Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 88 (м. март)

• 22 219
  • 903
  •   1
Отговори
# 840

Благодаря, често взимам идеи от сайта, но тези не са подходящи. Не мога да ям ядки, зелени Салати, разни сурово-сушени мезета, нито шейкове и семена 🫤
Мога безлактозни мляко и сирена, Печено месо или бекон, сурови чушки, авокадо и краставици, маслини. Направо се чудя вече, гладен не се седи.
Ако имате вкусна рецепта за пастет от пилешки дробчета, които се готвят да готовност и след това се пасират, ще ми свърши работа за закуска.
Пържоли

# 841
  • Благоевград
Благодаря за идеите!
Пак да питам - как са оризовите кори с тапиока от Лидъл? Като сложиш малко мазнина, сирене и спанак, сигурно не вдигат толкова захарта и инсулина.

# 842
Незнам честно казано, аз ориз не консумирам под никаква форма. По-добре и по-лесно някаква салата с месо

# 843
Ориза си е ориз Grinning

# 844

Благодаря, често взимам идеи от сайта, но тези не са подходящи. Не мога да ям ядки, зелени Салати, разни сурово-сушени мезета, нито шейкове и семена 🫤
Мога безлактозни мляко и сирена, Печено месо или бекон, сурови чушки, авокадо и краставици, маслини. Направо се чудя вече, гладен не се седи.
Ако имате вкусна рецепта за пастет от пилешки дробчета, които се готвят да готовност и след това се пасират, ще ми свърши работа за закуска.

Копирах пост-а ти на ЧатГПТ, ето какво ми отговори Simple Smile

Скрит текст:
Разбирам, че изборът е малко ограничен, но има доста вкусни варианти.

Ето още една рецепта за пастет от пилешки дробчета, който можеш да хапваш с краставици, чушки или печени филийки:

Кремообразен пилешки пастет с карамелизиран лук
Необходими продукти:

300 г пилешки дробчета
1 глава лук, нарязана на тънки полумесеци
2 скилидки чесън, нарязани
50 г безлактозно масло (или гхи)
100 мл бульон (пилешки или зеленчуков)
1 ч.л. горчица
1 ч.л. лимонов сок
Сол и черен пипер на вкус
Щипка мащерка или риган
Приготвяне:

В тиган разтопи половината масло и запържи лука на слаб огън, докато стане златист и карамелизиран (около 10-15 минути).
Добави чесъна и пилешките дробчета. Готви, докато дробчетата се сготвят напълно (около 5-7 минути).
Добави бульона, горчицата, лимоновия сок, солта и подправките. Разбъркай добре и свали от котлона.
Остави сместа леко да изстине, след което пасирай до гладка текстура.
Добави останалото разтопено масло, разбъркай и прехвърли в съд.
Остави в хладилника да стегне за няколко часа.
Може да хапваш пастета с резени краставица, чушки или с печени филийки.

Звучи ли ти добре? 😊

Ъпдейтнах поста Simple Smile Не бях копирал нужното

# 845
Аз по тая рецепта правя. Вкъщи го ядат много.

Може и от форума да я преписах, не помня ...

# 846
  • София
Тина, можеш да ядеш "сандвичи", като хлябът е краставица или чушка. Можеш също и "палачинка" или "гирос" - завиваш плънка по избор в листо от маруля.
С мляко - кокосово или безлактозно - може да си правиш пудинг с чия.

# 847
GoSSipSs, много красив почерк!

И да съм по темата, сори, малко разводнявам, ама те просто ме заливат!

# 848
Това е защото ги отваряш тия линкове, ти на един да кликнеш и вече те считат че ще ти е много интересно да гледаш такива реклами точно Grinning

# 849
Благодаря, пишех много красиво, ама със годините го развалих, поне е четливо. Тая вечер ще съм в грешка с храната, напълно осъзнато ще изпия една бира. От сега си го знам, нямам дори и повод, за да се оправдавам, просто сме решили ей така с ММ да изпием по една бира с пържени картофи със сирене. От преди нова година не сме пили бира, ама тая вечер ще е.

# 850
  • Благоевград
Тина, можеш да ядеш "сандвичи", като хлябът е краставица или чушка. Можеш също и "палачинка" или "гирос" - завиваш плънка по избор в листо от маруля.
С мляко - кокосово или безлактозно - може да си правиш пудинг с чия.

Благодаря за рецептите!

Маруля, зелеви, ядки и семена не мога да ям заради проблеми с червата, имам СРЧ, а в момента не мога да пия лекарства.
Кокосовото мляко също ми действа зле, соевото също. Купувала съм от лидълските, не ми понасят. Много е сложно с храненето. Обадите и вечерите са ми ок, обаче закуската в момента е строго ограничена. 1-2 седмично яйце мога да си позволя, сурови чушки и краставици също са ок за закуска, някакъв печен бекон. Никога не съм могла да ям пържоли и кюфтета за закуска, но май ще се наложи 😁

# 851
Така като те чета, направо ми иде да те пратя на лъвска диета за няколко седмици... И да те пратим и теб да четеш Super Gut, май Суперчерва я бяха превели на нашенски. Така и не я намерих на български за сваляне, на английски се намира иначе, на български само от книжарница явно.

# 852
Нави, това "рекламното лице" на книгата ли е?🤔  Пак ли е без автор?😂
Аз тези дни, след сардините и телешките кюфтета, съм на варени яйца и пилешко филе. Прияде ми се филе и купих няколко големи парчета, които изпекох във Фрайърчо, съвсем леко омазани със зехтин, лют сос и подправки. Много вкусни станаха.😃 Слагам ги върху зелени салати от марули, селъри, краставици, чушки Сиврия, рукола. В зеленчуковия магазин до нас продават огромни, крехки и вкусни марулки по 1,20 лв и ще си купувам, докато не ми омръзнат.😊
signora_tina, спокойно за закуска мога да си направя сандвич или рулца от печено пилешко или свинско филе.🙂 Месото намазано с авокадо, горчица или подходящ сос, вътре може кисели краставички и каквото можеш да ядеш.
Вчера се боцнах за една произволна КЗ:

# 853
А на мен лентите ми свършиха, ама не ми са дават 20 кинта Joy

# 854
Елора, като е стабилна КЗ, по принцип и на мен ми се свидят 20 лв.😁
Покрай дългия фаст и захранването си бях взела лентички, за да следя нещата, та имам малко останали. Толкова дълго ми отне да "оправя" КЗ, че все още много се радвам на четворките.🙂
Лошото е, че само в една аптека около нас откривам лентичките за 20 лв. На останалите места им вдигнаха цената.🤨 Но вече взимам лентички само за проверка понякога, така че не ми свършват бързо.
Забравих да коментирам за "Живот на кантар", епизодите от миналата седмица.☺️ Успяха да "свалят" 50 кг.😝 25 кг си спечелиха от различни игри, иначе свалиха малко под 37 кг, ако не се лъжа (10 или 11 човека общо). То беше ясно, че няма как реално да свалят 50 кг за седмица.

Общи условия

Активация на акаунт