Бременна на 16

• 5 093
  • 65
  •   1
Отговори
# 60
Ама чакай сега, аз съм родила на 19. Това изобщо не е същата тема.

# 61
Бабите работя и вземат пенсия и няма време да се помага с внуците
И аз съм отгледана както се казва от баба ми и ми е странно че днес бабите са модерни и не отделят толкова време за внуците
Бабите не гледат внуци защото нямат сили. Една жена на 65 г не е като една жена на 52 г, възрастта, на която се е пенсионирала моята баба. Имам още няколко години до пенсия, но с всяка година усещам как се обаждат разни болежки - колена, кръст, болки при ходене. Когато се пенсионирам, ако дочакам, няма да ми е до гледане на внуци.
В случай с девойката, вероятно бъдещата баба е на около 40 г, как да помага с гледане като трябва да работи.

# 62
16-17 годишното няма да заживее само на квартира и едва ли ще се съберат с момчето. И да се съберат, ако не е много по-голям от нея, ще живеят или у едните, или у другите родители. Помощта в гледането на дете не означава бабата да го поеме 24/7. Помощта може да е както финансова, така и в гледане на детето за 2-3 часа вечер, докато майката учи, например (СФО), и във водене/ вземане в някои случаи от ясла/ градина. Дори в рисуване във вземане на болничен с майката след някоя и друга година, когато детето ще е на ясла/градина... Във времена, когато са се оженили след гимназия и казарма, т.е болшинството са били 18-22 годишни, бабите ставаха баби и на 40-45 годишна възраст, а се пенсионираха на 55. Ако живеят заедно с младото семейство са си помагали в домакинството и около обгрижването на детето.

# 63
Поговори със психолог би ти помогнало много.
Важно е да имаш подкрепа от близките си. И приятелят ти!
Но възраста ти е доста малка за това препоръчвам психолог за да можеш да се отпуснеш , да поговориш с него и да изясниш нещата и за себе си! Успех🍀❤️

# 64
  • Пловдив
Хубаво е да прочетете някоя друга книга по темата преди да пишете глупости. ....
Нарича се първична рана и е реалност.

Чели сме, не ни убедиха. То и за пътешествията на душата има книги, и за прераждане (последното в момента явно е тема на обсъждане на 10-годишната ми дъщеря и приятелките и) - описването в книги не прави тезите на авторите доказани.
Сравнително несъмнено доказано е, че гушканите в най-ранно детство деца се развиват по-добре. Осиновените деца, логично, може да усещат, че не приличат на осиновителите. Това го вярвам, първичната рана я вярвам две-три идеи повече от прераждането, поне докато не е по-убедително доказана.

Последна редакция: чт, 03 апр 2025, 13:54 от Магдена

# 65
Дали вярваш или не, травмата от изоставянето я има, без значение колко е обичано детето в последствие или на каква възраст е осиновено.

Общи условия

Активация на акаунт