Онлайн магазин Тему (Temu) за България - тема 14 - март 2025

• 68 044
  • 1 393
  •   2
Отговори
# 240
Направих поръчка 80/100 на едно огледало за баня, обаче в последствие се усетих, че не е правилният размер (добавях много в кошницата и го обърках). Канселирах поръчката, без да се замисля, първият ми кредит за деня е усвоен (1,60), на останалите пише „revoced ” (отменен).
Ще ми спрат ли сега офертата, имаше потребителка със същия казус, но не разбрах спряха ли й я?

Да, ще я спрат. Трябваше да я оставите да дойде и да върнете после огледалото.

Аз имам пратка, която вече пети ден е в куриер .Дани ми я доставят някога 😃

ЕкспресУан ли? Ако не им звъните, може и да ви зарежат. Трябва да нахалствате да си получите пратката.

Дойде ми нова пратка - 9 дни. Доста са бързи. Обаче БоксНау пак ми я заредиха в грешна кутия. А, си беше предвидена за правилната. Честно казано започвам да се дразня куриерите да си слагат пратките, където им е удобно. Забравих снощи да провря дали има свободни кутии, но най-вероятно. Следващия път ще проверя и ще им набия канчето. Не, че ще има ефект. Ако бях в нормалното си ежедневие, а не с бебешка количка, щях да скоча до другата кутия. Но пеша ми е много далеч.

# 241
Мацки, може ли да ме светнете какви са тези кредити дето се събират всеки ден? Още съм в разучаващ режим на приложението. Уж гледах, ама не видях за какво говорите.

# 242
Скрит текст:
Направих поръчка 80/100 на едно огледало за баня, обаче в последствие се усетих, че не е правилният размер (добавях много в кошницата и го обърках). Канселирах поръчката, без да се замисля, първият ми кредит за деня е усвоен (1,60), на останалите пише „revoced ” (отменен).
Ще ми спрат ли сега офертата, имаше потребителка със същия казус, но не разбрах спряха ли й я?

Да, ще я спрат. Трябваше да я оставите да дойде и да върнете после огледалото.

ЕкспресУан ли? Ако не им звъните, може и да ви зарежат. Трябва да нахалствате да си получите пратката.
Дойде ми нова пратка - 9 дни. Доста са бързи. Обаче БоксНау пак ми я заредиха в грешна кутия. А, си беше предвидена за правилната. Честно казано започвам да се дразня куриерите да си слагат пратките, където им е удобно. Забравих снощи да провря дали има свободни кутии, но най-вероятно. Следващия път ще проверя и ще им набия канчето. Не, че ще има ефект. Ако бях в нормалното си ежедневие, а не с бебешка количка, щях да скоча до другата кутия. Но пеша ми е много далеч.
Същата работа. Бях в болничен и пренасочих две пратки към кутията най-близка до вкъщи. Те занесоха първо едната в трета кутия, а свободни кутии имаше. Просто мястото е кофти за спиране. Обадих им се и изрично помолих да не се случва същото с втората. Ами пак там я занесоха и пренасочвах повторно към удобната за мен кутия.

# 243
За съжаление явно куриерите правят каквото си искат. С Еконт също ми се е случвало, пратката е до адрес, а още сутринта е насочена в офис без никакво обаждане.

# 244
По принцип не ми е драма и не бързам. Но просто сега трябва да звъня, да я мисля, дразни ме това. Несериозно е.

# 245
С кой куриер е?

# 246

Не е задължително да я спрат, аз имам няколко отменени - веднага след поръчката, а за друга даже взех и ден-два кредит и после я отмених, защото оплесках някакви продукти. Е, след всяка отменена обаче имам нова поръчка, имаше си опция за кредит. Та, казвам, че не е задължително. Май идеята е да не спираш да си активен, било то с оферти, с поръчки или квото там ви е на душа. Да се генерира движение по акаунта и някакъв оборот, било то и кредитно виртуален.

Аз сега спирам с поръчките за месец, после ще видя как се е отразило това на акаунта и промоциите.

Да добавя, ако не е коментирано - в поръчка с карта за намаление и ваучер за 10лв, върнах няколко неща - атоматично от сумата за възстановяване ми смъкна 10лв.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 11:26 от Sneji_223

# 247
Мацки, може ли да ме светнете какви са тези кредити дето се събират всеки ден? Още съм в разучаващ режим на приложението. Уж гледах, ама не видях за какво говорите.
Събирането на кредит е оферта, което излиза на Андроид - таблет или телефон, но не и от лаптоп или компютър. Не е проблем да си дръпнете Тему на телефона или таблет, принципно и да инсталирате и там профила си. Офертата излиза там. Пазарувате за някаква сума и връщат процент от сумата под формата на кредит, но е разбита на 7 и всеки ден се заявява съответната част.
Обикновено пазаруваме за 100 лева, връщат 80 или 70 като кредит, който после използваме за друга покупка. В тази оферта с връщане/ събиране на кредит не може да се прилагат купони за отстъпка и може само по 1 брой от нещо. Но със събрания кредит може после да се пазарува в оферта, в която се прилагат купони за намаление. Пример. - продукти за 62 лева и купон 20 лева, след което прилагате и натрупан кредит и може да платите и 0 лева.

# 248
Благодаря! На телефон го ползвам.
Може ли да ми кажете в кое меню трябва да отида, за да заявя този кредит, който е разбит на 7 части?
До сега само съм "заявявала" за връщане на разлика между цена, която съм заплатила за даден продукт в поръчка и е станала по-евтина на по-късен етап. За някакви стотинки ставаше дума, но веднага се появиха като кредит в профила ми.

# 249
Пишете в търсачката заявете кредит. По този начин даже може да се провери дали имате активна оферта.
По препоръка тук от темата вече първо събирам кредита, а след това събирам разликата от корекция на цената.

# 250
Не си сама, аз имам пренасочена поръчка, която не се доставя вече 10 дни, а виждам, че е в София и почти всеки ден има актуализация, че се намира в склад. Днес изтича срока на Тему за доставка.

И споделям за момичетата с връщания, че за поръчка, оставена в бокс в събота, днес имам постъпил кредит за платената сума.

# 251
  • Асеновград
Когато пренасочите пратка от един бокс в друг, те си маркират че са я доставили, за към Тему. Пренасочването е вътрешно на бокс нау, и после могат да ви размотават. Ако пратката закъснее заради пренасочване след доставка м веднъж Тему не дължат 10 лв. за закъснение.

# 252
Няма такова нещо. Пратката не се води доставена докато реално не я получиш. Не знам каква е тази система “за пред Тему”. Или е доставена, или не. А, то реално като сам искаш пренасочване, Тему какво са виновни, че ти искаш да я пренасочиш, или Бокса са я засили в неудобна локация? Реално пратката е пристигнала до точка за взимане и не мисля, че трябва да ни компенсират за това. Само БГ пощи могат да пишат доставени пратки, за да си е отметнал човечеца работата 🤣🤣🤣🤣 (нали имаше такъв случай).

# 253
Няма такова нещо. Пратката не се води доставена докато реално не я получиш. Не знам каква е тази система “за пред Тему”. Или е доставена, или не. А, то реално като сам искаш пренасочване, Тему какво са виновни, че ти искаш да я пренасочиш, или Бокса са я засили в неудобна локация? Реално пратката е пристигнала до точка за взимане и не мисля, че трябва да ни компенсират за това. Само БГ пощи могат да пишат доставени пратки, за да си е отметнал човечеца работата 🤣🤣🤣🤣 (нали имаше такъв случай).
В сайта на Тему има ъпдейт, че е в процес на доставяне, а не, че е доставена и взета. В случая не ме вълнува толкова дали ще ми дадат 10 лв., а ми се иска да е тук до утре, защото съм поръчала неща за осми март за майка ми. Ще им се обадя пак с напомняне, но май няма ефект, защото звънях сто пъти и все уж ще дойде до 24 часа и така 10 дни.
Ето:

# 254
В процес на доставяне и доставена са две различни неща.

Общи условия

Активация на акаунт