяда, но я слагам пак да спи. И не й давам да яде и си заспива. Ти как разбираш, че е гладна? Реве ли? Според мен я остави сама да си го откаже. Струва ми се адски нехуманно зорлем да я държиш гладна 😃 При мен просто спряха нощните ревове за храна и започна да спи. В последствие започна да се буди като взе да се движи повече. За това не свързвам това събуждане с глад и съответно не давам храна.

# 575
Е, нашите бебета го карат по стандарт, не подраняват. 😁 Но на други май отдавна се изправят. Към 10 месец си е "нормата", ама някои и от 7-8 могат.
То не искам да й махна самото хранене, просто да не ставам, ами да се научи да яде през деня, не вечерта. Да не би заради него да няма апетит денем. Иначе да, реве си и като си изпие млякото си заспива.

# 576
Предходния месец имах по-голямо желание и нерви да се занимавам да я слагам поне по 2 пъти на гърне. Това трая 2 седмици и повече не съм се занимавала. Мисля скоро да почна, че да свикне с гърнето, но нямам амбиции да махам памперс. Самата нефроложка ни каза, че това става към 1,5 г. - 1,8 г., така че не бързам.

Аз от доста време съм намалила нощната доза АМ на 120 мл и май е време да почна още повече да го намалявам и да видим дали моята ще се научи най-сетне да спи цяла нощ. Но тя през деня невинаги изяжда много и съответно през нощта се сеща, че трябва да яде. Иначе от много време, когато спи, става, сяда, изправя се, извива се, застава напречно в леглото и какво ли още не и трябва да я наместя или доприспя. И това е и за дневния сън.

# 577
След вс сън ( ако сме вкъщи) я слагам на гърне да пишка. Имаме 70% от случаите успех, ама щото зн че тогава пишка. Иначе нз кога да я слагам. И аз бих се радвала някой да сподели полезни материали по темата.

През нощта и давам 150мл, но с 3 лъжички, а не с 5, както е по етикет на АМ. После ще ги направя 2 и така барем отпадне.

# 578
Ние бяхме почнали с гърнето ама пътувахме, рязболяха се децата и го зарязах. Ще почвам пак колкото за акането. Рано е според мен за махане на памперс, голям гърч би било. Ще се падне сред зима да го махаме, ама каквото.
За движението и растежа няма да коментирам, не са ни сила 😂 Има ги, но с нейния си темп 😂 Научи се да излиза сама от седнало положение, това е най-новото.
Нощно хранене няма отдавна. Само когато е с температура и се буди я вдигам да суче. Иначе ако не и предложа, тя не си търси. Надявам се лесно да се отбие около годинката. Хапва добре твърда храна, въпреки че няма зъбки.
Водихме я на басейн, много и хареса. Може само във водата да стои. Пръска вода, опитва се да плува, много бърбори. Казва мама, тате, кака. Знам че не са думички още и не е осъзнато, но е много сладка 😍
Много обича бисквитки и масажи да и правим, разтапя се 😁
Днес става на 10 месеца 🍀🍀🍀

# 579
И аз след сън слагам моята девойка, най-голям успех има сутрин. Освен кожните проблеми, мен ме стимулира и това, че тя започна да ака изправена или приклекнала самичка. Отчетох го за знак, че е готова Heart
Важното е да седи на гърнето и да има идея какво се прави. Понякога иска да си играе и да става, не я тормозя. Не съм чела или гледала нищо за учене на гърне.
П.С. някакво обикновено икейско взехме, почти като това, което споделяхте в темата. На същия принцип е и изглежда е удобно Hug
П.С. 2 Да, аз от повече от месец давам основно вода, а не АМ вечер. Уви, разбужда се поне два пъти нощно време, но са зъби, не толкова глад

# 580
Фрезия, честита да е, здрава, весела и да има щастливо детство! 🤗

Моята щерка и тя обича масажи! А новото е, когато я сложа около или в прането, което изсипвам на леглото, за да гладя и сгъвам, тя сякаш го простира и изтупва 😂😂 диша превъзбедено и с вълнение гледа, вади си езика, за да го прехапва, сякаш прави нещо пипкаво - като часовникар. Падам от смях с нея! 🤣😂🤣😂

# 581
Фрезия , да ви е жива и здрава и все по- повече да ви радва ❤
И нашето момче днес става на 10 месеца!
Толкова бързо лети това време, след само 2 месеца ще станат на годинка 🥹

# 582
Честито да е и вашето момченце! Да е живо и здраво! 🤗

Онзи ден и аз осъзнах, че скоро става на годинка. 🥲
Вече ми липсва кротката смянята на памперса 🤭
Помните ли изписването и първото прибиране вкъщи? ❤️ много ми е мило, сантиментално и емоционално! ❤️❤️❤️
Обожавам бебета! 🥰

# 583
Скоро бяхме с едни познати с по-голямо дете и майката точно това ме пита, помня ли колко малка е била. Аз помня само, че много ме беше страх да я обличам, беше толкова крехка... И сега ме е страх да я преобличам, но не заради крехкостта й, ами заради ужасната съпротива. 🤣
Честити ви месечинки. ♥️

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 08:43 от Petya.P01

# 584

Да ви е жив и здрав малкият юнак!
Наистина лети времето! Моята още е толкова мъничка, не мога да повярвам колко е голяма 😁❤

Общи условия

Активация на акаунт