Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 14 - март 2025

• 68 012
  • 1 393
  •   1
Отговори
# 285
Аз да дам още малко ъпдейт по моя казус с непристигащите пратки. Днес говорих с Митница Летище София и Митнческо бюро РСЦ София по темата. От митницата към летище София не можаха да дадат кой знае каква яснота. На телефона на митницата към РСЦ вдигна много любезна дама с която обсъдихме казуса доста подобно. Това което ми даде като информация е че през тях минават всички пратки от Temu, Shein и Ali Express и вече после се разпределят към куриерите(Box Now, Express One, Пощтите и т.н.). Тук цитирам "Все едно не съм ви казала. Информацията е неофициална. На ден пристигат по 100 - 150 хил. пратки. Халетатата за затрупани с пратки до тавана."
Това което каза е че всички пратки на пощите се обработвали една по една на ръка и има огромни забавяния. С приоритет се обработвали по малките пакети. Не го сподели директно, но се подразбра че когато не успеят да смогнат с някоя партида пратки пристигнали в даден ден останалите се обработват когато могат и между другите. Имало дни в които камионите с пратки не се приемат и чакат, защото няма къде да ги съберат. Също така каза че за пощите се гледало и дали имат капацитет да поемат в определения клон съответните пратки преди да ги пуснат към тях. В нашия клон като ходя, винаги е препълнено...
Коментирахме и пратките минаващи през Атина и защо те пристигат по бързо. Те минавали през РСЦ Митница Благоевград и там не било толкова тежко положението с обработката на пакетите...
Тук пак цитирам "Не се притеснявайте, най-вероятно ще си получите пакетите, но може да е и след месец" 😞
Това е РСЦ на митници с което сте говорили?
Не РСЦ на Пощите където ни засядат пратки освободени от митница.
Аз днес писах със съпорта относно забавянията с Пощите, три пратки са ми заседнали в РСЦ София на Пощите и не  помръдват, всички са със срокове различни дати другата седмица.  Отговори ми ,че ще задействат доставката, да видим.
От януари когато се появи при мен Пощата, има тенденция поръчки за по висока сума да са пуснати с тях, а тези за които съм платила с кредит или са за малка стойност с Бокса.  Сутринта си направих една статистика.
Аз за първи път имам две поръчки с Пощите и нямам опит с тях до момента, но последната ми по-голяма поръчка със 7-8 неща с кредит, беше разделена на Бокс Нау и Пощите като в пощите са отделили само една рокля. Не виждам логика, но и нямам избор.
ПП, моята забавена пратка с пренасочване най-сетне кацна в бокса в 23:55 снощи.

# 286
Аз вчера получих с пощите.След 4 дневен престой на митницита,на 05.03 беше предадена на пощите в София,на 06.03 сутринта си я получих в нашия клон.Не ми е удобно с тях.Нито локация,нито работно време,но нищо не може да се направи.В пратката беше ето тази мини прахосмукачка.Околко час се зареждаше с бързото зарядно на телефона.После ме изненада,мощна и добре почиства.И е доста лека.

# 287
Получих пратка с пощите, отвратително отношение от служителките! Много работа щели да имат с Тему-то и много такива изказвания на висок тон!
Получавах оферти 100/80 после 100/70 и днес 100/55 ,все пак ми е изгодно .

# 288
Аз да дам още малко ъпдейт по моя казус с непристигащите пратки. Днес говорих с Митница Летище София и Митнческо бюро РСЦ София по темата. От митницата към летище София не можаха да дадат кой знае каква яснота. На телефона на митницата към РСЦ вдигна много любезна дама с която обсъдихме казуса доста подобно. Това което ми даде като информация е че през тях минават всички пратки от Temu, Shein и Ali Express и вече после се разпределят към куриерите(Box Now, Express One, Пощтите и т.н.). Тук цитирам "Все едно не съм ви казала. Информацията е неофициална. На ден пристигат по 100 - 150 хил. пратки. Халетатата за затрупани с пратки до тавана."
Това което каза е че всички пратки на пощите се обработвали една по една на ръка и има огромни забавяния. С приоритет се обработвали по малките пакети. Не го сподели директно, но се подразбра че когато не успеят да смогнат с някоя партида пратки пристигнали в даден ден останалите се обработват когато могат и между другите. Имало дни в които камионите с пратки не се приемат и чакат, защото няма къде да ги съберат. Също така каза че за пощите се гледало и дали имат капацитет да поемат в определения клон съответните пратки преди да ги пуснат към тях. В нашия клон като ходя, винаги е препълнено...
Коментирахме и пратките минаващи през Атина и защо те пристигат по бързо. Те минавали през РСЦ Митница Благоевград и там не било толкова тежко положението с обработката на пакетите...
Тук пак цитирам "Не се притеснявайте, най-вероятно ще си получите пакетите, но може да е и след месец" 😞
Това е РСЦ на митници с което сте говорили?
Не РСЦ на Пощите където ни засядат пратки освободени от митница.
Аз днес писах със съпорта относно забавянията с Пощите, три пратки са ми заседнали в РСЦ София на Пощите и не  помръдват, всички са със срокове различни дати другата седмица.  Отговори ми ,че ще задействат доставката, да видим.
От януари когато се появи при мен Пощата, има тенденция поръчки за по висока сума да са пуснати с тях, а тези за които съм платила с кредит или са за малка стойност с Бокса.  Сутринта си направих една статистика.
Ми не съм сигурна на 100 % но май това което е РСЦ на пощите си е това същото. Води се разменено сортировъчен център София и там пристигат всичките международни пратки. Пощите си имат клон към РСЦ и затова излиза че е приета там. Иначе аз разговарях с митническото бюро което е към РСЦ. Не съм говорила с пощенския клон там.

# 289
  • Пеликания
Моля Ви, слагайте тези чаршафи с цитати в скрит текст.

# 290
  • Асеновград
Имам едно предложение. Защо не се раздели темата на две - едната пазаруване от Тему, а другата доставка от Тему. Така много се разводнява темата и честно казано е супер досадно да се четат страници с "ще ми дойде - няма да ми дойде; ма моята е с този куриер, а твоята с друг" Когато пазарувахме от Ларедут Франция беше така разделено и в темата за пазаруване се споделяха само изгодни оферти, мнения за продукти и линкове. А като има човек проблем с доставката отива да си чете в другата тема.
Чудесна идея , пуснете тема, някой да се ангажира да я подържа и пуска нова всеки месец.

# 291
  • София
Слушалките за превод дали ще станат за детето, защото когато гледаме филми със субтитри иска да му превеждам?

# 292
  • Пловдив
Направих поръчка 80/100 на едно огледало за баня, обаче в последствие се усетих, че не е правилният размер (добавях много в кошницата и го обърках). Канселирах поръчката, без да се замисля, първият ми кредит за деня е усвоен (1,60), на останалите пише „revoced ” (отменен).
Ще ми спрат ли сега офертата, имаше потребителка със същия казус, но не разбрах спряха ли й я?
Наскоро и аз така направих.Не ми е спряха.Продължава да ми идват офертите 80/100

Случи ми се по същия начин. Моята я спряха. Предполагам е на случаен принцип.

# 293
Получавах оферти 100/80 после 100/70 и днес 100/55 ,все пак ми е изгодно .

Ако офертата с връщане на кредит е 100/55 то няма смисъл. Почти същото ще получиш ако пазаруваш с купоните с 50% отстъпка. Няма да дебнеш всеки ден парченцето кредит, няма да чакаш седмица за нова поръчка....
Има смисъл само ако задължително ще върнеш поне 25-30лв от поръчката...

# 294
В нашата поща, макар и централен клон в момента е невъзможно да си вземеш пратката, време за пенсии е, дано довечера след 17-18 часа да няма хора!

# 295
  • София
В нашата поща, макар и централен клон в момента е невъзможно да си вземеш пратката, време за пенсии е, дано довечера след 17-18 часа да няма хора!
Не са ли на различни гишета Thinking Пратките и пенсиите имам предвид.

# 296
В Люлинската поща дори пращането и получаването на пратки е на различни гишета. Но, примерно, в Драгоман всичко е на едно гише.

# 297
Преди бяха отделно през деня, само след 17 часа бяха общи, ама вече всичко е общо, явно за тези заплати толкова. 😀

# 298
  • София
Ааа, ясно.
Добре че държат пратката една седмица.

# 299
И според мен оферта 55/100 вече не е изгодна. Макса ми е 70/97, надолу вече няма смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт