💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 5💛

• 13 445
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
Аз снощи два пъти гушках по час, но не правя мляко. И други такива вечери сме имали.

# 46
Е, да ама тя и да я гушна не просто не спи, ами си ревтуни. По колко АМ правиш 180 готово количество, нали? Или 180 вода с 6 лъжички?

# 47
180 вода с 6 лъжички.

# 48
Тази нощ за първи път не е ставала да яде. Нощно време се буди и реве, не ставя с биба. Ще пробвам тия дни с топла вода да пробвам дали ще я излъжа😄 странното е че сме в гърция и мислех, че на ново място ще е голямо драма със съня ама леля ѝ и спря тока тия дни и му удари голям сън😄

На мои познати бебето не беше излизало 10 дни покрай снега и се озова с температура и негативни тестове за грип. След дни с темп се оказа “петата шарка” или нещо такова. Мистерия е къде я е хванала🤦🏻♀

# 49
Явно татко е домъкнал нещо. Все пак сигурно ходи на работа, пазарува. Но много неприятно.

# 50
И ние сме с прецедент за нощното хранене - яде към 1ч и се събуди в 7ч т.е пропуснала е 2 хранения.
Надявам се да започне да пропуска 1 хранене нощем, за спане по цяла нощ не смея да мечтая. Брат и продължи да яде нощем до 2г. и 3м. и бях станала като зомби. Надявам се тя да е по-милостива Grinning

# 51
С третото дете и аз съм на обратно, много внимавам какво кога давам, спазвам някакви неща, дори стерилизирах, а кърмя 😄
Ще ме извините, но ще се оплача тук, защото нямам къде. Второто ми дете, момче на 4г е болен от 8дена, с температура над 39°. От днес започва втори антибиотик, утре ще му правим снимка и има вероятност да влезе в болница, няма как да е с мен, освен и бебето да си взема, баща му беше болничен вече...
Това дете ме наказва за нещо, винаги е на обратно, не слуша, не чува, реве за всичко, не му пука бебето дали спи или че се плаши, когато той реве. Преди малко трябваше да пие АЦЦ, било гадно, целият блок ни чу! Изкарва най-лошото от мен. Още с раждането много ме измъчи. Какво да го правя освен да го обичам.  В градината е най-послушното дете, госпожите не вярват като им кажа как не слуша. Дано братчето му да прилича на а дъщеря ми, която е душичка.

# 52
Стискам палци да се размине болницата🌷 има си деца дето са на криво, търпение май друго няма какво

# 53
Не мога да те разбера, защото съм с едно, но ти съчувствам. Искрено се надявам да се размине болницата, защото е ужасно това.

И аз да се оплача. На няколко пъти я меря 40 градуса, обаче тя като шава и не мога да съм сигурна, че меря правилно. Сега спи и първо я премерих 40.4, а след 1 мин 38.4. С Омрон съм и уж е добър и пак му нямам доверие. Направо ще се побъркам. Не знам дали да ходим до спешното. Какво ще ми кажат там? Няма сополи, не кашля. Беше раздразнителна и леко отпаднала, но не много. Предвид температурата е нормално. Изпи си млякото и заспа. Дадох й Нурофен и е с куул патч на челото. Не ми се вярва да е вдигнала чак 40 градуса. Мъжа ми казва, че снощи сигурно се е отвила и като е била загрята, лесно се изстива. В стаята е 22/23 градуса. По принцип е възможно. В комбинация, че чакам горе зъби имайки предвид, че имунитета пада, когато никнат зъби - това е резултата.

# 54
Щом спи детето нищо не прави. Ако се буди и реве вече давай Панадол/Нурофен. Повече се действа според това как се чувства детето отколкото според температурата.
Скорошно оздравяване! ❤

# 55
Спи си. Благодаря 🍀

# 56
С третото дете и аз съм на обратно, много внимавам какво кога давам, спазвам някакви неща, дори стерилизирах, а кърмя 😄
Ще ме извините, но ще се оплача тук, защото нямам къде. Второто ми дете, момче на 4г е болен от 8дена, с температура над 39°. От днес започва втори антибиотик, утре ще му правим снимка и има вероятност да влезе в болница, няма как да е с мен, освен и бебето да си взема, баща му беше болничен вече...
Това дете ме наказва за нещо, винаги е на обратно, не слуша, не чува, реве за всичко, не му пука бебето дали спи или че се плаши, когато той реве. Преди малко трябваше да пие АЦЦ, било гадно, целият блок ни чу! Изкарва най-лошото от мен. Още с раждането много ме измъчи. Какво да го правя освен да го обичам.  В градината е най-послушното дете, госпожите не вярват като им кажа как не слуша. Дано братчето му да прилича на а дъщеря ми, която е душичка.
Йони, моето второ дете ли описваш!!?!? 🫨
Моето второ е хем най-сладкото дете на света (според мен, не ме бийте! 🤭), хем е кривотия и инат. Учителките се чудят, защо питам как се оправят с ревовете след сън. Те не знаят за такова нещо! Той успокоява ревящите, прегръща ги, целува ги, милва ги. И вкъщи успокоява бебето. Много е състрадателен. Всъщност, е изключително състрасателен, мил и нежен! ❤️
Обаче... става ли дума да не говори така силно с напън и да реве в коридора пред стаята, където спи бебето... няма чуваемост. Добре, защо не рене в стаята? Защо в коридора? Бебефона ми е с 2 канала и аз постоянно превключвам и виждам и чувам почти всичко. Ще чуя на секундата! Отиваме на разходка, то е едно непрестанно повтаряне, да не се провиква над главата й, над заспалата й глава. 🙄 освен това куп глупости измисля, и пада, става, реве,.... и... да, права си като казваш, че изкарва най-лошото от теб и с мен май е така. А е толкова мил и приятен за гушкане! Днес ме гонеше от стаята, защото от бебефона му се обадих и му казах, че след малко идвам, ако иска той да слезе. Изчака 2 мин и беше адски рев и сръдня, че съм се забавила. Не искаше да го пипам. 😟 Заболя ме сърцето. Не можах да отида веднага... просто трябваше да довърша започнатото - миех обувките му от калта, в която нарочна гази вчера... 🥺 ами толкова мога!! 🥺🥺
Големият и той... такъв е бохем! Гледа само на му е яко, да му е весело и да се кефи. Лъв. Понякога и той ме влудява. Не понякога. 🙄 нали честно щели сме да говорим тук... Единият е егоистче бохемско, другият драма кинг, тая малката ако е кифла.. ш'са гърмя. 🤦‍♀️

Йони, дано нямате нужда от болница!! 🙏🍀

Ваня, ако това ти е термометъра.. късай, фърляй. Той вади акъли и върви комплект с леене на куршум.

Имам такъв и показва винаги повече. Мразя го.

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 22:45 от КремонаЛиза

# 57
Имам всякакви термометри вкъщи и накрая си ползвам обикновен спиртен, ако имах живачен щеше да е още по-добре. Слага се малко кремче за памперс зона и се мери в дупето за 1 минута, вядят се 0.5 единици, това е най-точния метод за мерене при бебе. Също е много важно детето да не е завито.

# 58
Съгласна съм. И моят е обикновен, за няма 10 лв само че е, куико:

# 59
Кремона, същата гад имам. Вади ми акъла, с куул патч е и отстрани дава 40.8 градуса.
Кажете какъв безконтактен да взема? Не ми е опция да меря в дупето сега, защото искам да меря докато спи. Иначе педито мери в дупето.

Общи условия

Активация на акаунт