💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 14 055
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Много ми е емоционално напоследълк, пак си рева като бременна или прясно родила 🤣 емоционално ми е, че расте тоооолкова бързо.

Иначе питах за махане на памперса, но не се изразих правилно - и аз нямам такава амбиция, а по-скоро за запознанство с гърнето трябваше да питам хаха. Гледам го това икейското, но не е налично в сайта, ще го дебна него. Не бързам и аз.

Вашите деца изцяло сами ли се хранят? Притеснявам се, че моето само си отваря устата и чака са му пъхна лъжичката. Понякога се кефи сам да си я слага, но се изнервя бързо. А пък ако му сложа храна в ръката (например сварено морковче), изооообщо не се сеща да си го сложи в устата.

# 586
И моето чака с отворена уста 😀 Иначе яде сама гризки и бисквитка й давам, но отхапва големи парчета и ме е страх да не се задави, защото не може да дъвче още 😃 И краставица съм давала да гризе, много й харесва.

# 587
И аз така, абсолютно по същия начин, много обича краставица да й дам, друго ме е страх. Ако й дам лъжицата си я вкарва в устата, ама откъм дръжката. 🤣 То тя всичко, което види и хване си го вкарва в устата. Краставицата само средната част успява да осмуче/гризе.

# 588
Моето не се храни с лъжичката. Лапа всяко нещо, до което се допре 🤭 храна, телефон, играчка.. чорап 😂
Аз я храня, отваря уста, но понякога, когато се е нахранила, дори я стиска, не само че не я отваря 🤭

Последна редакция: пт, 11 апр 2025, 19:41 от КремонаЛиза

# 589
На гърне нефроложката каза от 8м. За мен е отвратително това спарване в памперси, но не винаги става бързо. В "Изкуството да бъдеш родител" автора казва, че на 2г психоемоционалното им развитие е достигнало зрялост подходяща за махане на памперс и не било добре да го правиш преди това.  На голямата дневния махнах на 1г и 2м и не съм видяла лоши последици от това, на малката на 2г и малко. Зависи си от детето много. Дребос май споделих, че го слагам.

Хапва сам нещата, които стават за хващане. Пробвах го да гребе с лъжица в кисело мляко с банан, чиа и пукана киноа, т.е. гъстчко беше, трудно ми е да гледам случващото се 😅

Ще измрънкам. 7- ми скок е кошмарен нощем. Всеки ден почти е с ново умение, през нощта ми взима тока. И на него не му е лесно де,виждам че не се наспива. Дано не продължи толкова колкото го дават в Wonder Weeks.

# 590
Форест, икейското гърне, което препоръчаха тук го няма в сайта, както и в ИКЕА София. Но на място в магазина има едно подобно, което препоръчвам. Поне на моята мадама е удобно, а и лесно се мие.

Гергана яде сама само с мрежата плодове, иначе предпочита да ѝ се дава лъжица. Още не съм давала бисквити. На Боревец имаше едни много вкусни, които с таткото ядем от време на време, но състава им...няма да ги давам скоро на детето JoyJoy

# 591
На гърне нефроложката каза от 8м. За мен е отвратително това спарване в памперси, но не винаги става бързо. В "Изкуството да бъдеш родител" автора казва, че на 2г психоемоционалното им развитие е достигнало зрялост подходяща за махане на памперс и не било добре да го правиш преди това.  На голямата дневния махнах на 1г и 2м и не съм видяла лоши последици от това, на малката на 2г и малко. Зависи си от детето много. Дребос май споделих, че го слагам.

С извинение, но автор, който твърди това, най - добре да вземе да се прегледа, до вчера общо казано памперси не съществуваха, днеска на 2 години да се махнели. Сигурно Памперс му плащат на тоя "автор". Има случай, когато детето по - трудно се приучава на гърне и не е редно да се насилва, но това не значи, че едва ли не всички до 2 години трябва с памперс да стоят. Колкото по -рано се махне, толкова по - добре, че ми става зле като си помисля каква са химия тия памперси.

Аз лично съм взела гърне на кикабу, най - обикновено, с махаща се част, за по - лесно миене, само остава и да започна да слагам детето Grinning
Моя син не се храни сам, нещо и на пюрета с парчета не им се радва много много. Вчера реших малко хляб на добавя, никак не го хареса. Така да си гризе също много много не изяжда, пък и ме е страх да му давам да не се задави.

# 592
Моето наблюдение е, че трябва задължително да е въведено гърнето, дори и да не е махнат изцяло памперса. Много се затвърждава иначе навика да се изхождат в памперс и започват драмите със стискането и ходенето на психолог.

# 593

С извинение, но автор, който твърди това, най - добре да вземе да се прегледа, до вчера общо казано памперси не съществуваха, днеска на 2 години да се махнели. Сигурно Памперс му плащат на тоя "автор". Има случай, когато детето по - трудно се приучава на гърне и не е редно да се насилва, но това не значи, че едва ли не всички до 2 години трябва с памперс да стоят. Колкото по -рано се махне, толкова по - добре, че ми става зле като си помисля каква са химия тия памперси.

Аз лично съм взела гърне на кикабу, най - обикновено, с махаща се част, за по - лесно миене, само остава и да започна да слагам детето Grinning
Моя син не се храни сам, нещо и на пюрета с парчета не им се радва много много. Вчера реших малко хляб на добавя, никак не го хареса. Така да си гризе също много много не изяжда, пък и ме е страх да му давам да не се задави.

Ами човека е роден 1923-та, живял е до 1993-та. В Америка обаче. Явно там от доста по-отдавна имат памперси. Иначе отмосно възрастта, не знам какво да мисля. На фона на неговото образование и опит ми е много трудно да се изкажа така категорично, но пък личния ми опит го опровергава. Затова ми се струва, че е индивидуално спрямо темперамента на детето. Малката ми супер спокойно и балансирано хлапе, спи дълбоко и като цяло трудно може нещо да я притесни, затова стана по- трудно при нея. Голямата е г-ца емоция (ревливо неспящо бебе) и при нея стана по- лесно. Вероятно не е 100 от 100 и това де, просто спекулирам.

# 594
  • София
Ехе, чак до психолог ли, не е ли малко прекалено това

# 595
Моята голямата и го махнах дневния на 1.8 месеца. Нямаше готовност, но настоях, защото трябваше да раждам скоро, а после с бебе на ръце памперс не ми се сваляше. Малко по-трудно схвана идеята, но я схвана. И тя е от спокойните деца, нощния още го държа, че нямам нерви в този студ нощем да сменям  чаршафи 🤪 Има нещо вярно.
Сега бебето е огън, дано с него стане по-рано…
Форест, имам предвид големи деца, градинска възраст, които ги е страх от акото, защото не са го виждали. Започват да се стискат с дни, да ги боли, а физически проблем нямат. Срещала съм мнгоо случаи във форума, иначе май не са толкова чести.

# 596
  • София
Горките, то всичко може да повлияе по някакъв начин. Важното е да действаме спокойно и според мен и по усет- понякога това е най-правилно, поне така съм усетила аз досега. ❤

# 597
Аз ще си призная, че не знам как ще приуча моята госпожица на гърне. Чета ви и черпя идеи какво да правя, обаче тя няма ритъм на изхождане и сигурно само ще си седи на гърнето или както беше по-рано като я слагах  - ще иска да става веднага. Всички казвате, че се иска постоянство и много търпение,  а аз такива качества не притежавам. 😂😂😂 И някак си психически цялата хамалогия ме натоварва. Същевременно вече ми писна тая борба в свободен стил при смяна на памперс. Ох, помрънках. 🫠

# 598
Аз ще си призная, че не знам как ще приуча моята госпожица на гърне. Чета ви и черпя идеи какво да правя, обаче тя няма ритъм на изхождане и сигурно само ще си седи на гърнето или както беше по-рано като я слагах  - ще иска да става веднага. Всички казвате, че се иска постоянство и много търпение,  а аз такива качества не притежавам. 😂😂😂 И някак си психически цялата хамалогия ме натоварва. Същевременно вече ми писна тая борба в свободен стил при смяна на памперс. Ох, помрънках. 🫠

Това все едно аз съм го писала. Изобщо нямам търпение за нищо. Не знам как ще стане с това гърне. Хубавото е, че знам кога ака - след първите три хранения за деня. След всяко. Взех иначе гърне, но не съм го разопаковала още 😃 Ще действам след празниците. Ще пътуваме и не смятам да помъкна И гърне.

# 599
Децата са най-добрият учител на търпение Wink. Според мен колкото по-рано се вкара гърнето, толкова по-лесно става рутина, без стрес и т.н.  Когато детето започне да седи стабилно, няма причина да се отлага. Доста често бебета просто седят и си играят и не ползват гърнете по предназначение, но важното е да не ги плаши и да свикнат, че ще прекарат време на него. На целия калабълък ние пътуваме и с гърне Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт