Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 791
  • 794
  •   1
Отговори
# 435
  • shumen
HrisAni,Аугументин пие.
Бръм,правих комбиниран тест вкъщи и светна позитивен на RSV.
Днес Т не е вдигал.Подивя вкъщи.Явно тоя Аугументин ще се окаже чак толкова вълшебен.

# 436
Дани, само да кажа, че нашият педиатър изписва противоалергично с Аугментин заради клавулановата киселина, че имало често алергични реакции. Мислех, че практиката е такава само за деца, но и при мен изписа противоалергично

# 437
Имам позната с дете алергични към алгументин. Направо е на тръни да не се наложи лечение с пеницилинов антибиотик.

# 438
  • shumen
Барбалена,не му е изписано противоалергично,но имам Десибел и ще започна да му давам и него.Той и друг път го е пил и е нямал проблеми.

# 439
Страх ме е да кажа,  от 13ч забелязах, че разреди кашлянето, преди това беше ужас.
Към момента почти не кашля, ако се закашля е отхрачващо. Не знам как стана така изведнъж , предвид, че кашля без промяна толкова дни .
Надявам се да не се разкашля през нощта само. Иначе утре сме на преглед, надявам се всичко да е ок.

Флауър, какво става при вас? При нас е коренна промяна с кашлицата. Днес почти не се обажда, няколко пъти само и то влажно вече. Такова нещо никога не си и случвало, но поне да не се мъчи.
Малката днес ми каза, че я боли като пишка и аз си мисля, че някъде интимната област я боли. Днес вадя Триклобактера, поливаме, плакнем, решавам и да намажа с тридерм и в тоя момент тя ми казва, ама то не ме боли там, корема ме боли.... Боли я ниско долу,подозирам че и мускулна треска може да има, за това ще изчакам с пускането на урина.

# 440
Бързо оздравяване на дечицата!
На малката с предишната ангина изписаха аугументин ЕS. Педитъра ни обясни, че е по-добър вариант и по-малко дразни корема.
Дани, твоя син на хапчета ли го пие или на сироп? Тези хапчета са толкова огромни, аз го пих след Коледа, беше ужасно.
Искам да попитам кога е нормално да изчезнат напълно налепите? Малката след втория прием на Цевзил повече не е вдигала температура, но още виждам някоя бяла точица по сливиците.

# 441
Флауър, малкият с грипа януари месец кашля около 24 часа без да спре. И като казвам без да спре, имам предвид през интерал 3 секунди. Около 5 след обяд не издържах, направих му инхалация (по рано, по принцип правя сутрин и вечер) го изритах навън при баща му. Върна се, минаха 2 часа и сякаш нещо я посече тая кашлица. Не знам какво стана. Не беше надолу, ларингитна беше. Каката и тя, изведнъж и при нея спря, аз реших, че е от либексин хапчетата.
Аз този път не купих сироп. Рядко давам, не знам защо изписват на фона на инхалации с пулмикорт и вентолин.

# 442
Е, разкашля се докато спи....
Нямам думи, неспокойна нощ ще е .
При нея се появи сопол бистър, не знам сега от него ли кашля или не.
Докато беше будна въобще не кашляше

# 443
  • shumen
Нехе,на хапчета го пие.Първото го пи с хиляди уговорки и накрая му го счупих и го дадох.Той по начало пие всичко със зор,но тук драмата е още по голяма.
Flower,при моя кашлицата намаля,но се появи бистър сопол.

# 444
  • София
Хайде и моето момиче е болно. През ноща повърна и беше с 39 градуса температура. Изчаках да мине време  и дадох Нурофен и след  40 минути от него повърна пак.
Чудя се ако направя тест за грип след час рано ли ще бъде . Личната е до обяд и ми се иска да и назначи лечение тя не да обикалям по заместващи и други.

# 445
Може да е рано за тест, но аз бих направила.
На колко е детето? При повръщане на сироп/лекарства може свещички ректално.

# 446
  • София
FrozenBubble , на 7 г е дъщерята малко се съмнявам да ми даде да сложа свещичка, но ако много се налага и това ще направя.

# 447
Моето дете е алергично към Аугментин. Изписаха го като беше на 2 г. Обрив се появи след като свърши курса, чак на 11-ти ден. Беше страшен обрив, на огромни червени петна по цялото тяло. До сега успяваме да се справим с останалите АБ, просто стриктно си следя кога какво е пила.

# 448
Хайде и моето момиче е болно. През ноща повърна и беше с 39 градуса температура. Изчаках да мине време  и дадох Нурофен и след  40 минути от него повърна пак.
Чудя се ако направя тест за грип след час рано ли ще бъде . Личната е до обяд и ми се иска да и назначи лечение тя не да обикалям по заместващи и други.

На грип прилича.
Тест вкъщи може и да не успееш добре да вземеш ..бърка се дълбоко в нослето. Но пък не пречи да пробваш.
Аз на втори ден правих вкъщи - отрицателен излезе но и те успях да бръкна надълбоко. Два дена па-късно в лаборатория светна за грип Б. Бъркаха и в двете ноздри.

# 449
Здравейте момичета. Бързо да се оправят всички дечица.
Дани, Аугументинът е вълшебен антибиотик, при мен е вършил чудеса след 2-ри прием, на детето му го бяха изписали веднъж, но аз не му го дадох и помолих да му го сменят...От страх да не се обрине, че лежахме в болницата с дете със зверска алергична реакция от него.

Сиропи за кашлица аз не давам - той ги плюе и повръща.

Днес прави пълна седмица на градина след 2-седмично боледуване от RSV. В понеделник тръгна на кик-бокс (желанието му да тренира е повече от физическите му, 4-годишни възможности Smiley). Най-малкият е. Ходи 4-пъти седмично.

С баща му във вторник му избрахме витамини на хапчета. Детски са и се водят Имуностимулант за деца. Тренировките го изтощават много, тъй като е много малък и има нужда от витамини.

Моля се и се надявам да продължи да му харесва да ходи и спортът да му помогне да се задържи здрав за по-дълъг период от време.

Общи условия

Активация на акаунт