Бременна на 16

• 5 078
  • 65
  •   1
Отговори
# 45
Наистина вече не може да бъде сключен брак преди навършване на 18-годишна възраст. Тази възможност отпадна: https://www.womeninforce.eu/%d0%be%d1%82%d0%bf%d0%b0%d0%b4%d0%b0 … 0%b3%d0%be%d0%b4/.

Ако момичето роди, може би ще трябва да премине на вечерно обучение в училище. Поне преди години имаше такова изискване. Нека да провери как стоят нещата сега.

Има няколко центъра за подкрепа на самотни майки в България. Момичето не пише, че е само.

Ето тук полезна за нея информация: https://www.pravatami.bg/s/10540.

Успех!

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 21:58 от Radilena

# 46
  • София /Абсурдистан
Какво раждане на 16, моля ви се.

# 47
  • Варна
Ох, регистрирала се в 00:00 часа вчера, последно била на линия в 08:00 ние тука умуваме.

# 48
  • София
Ох, регистрирала се в 00:00 часа вчера, последно била на линия в 08:00 ние тука умуваме.
Защо да не умуваме? Такива случаи бол. Нямам дъщеря, но имам син на 17 и доста сме говорили за неговата отговорност да не стават подобни неща. Ако това момиче беше моя дъщеря щях да я натисна много сериозно за аборт. Нито съм в тежко религиозна общност, нито страдам от излишни скрупули, лошо е, но няколко съсипани живота, особено един невинен, по-лошо.

# 49
И аз съм твърдо за аборт. Дали е пързалка или не, няма особено значение, защото такива случаи има. Имам позната роди на 16.
Но да - аборт. По принцип съм против, но в такива случаи е най - доброто решение.

# 50
  • Melmak
Темата ясно е пързалка, но наистина има такива случаи. Имах съученичка, две години по-малка от мен, 95 набор, забременя на 16, роди на 16-7. Спряха я от училище и доучи в самостоятелна форма на обучение. Баща в картинката нямаше, гледаше си детето с майка си. Изгубих й следите след време, но явно имаше подкрепа от майка си. Така че случват се такива неща и в 21 век, в София, не в някое село и в елитно училище!

# 51
  • София /Абсурдистан
Е, аз имам и личен опит. Родих 3 седмици след като навърших 20. Всички ми бяха сърдити защото не съм ги слушала. Помощ от никъде. БНД един ден искаше да е баща, два не искаше. Беше на 21 по това време и му се купонясваше неистово.Чудо на чудесата. Издрапах, но никога не поисках второ дете. Сега искам внучка, ама няма.

# 52
  • София
Е, аз имам и личен опит. Родих 3 седмици след като навърших 20. Всички ми бяха сърдити защото не съм ги слушала. Помощ от никъде. БНД един ден искаше да е баща, два не искаше. Беше на 21 по това време. Чудо на чудесата. Издрапах, но никога не поисках второ дете. Сега искам внучка, ама няма.
И майка ми ме е родила на 20 и щастливо живя с баща ми 51 години, но въпреки това ме възпитаваше да не бързам с децата и беше права. Пък на 16 човек си е съвсем дете.

# 53
20 не е като на 16. Най-малкото си била пълнолетна.

В не толкова далечното минало не е било изключение да родиш на 20 години. И ние в нашето семейство имаме такива случаи. Вуйна ми е родена 1967 г., сключва брак 1986 г., ражда три деца - 1987 г., 1989 г. и 2002 г. С днешна дата продължава да е омъжена за вуйчо ми и освен трите деца, имат четирима внуци.

# 54
  • София
Да, аз съм родена 1976-та. Баба ми се е пенсионирала по болест и ме гледаше през повечето време, защото родителите ми бяха професионални спортисти. Сега кой се пенсионира на 50-55, за да помага?

# 55
  • София /Абсурдистан
Пълнолетна съм била, но на тази възраст акъл все още няма.  А 16 пък абсурд.

# 56
Бабите работя и вземат пенсия и няма време да се помага с внуците
И аз съм отгледана както се казва от баба ми и ми е странно че днес бабите са модерни и не отделят толкова време за внуците

# 57
  • Melmak
20 пак е нещо, завършила си средно, имаш пълнолетие. Разбира се, за днешните времена е рано, заради липсата на акъл.

И аз на 20 мислех само за купони, бях луда глава и понеже знаех, че не мога да дам нищо на това бебе, направих аборт. Пари даже едвам събрахме, не искахме да сме родители, а и не можехме. Дори не работех, бях между първи и втори курс в уни.

Майка ми на 20 се оженила, на 21 родила. Майката на мм също е била на толкова. Две баби са помагали и от двете страни. Нищо общо няма животът тогава, с този сега.

# 58
20 пак е нещо, завършила си средно, имаш пълнолетие. Разбира се, за днешните времена е рано, заради липсата на акъл.

И аз на 20 мислех само за купони, бях луда глава и понеже знаех, че не мога да дам нищо на това бебе, направих аборт. Пари даже едвам събрахме, не искахме да сме родители, а и не можехме. Дори не работех, бях между първи и втори курс в уни.

Майка ми на 20 се оженила, на 21 родила. Майката на мм също е била на толкова. Две баби са помагали и от двете страни. Нищо общо няма животът тогава, с този сега.
И на мен ми се случи същото когато бях на 23, и ние дори взехме заем за аборта и не съжалявам човек трябва да премине през тези млади години за да не изтрещи на стари
Майка ми е родила на 19 ,без купони,забави с баща ми се разведоха след 18 години тежко съжителство с караници и сега на 55 изтрещя,гледа си кефа ходи по заведение,купонясва си жената не и е до внуци изобщо

# 59
  • София /Абсурдистан
По онова време бях и студентка аз.

Общи условия

Активация на акаунт