Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

  • 22 213
  • 903
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 40 733
Честит празник дами.
Браво Беки, аз днес такъв гаден работен ден, че се замислих одеве, ми то по-добре да се мъча на Витоша в тоя студ, отколкото тук.
Па можеше и килце да сваля.

# 61
  • Мнения: 1 194
Кавалерите нямаме ли празник?

# 62
  • Мнения: 17 346
Утре пак сме на тръстиката, та който почивал, да му е честито!
Беки е направо огИн, чакам да пукне зеленко, та да мааме по пътеките. За Елорка ще направя и брюкселско зеле 😘

# 63
  • Мнения: 40 733
Лелее, извинявам се.
Честит празник и на вас мъжете, абе на всички. Ох, каква съм загубена днес Joy

# 64
  • Мнения: 2 460
Нави, кое е млякото на Елби, дето бъкало от пробиотици?
Има едни готови закваски за кисело мляко. Освен с тях да си подквася домашното следващия път.

# 65
  • Мнения: 1 194
Забравих вчера да отчета месечния кантар.
94 кг. и 100 см. -1 и на двете. Не можах да сляза под психологическата граница на трите цифри. В събота пак ще премеря. Свещеникът ми определи пост от днес до Тодоров ден.

# 66
  • София
  • Мнения: 1 001
Ел Би имат закваска за пробиотично мляко - 6 щама има вътре. Единственото неудобство е, че пакетчето със закваската е за 5 литра мляко.

Скрит текст:

Ето тук чета в момента как се правело мляко с естествена закваска - с дръжка от люта чушка или пък от череша. Още не съм допрочела. С дръжките се прави стартер и после с него се кваси. Ще пробвам като излязат пресните чушки Wink.

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 08:59 от magina

# 67
  • Sofia
  • Мнения: 8 008
Заквасвам направо с кофичка кисело мляко елби.

# 68
  • Мнения: 2 460
Магина, благодаря!
От къде взимаш закваската?
Уви, в градчето където живея не намирам ни закваска, ни Елби мляко.

# 69
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 364
Интересно,magina 🤗
Ще пробвам.

# 70
  • Мнения: 24 840
Гледах някакви клипчета как заквасват с листа от смокинов храст, пак такава "дива" закваска. Вече какво точно се завъжда в тия случаи - никой не може да каже. Очевидно има какво да сгъсти млякото, но това не е само една или две бактерии дето го могат.

# 71
  • Мнения: 1 403
longum и cassei виреят до 37 градуса, gasseri и rhamnosus да кажем 43... след 4-6 часа мога да предположа кое ще доминира, s.termophilus е мнооого доминираща и ...

Вчера към Кефирчо добавих малко пробиотици и една лъжичка Елби Булгарикум, днес ще проверя какво е станало... и на вкус.
Но едва след 1-2 врътки ще видя дали нещо ще се промени...

За сгъстяването... коковите бактерии го правят с такава консистенция, лактобацилите основно го подкисиляват, но като цяло всички правят по малко от всичко Simple Smile

# 72
  • София
  • Мнения: 1 001
Ами понеже ми беше мерак да пробвам (машинката за мляко пристигна, пък lactobacillus reuteri още не бяха доприпкали) си поръчах по куриер - колкото закваската, толкова и куриерската такса .

Обявените физически магазини на Ел Би не ми бяха под ръка. В последствие магазина, от който поръчах достави закваската в един голям плик, на който бяха изписани магазини, където може да се закупи.

Скрит текст:

Любопитен ми е експеримента със стартер с дръжка от люта чушка. Ще пробвам. После остава да се разбере в така заквасеното мляко какви бактерии има Simple Smile

Ако стане ще пратя на Navy да провери Wink

# 73
  • Мнения: 1 403
САМО след като изгледах ТОЗИ клип:



и реших всичко от този човек да го възприемам с ОСОБЕНО МНЕНИЕ Simple Smile

Това е лично мнение все пак... всеки да решава за себе си, но аз съм ПАС към информацията на тази личност Wink

А тук вече ПАДНАХ... музика срещу ДЕМОНИ ха ха ха...

https://youtu.be/9O77CvK_8FE?si=fdGPai6ZzTIy3ymO

Тоя наистина много се филмира... следах и един клип за уникален според него хляб, достоен за Гинес и други клипове, дето генно ни модифицират с ухапвания от генно подбрани комари и какво ли още не...
Край, забравям го Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Последна редакция: вт, 04 мар 2025, 11:33 от Navy

# 74
  • София
  • Мнения: 1 001
За едната проба за стартер - ще пробвам. По-лесно ще стане да си завъдя в едно бурканче диво-ферментирали моркови, отколкото да чакам чушките.  Вече няма как да питам баба едно време как са го правили.

Иначе, да, погледнах някои от другите публикации - малко freaky идват.

Но ще пробвам стартера Wink, най-много нищо да не стане.

Общи условия

Активация на акаунт