Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 253
  • 903
  •   1
Отговори
# 750
От пробиотиците имам само кисело мляко.

# 751
Frau B., при диабет тип 1 не произвеждат инсулин и стевията няма какво да им вдигне (на теория). При диабет тип 2 си използват стевия, защото предимно се интересуват от нивата на КЗ...Аз поне не съм срещала човек с диабет тип 2, който да избягва стевията.🤔
Вероятно и това не е съвсем еднакво при всички. Да не говорим че и мненията за подсладителите от тия дето повече разбират също се разминават...
Снощи гледах Бен Бикман в един подкаст как обясняваше за различните подсладители и как би избрал безалкохолно с аспартам пред такова със сукралоза, той с това си бил угаждал като му се приискало сладко... Обсъждаха разликата между diet и zero за безалкохолните та затова тези двете сравни. И той същото казва за стевията де, имаше и още но точно тая част не я слушах много внимателно че поначало нямам голям интерес към подсладителите. Това за аспартама просто мен лично ме изненада и съответно ми е останал спомен. Иначе и повече подсладители обсъдиха, не беше специално за това подкастът де но отделиха някакво време. Той си е фен на алулозата иначе по принцип.

# 752
И каква е разликата между diet и zero при газираните?

# 753
Подсладителите били различни,едното с аспартам пък другото със сукралоза ама не запомних кое с какво. Аз ги броя в една графа понеже ни едното не ми харесва. Но сега се сещам че бившият ми също казваше че не било едно и също, той пиеше Пепси без захар и си избираше там, макар и при него да беше просто въпрос на вкус това. Точно за това му бях показала на кой край е щандът е да се оправя, тогава също не ги научих.

# 754
  • София
По-горе въпросът ми беше, кое е по-добре от гледна точка на инсулина - стевията или еритритола? Все пак при рядко посягане към подсладител, да си знам.
В повечето овкусени протеини слагат именно сукралоза. Намилам на сина ми да си взиме неовкусени, ама - не. Sleeping

# 755
Стевията се води че не е ок, предимно еритритол избират от тази гледна точка, поне по мои наблюдения. Протеин подсладен с него обаче не знам има ли.

# 756
Frau B., еритритолът не вдига инсулина. Не знам дали има овкусени протеини, подсладени с еритритол. Може и да има, не съм търсила.
Натка, мислех, че Zero-то е с един вид "подсилен" вкус. Не съм се замисляла дали е с различен подсладител, камо ли пък с какъв.

# 757
В повечето овкусени протеини слагат именно сукралоза. Намилам на сина ми да си взиме неовкусени, ама - не. Sleeping
Лошото е, че не само сукралоза слагат, ами и ацесулфам К.

# 758
Frau B., еритритолът не вдига инсулина. Не знам дали има овкусени протеини, подсладени с еритритол. Може и да има, не съм търсила.
Натка, мислех, че Zero-то е с един вид "подсилен" вкус. Не съм се замисляла дали е с различен подсладител, камо ли пък с какъв.
И аз не бях се замисляла, вярно че той спомена тогава че имало разлика във вкуса, те бяха два вида Пепси без захар и се чудех кое му е различното, ама махнах с ръка защото и двата не ги пия.
Ще сложа линка към това което гледах снощи ако има интерес, но то е цял подкаст около час, а това беше само част от него, предполагам че може да се намери някъде отделно само какво говори Бикман за тия подсладители и там каквито още обсъди.

За протеините - евентуално пък неовкусен и да си го овкусявате вие, но те вкусовете не са само от подсладителя ами още какво ли не...

# 759
Да, със сигурност слагат и някакви овкусители, аромати. За различните вкусове протеини все пак трябва и друго освен подслаждане.
Не знам дали знаете, но темите в раздела с диети, както и в някои други раздели, участват с удвоени звезди (не съм сигурна) в настоящето предизвикателство на Лоялната програма на Бг Мама, което приключва днес.🙂
#BGMлоялнапрограма

# 760
И какво трябва да се слага тази глупост на всеки  пост ли Joy
Какъв е смисъла от този линк?

# 761
Никой не можа да разбере точно какво и що, тъй че всеки си го разбира както си иска Grinning
Според мен идеята беше да се популяризира докато върви предизвикателството - за целта обясняваш за тая лоялна програма в някоя тема и слагаш тоя хаштаг. И там ако де да знам и аз как решават полезен ли е постът с това, да начислят звезди за него. Само веднъж за един потребител, ако правилно съм го разбрала и аз.
Явно се чете по повече от един начин понеже някои го пляскат наред това. Да свършва вече, то тая вечер остана.
Но да, този път и раздалът където сме сега е от тези с двойно звезди, този път може и да намажеш повече че темата ти е доста активна все пак.

Аз си направих вероятно последната за сезона розова супа топчета, вече не намирам читаво цвекло но имах едно вече много тъжно вкъщи та най-сетне го спасих от мъките му Grinning Не че ще спра да ям топчета, разбира се, ама няма да са розови сигурно чак до наесен Grinning

# 762
Не пише точна пропорция, но преобладаващото е еритритол.
То затова няма после вкус и става и в печива.
Дара това е  uk iherb сайт, затова и цените са директно в £
На мен в лева ми излезе и всичко на бг. Незнаех че има и за uk. Благодаря ти

# 763
Ако си отворила линк пратен от някой тук, ти го е отворило така. Аз сайта си го държа на английски че нещо им нямам вяра всяко как е преведено по него, но съм си задала цените в левове пак де.

Лошото е, че не само сукралоза слагат, ами и ацесулфам К.
Много неща слагат, отделно и че като напишат natural flavors това може толкова много неща да значи и то доста от тях също не би ги искала.

# 764
  • Sofia
Бях на едно събиране вчера, масата отрупана с впечатляващи творения, а като ги разгледах разбрах, че мога да ям само от украсата - тук там някое чери и ягодка.
Моментално ме разконспирираха, че не ям и ме заразпитваха. Обясних, че го правя, за да съм здрава и във форма, без ИР и високо кръвно. И те имали такива оплаквания и искаха да чуят чудодейното средство. Разказах за режима, но срещнах разочарование. Не можели без хляб, без баница, без шоколад... то много трудно било и предпочитат да стоят болни и дебели. Flushed Останах безмълвна, не е невежество, а липса на мотивация и воля. Вече не се учудвам защо ендокринолозите от вратата предлагат хапове и инжекции. Сигурно 9 от 10 човека искат вълшебно лекарство и да си ядат вредности на воля.

Общи условия

Активация на акаунт