💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 463
  • 757
  •   1
Отговори
# 75
Ваня, Йони, как са децата тази сутрин?

Нашият термометър е на Цептер, но не е безконтактен.

С 38.8 е. Дадох Нурофен и сложих куул патч на главата. Сега ще спи и след това ще идем на доктор. Просто няма да издържи иначе. А и не искам да се бутаме със всички болни сутринта. Иначе звъннах на педито, каза че може да давам Хексалгин за висока температура, но ще изчакам да минем преглед.

# 76
Ваня, Йони, как са децата тази сутрин?

Нашият термометър е на Цептер, но не е безконтактен.

С 38.8 е. Дадох Нурофен и сложих куул патч на главата. Сега ще спи и след това ще идем на доктор. Просто няма да издържи иначе. А и не искам да се бутаме със всички болни сутринта. Иначе звъннах на педито, каза че може да давам Хексалгин за висока температура, но ще изчакам да минем преглед.
Детски аналгин също.

# 77
Болницата се размина. Остър бронхит, от два дена няма температура, дано този антибиотик си свърши работата. От сега се чудя какви витамини да им взема. Зелени енергии, слънчеви енергии или там каквото съществува.
Кремона явно има нещо с вторите деца. И тримата ги обичам, но той има някаква дарба да ме изкара извън кожата ми и в същото време, когато ме прегърне и усещам как сърцето ми се изпълва, става цяло.
Разглеждам менюто на Vip Bebe, имат алергично без яйца и мляко. Ще поръчам. Вчера ми казаха, че Емил изглежда оранжев. Дали яде много моркови и тиква. Наистина основно пюретата са оранжеви. Дано му хареса, защото не мога да му предложа разнообразие.

# 78
Радвам се ме ще се размине болницата! Бързо да оздравява детенцето! ❤
И Плами е оранжева 😂 Спирам купешките пюрета. Те всички са с мовкори. Гербер за 4 лв вътре 40 процента моркови и оризово брашно… Ще и купувам само рибните, другото минава на манджи. Снощи се сетих че имам буркани гювеч, които са идеални за зеленчуково пюре 😂

# 79
На всички болнички пожелавам бързо оздравяване, много са тегави тези вируси.

Вие давате ли вече някакви бисквитки и ако да, какви? Харесах едни на Холе без захар, с изчистен състав , но са ги спрели в ДМ. Искам да му давам сутрин с кисело мляко или някаква междинка, ако стават за ръфкане, но не намирам други такива.

# 80
Дано всички бързо оздравеят!
Да, всички бъкани с моркови, милото дете докато се изака пробва 4 пъти поне... Взех и мляко от комфорт серията уж омекотявало, ама много ме съмнява.

# 81
Да, всички бъкани с моркови, милото дете докато се изака пробва 4 пъти поне... Взех и мляко от комфорт серията уж омекотявало, ама много ме съмнява.

Пробвай с гърнето. И ние имахме големи проблеми с това акане.. Като видиш, че се напъва я сложи, най-добре след като е хапнала. Дай й някоя играчка да се занимава и малко топла вода да пие. Изчакай ако трябва повечко време да поседи. Давай пак вода ако иска да става. При нас това действа винаги и вече свикна, сутрин като си хапне я слагам и е готова след 5 мин. 😁

# 82

Пробвай с гърнето. И ние имахме големи проблеми с това акане.. Като видиш, че се напъва я сложи, най-добре след като е хапнала. Дай й някоя играчка да се занимава и малко топла вода да пие. Изчакай ако трябва повечко време да поседи. Давай пак вода ако иска да става. При нас това действа винаги и вече свикна, сутрин като си хапне я слагам и е готова след 5 мин. 😁
Не знам дали ще помогне, то първите пъти са едни мааалки дарадонки, следващите 2 твърд пластелин. И още не се задържа много добре седнала и ме е страх, иначе мислех да й купя, ама на едното пишеше след 10 месец, на другите нищо не пишеше... И го отложих. При вас дарадонки ли бяха?

# 83
Някой има ли съвети за гърнето?
Купих хубаво гърне, с голяма облегалка. Е счупва се да реве на него😅 нямам никаква идея как да я науча. Тя ака докато яде. Ако ѝ прекъсна яденето - реве.
Бяхме на почивка тези дни с майка ми тя остана изумена колко много яде това дете😄

# 84
Моят съвет е да я слагаш след ставане от сън. След това я сложи след час и нещо - два. Постепенно ще разбереш колко често се изхожда.

# 85
Моето спокойствие приключи. Игор вече се хваща за каквото му падне и се набира, изправя се и се опитва да крачи хванат. И разбира се на моменти тупва, но не винаги остава на дупе и се катурва. Отваря чекмеджета и шкафчета и ги блъска по 100 пъти 😂
Ето едно любимо място, защото вратичката на фурната е удобна за хващане и има палче за детска защита, да може лапето да се виси на нея 😅

# 86
Ахаха и при нас фурната е любимо място, а ако е включена и свети е още по-готино Simple Smile, на чекмеджето под нея махнах дръжката, защото се опитва да се качва на него. Честно казано я оставих да пада и да се удря, защото е кошмарно и докато е в настроение и си играе сама да сме залепени една за друга, обезопасих където можах, понаучи се да се пази, сега като сяда от изправено положение прави шпагата и така не си удря дупето. Всеки ден се придобиват нови умения, нямам търпение да дойде да ме гушне и целуне, но има време до тогава Simple Smile за сега само идва и се катери по крака ми, дърпа ми долницата и си мрънка...

# 87
Хахах пакостник! Ми, който си почивал, почивал, децата започнаха да се изправят 😃

От сутринта не беше вдигала температура, но за да ми е неспокойна вечерта - 38.8. Утре ще пусна кръв и урина (ако събера). Забелязах одеве при обличане, че кожата й е леко мраморна. Поне яде. И пюре, и каша си хапна днес. Разбира се, двете дремки са мираж, пак е на 3. Даже тази последната спа над 2 часа и едва я събудих. Реших, че си има нужда от сън и не я събудих по-рано, но вече минаваше 18.30. После беше в много добро настроение и си играеше, но като започнахме да я оправяме за нощния сън, стана много раздразнителна и - 38.8 градуса.

# 88
Ахаха и при нас фурната е любимо място, а ако е включена и свети е още по-готино Simple Smile, на чекмеджето под нея махнах дръжката, защото се опитва да се качва на него. Честно казано я оставих да пада и да се удря, защото е кошмарно и докато е в настроение и си играе сама да сме залепени една за друга, обезопасих където можах, понаучи се да се пази, сега като сяда от изправено положение прави шпагата и така не си удря дупето. Всеки ден се придобиват нови умения, нямам търпение да дойде да ме гушне и целуне, но има време до тогава Simple Smile за сега само идва и се катери по крака ми, дърпа ми долницата и си мрънка...

Хахахаха, да това с крака е потресаващо 😂 И при нас е част от програмата.
 Ваня, дано утре не вдига повече 🙏

# 89
Стискам палци болните бебенца бързо да оздравеят! Green Heart

Аз от няколко дни слагам бебешоната на гърне (купих от Вис Виталис гърне на ОК бейби заради облегалката) след сутрешна и следобедна дрямка. Не ѝ харесва, иска да става, но не плаче. Може би не ѝ е удобно много. Иначе нефроложката каза преди да слагам бебето на гърне, да го затоплям, защото иначе няма да го хареса и ще откаже да сяда. Не успявам винаги да го затоплям, обаче се опитвам да го правя.

От няколко дни е и с по-трудно изхождане на твърди топчета и ако има второ изхождане - на много твърд пластелин. Изхожда се с много напъни и усилие. Спряла съм хляб, батат, картоф, моркови, бисквити, яде само разхлабващи храни, обаче мъката продължава. Днес дадох Лактулоза. Някакви идеи да имате освен за нея и за клизмите?

Иначе и моята се изправя за всичко, което види и изобщо не обраща внимание на никакви играчки - иска само да се изправя и да подскача, ако реши. Не стои дори за 1 мин. кротка и заиграла се с нещо, все иска да се катери и да зяпа. Чакам я до месец-два да проходи. Тогава ли се взима уокър?

Общи условия

Активация на акаунт