Отговори
# 240
добро утро, първа съм за днес   food010 черпя ви по едно кафенце за събуждане!

# 241
  • През девет земи в десета
Добро утро HugАйде и ние да се разпишеме днес,че ни е ден за семейни разходки и няма да сме си у дома,а утре едва ли ще се доредя до компа,че по график децата седят в неделя Whistling

Бетта, а защо искаш пак да имаш момиченце? Не искаш ли да разнообразиш малко семейството или искаш да правите женско царство?
Joy Joy Joy Не е лоша идея Peace

Иси,голями сладури сте,следващия път като идвате за повече време непременно да се обадите и на нас,този път бяхме малко болни де Tired

Дю,много са ви сладки маратонките,да са ви честити! И ние сме купили един Адидас,но май ще са голями за прохождане,та ще трябва да взема и още един чифт Simple Smile

Майра,купила съм една бебешка паста за зъби Ненедент със силиконов накрайник и мисля да започваме с миенето,да свиква докато няма още много инат в нея Mr. Green

За водата-аз давам Девин-изворна :peacе:

И аз Peace
Всъщност ползвам я предимно за приготвянето на каши и попари,Цвети засега рядко пие вода!

Днеска има ли месечинки  newsm78

А, Дю,как само ме  изпревари,ама другите мами като гледам снощи до колко часа са писали Wink

# 242
А, Дю,как само ме  изпревари,ама другите мами като гледам снощи до колко часа са писали Wink

бързах да съм първа, та за това само по кафенце  Joy
после ще пиша пак, че да свърша нещо!

# 243
Добро утро!
Днес май само аз съм ранобудна.
Нямате изчитане. Сега да разкажа за нас и дано след моя разказ бъда полезна на други .
Преди една седмица бях ви се оплакала ,че моя малък син не иска да яде вечер и сутрин (мляко(ние не се кърмим)) и ми отказваше вода. Беше малко нервен и акаше по 3 пъти на ден. Отидохме миналия петък да го видят и ми казаха ,че е от зъбчето което е почти избило. На следващата сутрин (събота) реших да подновя опитите с хигиената и го изпишках в бурканче. В момента на пишкането аз забелязах много мътна урина ,но без промяна на цвета. Уплаших се и тръгнахме при нашата педка която беше дежурна .Когато видя урина веднага ме прати в една частна лаборатория за изследване. Съответно там дадохме нова проба ,защото тази беше вече стара. Резултата беше ужасен с много левкоцити,утайка,албумин и т.н.Върнахме се при нашата педка и тя като видя резултатите така ни уплаши ,че с такива резултати ставало дума за вродена бъбречна аномалия.Така наречения рефлукс.(това в последствие разбрах какво е при малките бебета отделителната система не е развита и те не разбират кога трябва да задържат и кога да пишкат и понякога се получава връщане на урината обратно). След този разговор с педката аз вече нямах въздух да си поема треперех цялата. Два часа по-късно ние пътувахме към Карлово за да оставим Марти на майка ми.Забравих да кажа ,че педката ни каза бързо тръгвайте към София защото това е много опасно.На следващата сурин рано вече бяхме на път към София ,но понеже беше неделя се чудихме къде ще отидем. Добре ,че имаме частно застраховане към "Закрила" и отидохме директно в тяхната клиника.Там ни пое една много добра педиатърка която е работила по-рано в Александровска болница.Погледна Валери и ни каза ,че понеже е неделя няма кой да ни прегледа и се обади до Александровска болница и помоли да ни прегледат.Когато излизах от кабинета на педиатърката тя ми каза ,че не може да се говори за бъбречна аномалия и че била почти 100% сигурна ,че нищо ни няма.Тръгнахме към Детска педиатрия и там ни посрещна една твърде не любезна лекарка едва ли щеше да ни набие ,че сме тръгнали от Ямбол само с едно голо изследване на урината .През цялото време стисках устни да не кажа нещо .Мълчах единствено ,защото ни прегледа в неделя. Когато ни видя на ехографа ни каза ,че нищо му няма на детето просто има фимоза.Започна да ни се кара как може дете на 8 месеца да не е с забелена пишонка.Слушах ,слушах и накрая не издържах и и викам "Ако на вас ви кажат ,че детето ви е с бъбречни аномалии вие няма ли да тръгнете веднага"и тя вече омекна.Отидохме после при мед.сестрата и тя го беше вече записала ,че ще го приемат в болница тогава лекарката и вика няма такава клинична пътека където да се приемат здрави деца в болницата.Когато излязохме от болницата толкова силно прегръщах Валери и плачех ,че милото взе да мрънка сигурно съм го стиснала по-силно.От там се върнахме пак в клиниката на "Закрила' за да ни дадат направление за изследване така и така сме в София поне да видим всичко.На следващия ден отидохме дадоха ни направленията пълна кръвна картина и специални изследвания за бъбреците  отделно за стерилна урина.Педиатърката която беше на смяна ни каза ,че когато детето е с фимоза може да се получат така наречените фалшиви изследвания.Взеха му кръв без милия да усети ,но после урината няма да ви казвам какъв ужас беше .Друг път нямам проблем ,но сега като каза ,че не иска да пишка .Съответно  за мен лично това не беше стерилна урина защото изпускахме капачката допряхме пишонката ,абе ужас.След което отидохме до братовчеда на Иван рой е доц.уролог в Александровска болница прегледа ме и ми каза след 6м. пак да отида и после ни попита дали искаме да му забели пишонката ние се поослушахме понеже вече ни бяха казали ,че трябва хирургическа намеса,но той ни каза че не е нужна и я дръпна ,много плакахме и ако ви кажа ,отвътре смегмата не беше бяла ,а жълта и беше се срастнала на малки топчета.Пишонката беше лилава.От там тръгнахме пак към "закрила"видяхме ,че изследванията бяха перфектни ,имаше леко възпаление ,но общо взето всичко изглеждаше наред.После се срещнахме с Вероника и бебе Ема две големи сладурани.Валери беше много неспокоен и се наложи да купи реванол и да му слагаме на пишонката.По пътя към Карлово  спирахме да сменяме компреса защото много плачеше.Вечерта се наложи да му дадем детски течен аналгин защото чак трепереше от болка.Така ние изчакахме до четвъртък да ни излязат резултатите от стерилната урина ,когато се обадихме до София ни казаха ,че е изолирана бактерията "протеус"и ужаса се върна.На следващия ден бяхме на път и когато пристигнахме в Ямбол първата ни спирка беше при нашия нефролог и когато ни прегледа ни каза ,че нищо ни няма на бъбреците ,но имаме цистит .налага се антибиотик.Четно казано аз която съм против антибиотиците в този момент съм съгласна за да не влезе на вътре и да се получи по-лошо.Той ни каза ,че не сме първите които са уплашени и  засилени към София от нашата педка.За бактерията ни каза ,че пробата не  е взета правилно ,защото във всеки памперс има много протеус и ни обясни как се взима пробата която е много трудна работа при толкова малко бебе.
После отидохме при нашата педка с всички резултати и въпреки всичко тя ни каза ,че щом е изолирана бактерия значи има възпаление на бъбреците,при условие ,че имаме дори ехографска снимка,просто нямам думи.Дори след такива лоши резултати (първите)сме за болница.След като излезнахме от кабинета с моя съпруг просто решихме ,че повече няма да ходим при нея.Това което преживяхеме с моя съпруг не го пожелавам дори на врага си.
Спирам ,защото стана прекалено дълго ,ако имате някакви въпроси с удоволствие ще отговоря ,защото е много правилна поговорката "Не питай старило ,а питай патило"

# 244
isi_kam, миличка една силна прегръдка от мен  Hug дано повече не се налага да изживяваш подобен ужас  Praynig

ами днес е изключителен мъжки ден-ден!!!
честито на   party006Димитър на мама gery_to,   party006Пиер-Павел на мама lala,   party006Траян на мама ИвИчка,   party006Дориан на мама red_heart

# 245
Иси  Hug ,всичко ще бъде наред.Сигурна съм,кураж мила  Hug  Heart Eyes
Много сте преживели,но нали знаеш Господ на кого дава такива изпитания-на хората които могат да го превъзмогнат,а именно на силни като вас.

Дю,много сладки  маратонки си има Гери.С много здраве да ги носи и безаварийно прохождане  Wink

Ели,много сте сладки с Юлето на аватара.И въпреки,че е подстригана,има много повече коса от мойто Еме.

Маира,  Hug  Heart Eyes   bouquet

Ние днес ще ходим да засадим дръвче в двора на МД,за инициятивата 300 бебета на българия(*май така беше)

Айде чао за сега,после пак.

Пс.Дю,мерси за кафенцето  Wink

Честито на днешните месечинки!Да са много здрави и игриви  Hug  Heart Eyes

# 246
 Да са ни живи и здрави, Пипи, Димитър, Траян, Дориан!  bouquet
 isi_kam, миличка:ooooh:
За зъбките едни познати ме посъветваха да започвам от сега с миенето.Детето им е на 4 годинки и устичката му е пълна със кариеси.Дори възпалението на някой места е стигнало почти до коста, което е много опасно. Sad
Бета, и аз клоня към момиче за вротото Mr. Green и дано да не е верен този метод.Щото ако е верен заради такива като нас, за момите ни няма да има ергени Joy
Колкото по-близо до овулацията се прави секс, толкова повече вероятност има да бъде момче, защото мъжките сперматозоиди умират по-бързо от женските
Д, и аз така знам.Преди овулацията  влагалището е с алкална среда и шансовете на Y-хромозомата са значително по-големи.

# 247
  • София
Добро утро момичета.Малиийййй какво ще го правя моето магаренце не знам.То че взе от доста време да проявява инат и да се дере ако му взема нещо с което иска да играе едно на ръка.Ама сега и заспиването ни стана голям проблем.Рев,ама рев ви казвам до посиняване.Чак си мисля,че сигрно го боли нещо това дете.Излезем ли от спалнята обаче и рева спира.Мъжка му работа,а какви са ви кротки момиченцата.

Лала забравих вчера да ти благодаря за координатите на д-р Стоименова.Злато си ти,голямо благодарско.То и от теб се навих за хомеопат,досега не бях толкова запозната по въпроса.  bouquet
А във връзка с пола и аз доста четох преди да забременея и за мен поне това с деня на овулацията и деня на бебеправенето излезе точно.Но наистина ми стана много интересно,че изчисленията със смяната на кръвта и пола на детето съвпадат при много от вас.

Гери то аз съм сигурна,че ни е този тоткато,освен да ми се представя за по-млад? newsm78 hahaha

Иси мислех си за вас.Какво ли мисли са ти минавали през главата на път за София,гледайки малкото си детенце и очаквайки да чуеш диагнозата.Дали само в нашата България отношението и компетентността на лекарите ни е такава.Лошото е че и по зле ще става,защото държавата си гони и малкото специалисти които останаха.Всички заминават да работят в чужбина и ние тук съвсем ще се подредим.

Сега още е студено,но хайде като се стопли да правим една голяма среща нейде из София.Така като се организираме и сигурно ще се съберем повече хора.

Още щях да пиша,но мнаго стана.После пак.Сега отивам да въртя колелото,което от 2 седмици използвам по предназначение,а не като закачалка.

Иси сега видях,че и ти си писала и не знам какво да ти кажа.Само да си ни здрави децата,друго не искам,нищо друго не е важно. Hug

# 248
  • Габрово
ЧЕСТИТИ МЕСЕЧИНКИ!
Иси Hug това, което сте преживели е ужасно, но все пак е важно, че Валери е добре. Напълно те разбирам, аз като се роди Теди и го взеха в Плевен два месеца не знаех на кой свят съм, докато не си го прибрах в къщи. Всеки път, като ходим на контроли треперя. То не се е разминало, нали ни предстои операция.
 Дано са здравички децата.
Лек ден от мен.   bouquet

# 249
  • През девет земи в десета
Kris79,аз съм за Peace

Нека и другите мами да кажат Hug Юлките 2005,какви срещички си правят в Южния!

Честити месечинки!!!

# 250
Влизам да ви почерпя за месечинката и да пожелая много усмивки и весели игри на Траян, Димитър и Дориан!

food002 cheers beer Popcorn  food010 newsm38 cook cook

# 251
Иси сега какво излезна ще пиете антибиотик за цистита ли?Дано бързо му мине и вече да не ви тревожи така,а как сте имали време и за срещички не си представям в такъв момент!Силни хора брей! HugАз ако бях щях да орева света!

Радостина каква операция ще му правите?
На една моя приятелка сега в понеделник ще правят операция на очето на бебето на 7 месеца е !Нещо слъзното каналче не се отпуши и така сега ще го отпушват!Горките деца!Операция на тази възраст, че и на всяка друга де,си е страшничко!Дано бог е със всички дечица! Praynig

Честити месечинковци! newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32 newsm32

Ето моята теория за мъжко и женско 173 пост  hahahahttp://www.bg-mamma.com/index.php?topic=154696.msg2999818#msg2999818

А в 197 пост, по на долу ,имам и още една теория така де!

Ето и един интересен сайт за който го незнае още! www.bebe.to

# 252
  love001 и от мен.Днес нещо хич не мога да се организирам.Криси се събуди в 7,но го взех при мен и си спахме до 9 и 15  newsm53.Обърна си попарата сутринта,та докато му направя нова орева къщата  SadСега пак искаше да го гушна ,за да заспи,не иска да го друсам,а само да го гушкам.каква е тая работа ,не знам  newsm78.

Честити месечинки на Пиер-Павел,Димитър,Траян и Дориан

Иси, една силна прегръдка от мен  Hug.Дано се оправите бързо  Praynig.Но ето -и товят разказ ме навежда на мисълта,че здравеопазването ни е под всякаква критика-липсва и организация,и добре обучен персонал в повечето случаи.Добре,че сте я имали тази застраховка ,че иначе кой знае кога щяха да ви обърнат внимание.А сега този антибиотик до кога ще го пиете?И да питам за пишата-нашата педка каза,че не било нижно по-надолу от главичката на този етап да се забелва,аз се опитах сама ,но не можах.Да я оставя ли така за сега,или?Не искам да стане така,че от дълго чакане,да го режат детенце  newsm78А на Валери съвсем до долу ли му я забелиха?А,и забравих да ти кажа,че си много симпатична,а Валери е едно малко бижу   smile3525
dew,да са ви честити маратонките,със здраве да си ги скъсате  Wink
И аз съм "ЗА" една гоооооляма среща  Peace
Ели,според мен ти куца първата теория,защото когато ние правихме Криси едва ли не не ставахме от леглото,аз само го тормозех,така,че не е в това ключа от бараката.А все пак знаеш,че има мъже ,които свършват по-трудно ,а ти през това време може да си свърршила 5-6 пъти.Абе не знам,ще продължавам да си бия и аз главата и да чета и вашите теории,но и според ,мен има доза късмет.А и тази с половете не е вярна според мен,защото например Пиги/дано не ми се обиди,че я давам за пример Praynig/има 3 деца-няй-голямото е момиче,после момче и сега пак момиче.Та това ме навежда на мисълта,че теорията с обновяването на кръвта е най-близо до истината  Wink

Хайде,слънчев ден на всички и мнооого приятни разходки ви желая  Grinning

П.П.biboshka къде се изгуби,някой да знае нещо?

Последна редакция: сб, 24 мар 2007, 11:48 от didi_fiesta

# 253
  • Стара Загора
Здравейте!
Да почерпим за месечинката   party023  beer  Popcorn cook
и да пожелаем много усмивки и игри на Пиер-Павел,Траян и Димитър! happy bd

# 254
Честито на днесшните месечинки Пипи, Димитър, Траян, Дориан!

ИсиHug дано се оправи всичко бързо.

Бета, някои жени имали по няколко овулации - това го казал доктор на позната в София - според него тя самата имала по 3 на месец newsm78

Лала, ами то случая както винаги е доста раздухан и грешно предаден. Мъжът е имал забрана още от Юни 2006 да се приближава до жилището на жената. Жената сега пак е повдигнала въпроса и съдийката е казала, че ако може да изчака още малко - автоматично ще получи развод (защото ще направят 1г разделен живот). Само е споменала, че те са от друга религия и че Корана го позволявал...И журналистите веднага са се хванали за сензацията ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт