Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 219
  • 903
  •   1
Отговори
# 825
  • София
Аз съветвам ашвагандата да се пие до обяд.

# 826
Аз съветвам ашвагандата да се пие до обяд.

Защо?

# 827
  • София
Енергизира.

# 828
Аз питам, защото мисля да спирам цигарите и чата каза, че ще ми се повиши кортизола, та да съм подготвена. За сега нямам проблеми поне с това, спя буквално като пън от 22.30ч до 5.45ч и едва ставам имам 3 аларми, които незнам даже какви мелодии са, хубаво, че е ММ да ме буди.
Ама като хвърля тия фашкии ще видим какво ще става, ще спя ли, няма ли.. въобще ще успея ли..

# 829

Аз си купих на прах. Малко тъпа постъпка, трябваше капсули. Нищо, все ще го изпия.
Пия го вечер, някъде четох да  е далеч от хормона.
Засега спя добре, даже като го пия и нямам чак толкова щури сънища.
На обяд може да го пия, но ако съм вкъщи.
За щж не знам колко са добре адаптогените. В темата за щж някои го пият, но ми казаха да имам едно наум.
Затова и взех на прах, да регулирам дозата, да почна с малко.
Иначе не е много приятно на прах, ама гълтам наведнъж и търпя.

Аз питам, защото мисля да спирам цигарите и чата каза, че ще ми се повиши кортизола, та да съм подготвена. За сега нямам проблеми поне с това, спя буквално като пън от 22.30ч до 5.45ч и едва ставам имам 3 аларми, които незнам даже какви мелодии са, хубаво, че е ММ да ме буди.
Ама като хвърля тия фашкии ще видим какво ще става, ще спя ли, няма ли.. въобще ще успея ли..

Много се съсредоточаваш върху отрицателните неща. Даже и тези ти мисли ще ти влияят физически дори, не толкова самото спиране.
Мисли за положителните неща.
Всички промени след спирането са временни.
Кортизола може да се регулира и с магнезиев бисглицинат. Писали сме за това.
Аз нали със запека имах жестока драма след всяко спиране.
Ми 2-3 месеца беше мъката миналата година.
Първия път преди няколко години пропуших заради това, защото тсх ми скочи до 15.
И вместо да изчакам и да търся още алтернативи, аз пропуших.
Айде като ги спреш да изчакаш първо евентуално да се появи проблем и да решиш проблема, а не да четеш и да се стресираш предварително.

# 830
ТСХ може да ти се качи евентуално, особено ако си пушила повечко и по-пристрастено така и вземеш че ги спреш от раз. То затова най-добре плавно, но точно с тая краста... не е постижимо за всеки.
А за кортизола... ти ако и сама се навиваш че ще ти е стрес, ами ще се вдигне наистина. Недей от сега.

# 831
Точно, даже мисълта - ей, от утре няма да пуша може да стресира човек.

# 832
  • София
Планувам да направя нещо подобно на:  https://www.gotvenezanachinaeshti.com/recipes/hlqb-chervena-leshta

Исках да проверя колко са й въглехидратите и попаднах на хубав сайт с разностранни полезни материали за "чопкане": https://www.bb-team.org/hrani/id/728379_leshta-chervena-surova

# 833
Аз да споделя няколко неща, между другото... първите са познати и досадни, ама все повече ми се набиват на очи.

Едната реклама: Диабетичен родопски нектар - без захар!

от 120 грама плодове - 120 грама нектар и се разрежда 1:10, е баси, как става това нещо...
И специално насочено към диабетиците... щото нямало захар. Ще падна!

Втората реклама: Отново книга за лекуване на диабет-а и то, забележете, от едно момиче, което на въпроса от един дали е ендокринолог или нещо подобно тя отговаря: Не, била с диабет 1 и 14 години се бори с проблема... та решила книга да напише, хубаво, да са приказки или любовни романи, няма лошо, ама с лечебна цел...
Питам я какво общо аджеба има Д1 с Д2 дето само името съвпада... опитва се да обяснява глупости...

Трета случка край басейна: Запознахме се с едно семейство, мъжът обаче отказва да вземе стая на 3-я етаж и взема скъп апартамент на 1-я, защото му е ТРУДНО да изкачва стъпала! По-млад от мен! Но се уморявал, може, ама го мързи, бил с диабет и т.н.
Хайде, ще кажете - абе защо ни ги пишеш тези неща?
Ами защото човека е физически здрав, има къща, 3 семейства с тази голяма къща на село, има кокошки, прасета, чист въздух, съсед с овце и супер продукти... ама яйца не ядял, не му били вкусни, не можел да не хапва по нещо дребно, на басейна стои с биричка и торбичка някакви пържени снаксове за мезе и ми се оплаква, пиел лекарства, висока кръвна захар, постоянно гладен и уморен....
Човека има условията, здравето е навсякъде около него, в езеро плува от жажда умира!
Ето какво съсипва хората - неграмотността и липсата на интерес от страна на нашата здравна система към здравето на хората... Еми, това е...

Иначе ние с жената си правим по 3 км в басейна до обяд, след обяд - колкото дойде, аз тайно слизам към 22 часа, пускам си осветлението и плувам в мъглата... точно така си е, като във филма на Едгар Алан По.... понеже е студено, тъмно, а водата минерална... и се стели мъгла отгоре. Долу водата черна и пълна с чудовища Simple Smile Simple Smile Simple Smile

Абе кеф си е това плуването, хем лежиш, хем тренираш...

# 834
  • Благоевград
Привет!
Отдавна следя темата, още от 2016 г.
Имам нужда от идеи за хранене, защото имам непоносимост към яйца, а млечни ям само без лактоза. Сурови и сушени меса в момента са изключени. Имам нужда от идеи основно за закуска, тя ми е голям проблем. Яйца си позволявам веднъж-два пъти седмично по 1 пъдпъдъче, повече не смея.
В лидъл пускат оризови кори с тапиока, не са подходящи да си правя с тях банички и да речем за изяждам по 1 баничка със спанак и сирене за закуска?
Много съм затруднена, а спешно трябва да се върна в ритъм, промяната трябва да е още от днес.

# 835
# 836
  • Благоевград

Благодаря, често взимам идеи от сайта, но тези не са подходящи. Не мога да ям ядки, зелени Салати, разни сурово-сушени мезета, нито шейкове и семена 🫤
Мога безлактозни мляко и сирена, Печено месо или бекон, сурови чушки, авокадо и краставици, маслини. Направо се чудя вече, гладен не се седи.
Ако имате вкусна рецепта за пастет от пилешки дробчета, които се готвят да готовност и след това се пасират, ще ми свърши работа за закуска.

# 837
Беки също не яде яйца. Тя може да ти даде съвети.
Много неприятно наистина.

Макар че тя е с алергия, а ти с непоносимост.

Автоимунен протокол може да пробваш, там въобще не съм наясно, има си книги по въпроса.
Но може да опиташ и после дай боже и яйца да проядеш.

# 838
  • София
Взех да ровя в нета и попаднах на много интересна рецепта. Кленовият сироп може да се пропусне, кокосовото мляко е достатъчно сладко.

https://lightsideofthefood.com/kokosovo-mliako-oriz-karfiol/

Пастет от пилешки дробчета - сваряват се, пасират се. Добавят се подправки - сол, черен пипер. Малко зехтин, бучка краве масло и готово.

# 839
Специално за закуска аз съм последната дето да дава акъл де, затова просто за пастета пиша. Те всичките рецепти за пастет са такива - обикновено дробчетата, може да има а може и да няма и малко пилешко месо към тях, може да има а може и да няма и малко зеленчук задушен при тях, подправките са по твой вкус че там всеки си е особен.
Обикновено го слагат в малки купички или малки бурканчета, напълнен плътно и отгоре заливат със слой разтопено масло, той го запечатва и така изтрайва малко по-дълго. Предполагам че в твоя случай гхи би било по-удачно от нормално масло.
Която и рецепта да хванеш, стига да няма в нея нещо дето теб лично да те дразни, все ще стане приличен пастет.
Сложно става наистина хем без яйца, хем без млечни, то остават месо, риба и гъби като основна храна. Аз не бих имала скрупули да нахапя някое кюфте или мръвка от вечеря, но не всеки харесва така. И там зеленчук някакъв отстрани, маслинки нещо.
Ако има супи които те устройват и ти харесват, някои хора пък се чувстват добре със супа за закуска. Не е най-конвенционалното нещо но то в случая и да искаш няма как типичните закуски да са.

Общи условия

Активация на акаунт