Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 291
  • 903
  •   1
Отговори
# 555
От тяхна марка е, малко шишенце от тъмно стъкло с гутатор а не ампула като на Йоткер малките. Това нещо съм сигурна че няма да му видя дъното, нищо че не са с кратък срок - аз просто не правя често някакъв десерт, а пък и ако правя няма винаги да е с точно тая есенция разбира се Grinning Но през зимата съм желирала кефира с намачкана сготвена тиква, орехи и канела - на това със сигурност му отиваше много. На чия пудинг с ябълка и канела също върви, при мен пак е в кефира накисната чията. Приличен аромат на карамел е, не е някакъв гадно изкуствен. За от дъжд на вятър не го мисля, макар че едва ли е най-полезното нещо да изям по принцип.
Рядко ходя, дано се сетя да проверя за ментова дали нямат. Представям си какаово парфе с малко мента през лятото, не ми дреме сладко ли е, пак ще стане вкусно.
Иначе ванилия съм си взела точно от тези малките ампулки, че сещай се за 1 човек както ще направя 1-2 порцийки от нещо дали искам да купя по-съществена ванилия. Там 1-2 капки да тръсна, дори те ми изкарват по много време, аз мога една ампулка и година да я подмятам докато свърши, а пък те са по 4 в опаковката Grinning

# 556
Те бяха намалени есенциите, когато ги купувах, така че взех повече видове. Мента обаче нямаше, аз точно мента търсех. Имаше и други видове обаче, кокос, масло и т.н., но реших да се спра на 4 шишенца.😅

# 557
Ясно, ще търся мента някъде другаде тогава, то и не ми е чак толкова важно. Загледах и някакви други като купувах тази, но честно казано аз и 2 да имам пак са ми много, не исках да ги подмятам из къщи само.

# 558
  • София
Знам, то просто са много факторите.
В интерес на истината миналата година чак такава драма нямах.
Някак си ми се стопираха нещата от лечението на хелико с аб.
Махай и солетите.
Аз също качих 3-4 кг, които сега искам да са надолу. Бях се оплакала тук преди време, че не искам повече да свалям и ме посъветвахте да вдигна мазнините, да, ама явно прекалено съм ги вдигнала Confused, трудно ми е да намирам баланса.
Но другото, което вкарах, е един плод - слива или малка ябълка, или мандарина на закуска, обожавам свежи храни, но и те имат пръст в качването на килца. Искам да ги ям накрая на храненето, но тогава изобщо не са ми толкова вкусни, нито ми се ядат и ги пропускам.

Наскоро си взех подсладител от монк фрут с алулоза. Рядко ползвам, но исках да опитам. Иначе имам един пакет стевия с еритритол смес, която не оставя послевкус, от около 2.5 год., на средата е. Та толкова използвам аз подсладители.
Вчера си правих панакота - абсолютно никакъв подсладител не сложих, стана си много вкусно.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 08:11 от Frau B.

# 559
Frau B., според мен е вероятно да е заради комбинацията от плод и повече мазнини. Откъде го все този нов подсладител (не че смятам да купувам такъв, но ми звучи екзотично за нашите ширини, а от цената на чистата алулоза в бг сайт се бях изплашила😃, а беше и за някакво малко количество)?
Панакота и подобни и аз обикновено нямам нужда да ги подслаждам.
Тази година мислех, че Малкият Сечко е по изненадите, но и Баба Марта реши да си затвърди името.😂 В петък си мислех, че съм приключила с дебелите якета за сезона, но пак го извадих вчера.🤭

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 09:22 от dolce miele

# 560
  • София
Долче, от iHerb взех монкфрута с алулоза.

# 561
Баба Марта си е традиционно така, аз се шегувам че е колкото да ни имат страха на какво сме способни Joy
При мен освен и малко сняг, има отвратителен бръснещ вятър. Дано кротне по-късно че планирах да пазарувам но май от това ще ми зависи вечерята - дали ще е някоя мръвка или ще метна една желатинова баница и ще си я ям с кисели краставички.

# 562
И ние в Пловдив извадихме пак зимните якета от 30 градуса оня ден сега е 7 С. Как няма да настиват децата, моя хубостник сутринта едва му набутах якето

# 563
Натка, при теб е интересно.
Добре че в Пловдив си нямаме сняг.😃 В неделя имаше буря, но си беше все още топло, вчера само студ и някакъв вятър.
Мда, от такива резки промени на температурите децата доста боледуват, а и за имунната система не са много ок. То първо се затопли с много градуси изведнъж, а сега пък и захлаждането пак така изведнъж. Дано скоро да привършат щуротиите на Баба Марта.😀
В "Живот на кантар" ще ги карат да свалят 50 кг за една седмица. Т.е. ще получат някаква награда, ако общо свалят 50 кг. Чакам да видя...🙃

# 564
50кг от колко души общо?
Иначе сняг има на доста места, а и той не е като да ни е затрупал, просто си е нелепо след 30тината градуса оня ден. Няма да извадя ботушите които си бях взела за канадската зима, де Joy
И по-големи студове сме виждали през март,  то наистина всичко може да се очаква. Но такава жега каквато стигна за 1-2 дни си признавам че не помня да е имало.

# 565
Айде честит ни сняг и в Пловдив

# 566
Мдаааа, защо казах, че поне сняг си нямаме в Пловдив...😆😅 Като погледнах през прозореца, отначало помислих, че вятърът издухва белите цветчета от цъфнали дръвчета (имаме сравнително високи такива дървета под балкона и не бях погледнала по-нагоре).🤣
Вчера бях с по-тънка блуза, но с дебелото яке, сега ще вадя и по-плътна блуза (тъкмо ги бях изпрала за прибиране).🤭
Натка, по 4-5 човека май останаха в отбор. Не съм съвсем сигурна. Но и по 5-6 да са, пак не ми се вярва да успеят (предвид че последните две седмици не мисля, че са сваляли по 50 кг на седмица, хем бяха и повече хора). Първата седмица свалиха по доста кг и вероятно сборът е бил над 50 кг, но сега едва ли...
Доколкото гледам, май и треньорката на единия отбор ще се откаже (предполагам, че е по здравословни причини, че отсъстваше заради контузия). Интересно дали ще ги тренира другият треньор или пък ще им назначат нов.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 12:45 от dolce miele

# 567
Всяка година съм забелязала, че щъркелите идват около 12-14 март и малко след това ги вали сняг. Тази година дойдоха два дни по-рано, така им се радвахме баш в слънчевите жежки дни. И естествено пак ги валя сняг.

Днес сложих ребра в плик и в малката тавичка останали ми зеленчуци - тиквичка, патладжан и домати. Така като готвя в отделна тава гарнитура към месото, слагам всичко заедно във фурната на програма за готвене на две или повече тави.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 13:07 от Jupiter sea

# 568
То това време и птиците обърква...☺️ Дано не им е много студено на щъркелите!

# 569
Здравейте, искам да попитам някой наясно ли е какви трябва да са оптималните стойности на феритин.

Общи условия

Активация на акаунт