Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 14 - март 2025

• 67 705
  • 1 393
  •   2
Отговори
# 480
  • Асеновград
Скрит текст:
Други пък споделиха, че офертата им е 55/80/85/106 - не помня точните цифри. Това също донякъде е отказващо.
Та дали е възможно да е права логиката ми? По-малко оферти, промоции, купони = по-малко поръчки. Корекция на цената също нямам от 1 седмица. Изключвам някакви си 3-5-10 стотинки.
Моята логика е малко по-различна. Според мен Тему нямат интерес от по-малко поръчки. По-скоро зарибиха много хора с тая оферта 80/100, която си е наистина супер изгодна, и сега, малко по-малко, затварят кранчето. Дано не съм лош пророк и да се случи, това, за което се опасявам, т.е да я спрат изцяло. По-старите в темата сигурно се сещат как в началото нямаше минимален праг за доставка и хората се юрнаха да поръчват за по 2 лева пратки с безплатна доставка. В един момент Тему сложи минимален праг от 25 лв.
При мен от месец вече спряха промоцията 80/100. Всъщност нямам никаква с връщане на кредит. Допускам, че ми я спряха заради дефектен продукт, който пожелах да върна.
Погледнах и в профила на мъжа ми, от който имам направени 2 поръчки преди половин година. Офертата при него е 55/95. Не е лоша, ама сравнена с 80/100, не ме грабва Wink
За около месец ми я бяха спрели, върна се. Явно е циклична. Но сега излиза всеки път с различни проценти кредит. Днес ми даде 55/100 не поръчах, ще изчакам да видя утре каква ще даде.

# 481
Rebel Rebel, НЕ!
Тази оферта е капан, за да получиш оставащите 40 монети трябва да вложиш 400 лева минимум в покупки. Освен, ако не си планирала нещо голямо като покупки и после да ти върне 180 лева, които да вложиш в следващи покупки.

# 482
Mama Ru, благодаря! 🙂

# 483
Други пък споделиха, че офертата им е 55/80/85/106 - не помня точните цифри. Това също донякъде е отказващо.
Та дали е възможно да е права логиката ми? По-малко оферти, промоции, купони = по-малко поръчки. Корекция на цената също нямам от 1 седмица. Изключвам някакви си 3-5-10 стотинки.
Моята логика е малко по-различна. Според мен Тему нямат интерес от по-малко поръчки. По-скоро зарибиха много хора с тая оферта 80/100, която си е наистина супер изгодна, и сега, малко по-малко, затварят кранчето. Дано не съм лош пророк и да се случи, това, за което се опасявам, т.е да я спрат изцяло. По-старите в темата сигурно се сещат как в началото нямаше минимален праг за доставка и хората се юрнаха да поръчват за по 2 лева пратки с безплатна доставка. В един момент Тему сложи минимален праг от 25 лв.
При мен от месец вече спряха промоцията 80/100. Всъщност нямам никаква с връщане на кредит. Допускам, че ми я спряха заради дефектен продукт, който пожелах да върна.
Погледнах и в профила на мъжа ми, от който имам направени 2 поръчки преди половин година. Офертата при него е 55/95. Не е лоша, ама сравнена с 80/100, не ме грабва Wink

Може и ти да имаш право, обаче ако смятат да ми спират оферти, да ми вдигат цени, просто няма да се разберем 😃 Аз знам къде е скъпото и как да си изхарча парите. Има неща, които си заслужават и без оферти, но не са толкова много.

# 484
  • София
Като споменахте, че пратките от 3.март са тръгнали от митницата в Будапеща се обнадеждих, че и моята се е раздвижила - ЦЪ, не е! Явно е във вторият камион, който пълнят преди да тръгне към БГ, ама още не са го напълнили Joy Пък съм и с краен срок за доставка чак 18-ти, дотогава има по-спешни за спасяване пратки.

Аз тъкмо се зарадвах, че магазина на експрес уан ми е наблизо и айде пак ме върнаха на БГ пощи.

Да дам оценка за 5-те сини пердета, които купих. https://share.temu.com/Lwcd4b8d65A. Доста приемливи са. Най-важното е, че пристигнаха 5 бройки в еднакъв цвят и с еднаква дължина Joy Че на такива коментари се начетох... Аз ги исках точно полупрозрачни. Платът е красив, леко жакарден (не е опикновен воал). Но е от тези материи, които и живеца на палеца ви да се е подал и в него ще се закачи.

# 485
  • София
И аз няма да пиша в другите.
А по темата за Тему:
Последната пратка само с три неща я разделиха. Светещото дърво вече е минало митница, а двете дреболии едва на 11-и са излетели от Китай. Не знам какво правят тези хора. Пуснала съм я на 2-ри.

# 486
Може би има смисъл да има отделна тема за доставките, където да обсъждаме доставчиците и проблемите с тях. Тя трябва да се допълни като инфо на първа страница, защото там не са обхванати всички доставчици, с които вече работи Тему. За мен би било натоварващо, ако трябва да вляза в две теми и да споделя за една доставка - коментар за това, което съм купила, във втора тема - да коментирам  доставчика.
Отделна тема за купони и промоции не ми е много удачна.
Това, което аз бих опитала, че пиша от телефон, е да слагам в скрит текст отговор за купони и промоции. Така, който не иска няма да се натоварва да чете отговора.
Защо не опитаме със скрит текст и хаштаг, например #доставки/куриери или #купони?

# 487
  • софия
От какво си доволен и от какво не си са различни неща.
Доставката и офертите са част от покупката и няма никаква логика да се отделят. Съжалявам, но и аз няма да прескачам между "подтемите". Може би не беше лошо да се пусне анкета преди да са надробява.

# 488
Може би има смисъл да има отделна тема за доставките, където да обсъждаме доставчиците и проблемите с тях. Тя трябва да се допълни като инфо на първа страница, защото там не са обхванати всички доставчици, с които вече работи Тему.

Ами те въпросите са все едни и същи...просто се появява нов потребител и си плясва въпроса, без да потърси инфо, обичайно.
Нека инфото се систематизира на първа страница, и при питане да се отговаря "прочетете началото", или който иска да бъде подробен и обяснителен и толкова.
И 5 теми да има за различни неща свързани с Тему, пак ще продължат с въпросите за доставки и тук..

# 489
  • София
Не е ли по-лесно да се спре с отчета на кой къде му е пратката и с кой куриер ще я доставят. Много е досадно и пълни темата.

# 490
  • пустинята Гоби
Не можеш да спреш хората да говорят, каквото си искат. Най-лесно да е да се подмине, ако нещо е досадно. Аз във втора тема няма да списвам и без това куриерите не ме вълнуват особено за момента.

# 491
  • София
На мен информацията за куриерите ми е полезна. На когото не му е полезна, може да прескача.

# 492
На мене ми харесва всичко, което се споделя. Много е ценен този споделен опит. Ако някой ме пита, бих казала, че съм ЗА една тема.
Скрит текст:
В друг форум има тема за отглеждане на домати и в нея се пише за всичко. Имаше опити да се направят отделни теми за сортове, за болести, но рядко някой пише там.

# 493
  • София
И на мен ми е полезна всяка информация, която съм прочела тук. Даже не ми се налага да прескачам постове, чета всичко.

# 494
И на мен са ми полезни мненията за споделен опит с куриерите. Дразни ме, когато някой влезе и попита: какво е 80/100? (Например) Но отделна тема няма да намали тези въпроси. Нали не си мислите, че някой готованко, който не е прочел първото мнение на тази тема, ще се сети да потърси, че евентуално има друга тема за промоции. Абсурд просто. Тогава ще му се слага линк за темата, но няма да намалеят постовете за това. Някой като има желание да обясни за 100-тен път, може да го направи в скрит текст. Дали обяснение в скрит текст или линк към тема за промоции - все едно. Пак ще има публикувано ново мнение в тази тема.

Общи условия

Активация на акаунт