Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 660
  • 903
  •   1
Отговори
# 885
Signora_tina, аз също съм със СРДЧ и много ограничен избор от храни. Ям най рано в 10:00 часа(ако го броим за закуска) обикновено нещо останало от вечерята-пържоли, кюфтета, даже и някоя яхния със сос. Почти винаги е някакво месо. Първите месеци е странно, но се свиква. Особено когато те боли коремът от останалите храни и нямаш избор ти става начин на живот.
Един от начините да ядеш месо като първо хранене е да изчакаш напълно да огладнееш, така че да не избираш много-много.

# 886
Ами то и поначало без да е реално гладен човек и особено такъв с ИР... За нас не е най-доброто по много хранения на ден, та много ясно че ако не огладнееш просто не ядеш. Е, не да приритваш от глад, естествено, но то и на такъв режим не се очаква да се случва такава нещо.

# 887
  • В центъра на моретата
Натка, ние ползваме каничка за промивки на синусите. Правя вода със сол (морска) и сода. Ако нямаш каничка, става и без.
Инхалации над съд с вода и чай, сода. И яко дишане -с носа и през устата.
Отделно имам направени торбички с морска сол (от стар плат), загрявам солта и слагам торбичката на сунусите.
Слугинаш си е, ама се налага…

# 888
Натка,
Инхалации на децата правя без да се навеждат. Слагам кърпа, която покрива тенджерата и минава над носа. Придържам кърпата с пръсти към скулите и дишат парата през носа и устата. Реално не е цялата глава покрита, но носа и устата вдишват пара.

# 889
Ваневи също имат кисело мляко (не знам за други продукти) от Джърси.
За инхалациите над тенджера има и метод с фуния (от хартия примерно).

# 890
С фуния съм правила много като малка, пак иска да се наклониш напред. А аз като спре да ме мъчи навеждането, вече мога и без инхалацията да мина. Ще имам предвид на Стеличка метода, пък дано не ми потрябва скоро де, че ми писна предостатъчно. Аз се надявам че за сега вече съм на приключване с тия неща. До следващия път ама все пак.
Това с каничката така и не го овладях, мъчих се преди време но не ми се получи и то, а уж не звучи сложно...

# 891
Може би не ме разбра, но и с метода с фунията има начин да не се навеждаш.😀

# 892
Добър вечер! Чета ви стриктно, но месец беше абсолютен ужас! 🤣

Иначе два дни само кривнах, не съм и тренирала.. ама от утре се стягам.

Купих си книгата на Бенджамин Бикман, която препоръчахте в някоя от предишните теми, както и слушам една за отказване от цигарите. 😁 Надявам се април да е по-благосклонен, за вас също!

Аз имам от няколко месеца хрема, все едно хронична, не е много, дишам си, но ме нервира. Често ми тече и кръв от носа.. Мисля, ако ме пуснат отпуск да отида на лекар.

Спирам, че пак ще е дълъг поста. 🤣 Тази вечер съм на пилешки пържоли и салатка.

# 893
Хремата... болна тема, а днес май с когото се заприказвам само от такива неща се жалваме Grinning Аман значи, много глупав сезон.
Тая хронична хрема не звучи добре, върви на УНГ да ти я установят от какво е и да казват с какво да я оправяш, много е дълго с месеци. Мисли да не е и алергична някаква, то всичко може да е.

# 894
Кравето масло е против хрема (ЛЛ ми го каза преди години). Ноздрите се мажат във вътрешната част с маслото и хремата спира за около час-два. Като тръгне пак мажете и така.
При моят син пълна елиминация на млечните продукти му реши проблема с носа. Иначе какво ли не пробва и всякакви изследвания му направиха - нямаше спасение. Все хремав, все не може да диша. Обаче и докитата ме кефят - всеки му постави диагноза по неговото направление Joy

# 895
Е, че много ясно че всеки към неговото тегли Grinning
Скрит текст:
Баща ми преди години така, завъдил си гъбичка на един нокът и ме пита какво да вземел да пиел. Абе... ти сам няма да си вземаш да пиеш, върви на кожен те да ти предпишат. Той тъй си ходи и си пита, съответно негов приятел хирург му казал - Ми ела легни при мен да ти го махна тоя нокът. И ми се смя като го питах какво друго очаква да му каже човекът - той с рязане се занимава и съответно рязане предлага като решение Grinning

При мен със и без млечни не съм забелязвала да има разлика, та не са при всеки чак така. Спирала съм за по няколко седмици подред, все щеше да се забележи ако имаше значение за мен. Но на някои си пречат наистина. Кой сополив, кой задържа вода, кой чревни проблеми.

# 896
О, моят си е с АБКМ по рождение, но  нямаше проблем с останалите млечни, само с прясното мляко. Обаче този нос явно провокиран от тях не спираше да тече. Забеляза се след около 5 дни намаляване на секрета, така че беше видно, че съм нацелила.
Иначе да - зависи кого питаш, такъв и отговор ще получиш Sweat Smile

# 897
Е, щом си е алергия, тя си прави бели гарантирано като има от какво. Моята е към плесени, разказва ми играта и откъм хрема и синузит също, освен и че в някои случаи все едно някой ме стиска за гърлото, много е забавно...

# 898
Беки, мазала съм, слагала съм буци масло, има си хрема, нищо не спира.

# 899
Беки, мазала съм, слагала съм буци масло, има си хрема, нищо не спира.
Жалко, че не ти помага Confused Иначе е удобно и може би най-приятно от всички методи за лечение.

Общи условия

Активация на акаунт