Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 792
  • 794
  •   1
Отговори
# 420
Отхрачващите сиропи (и като цяло сиропите) тип амбрекс са си нож с две остриета, особено при деца под 4г и при предразположени към белодробни усложнения.

# 421
  • shumen
Лукресия,ще се оправят децата.Зная какво ти е,защото и ние сме лежали хиляди пъти в детско и още докато педи кажеше,че сме за там ме избиваше на рев.
Ние минахме преглед.За един ден е слязло надолу и вече е с бронхит.Продължаваме с АБ,сироп за кашлица и инхалации с Пулмикорт.Днес поне Т не е вдигал.Тоя RSV ще се окаже,че е най-гадния вирус,който е карал досега.

# 422
Отхрачващите сиропи (и като цяло сиропите) тип амбрекс са си нож с две остриета, особено при деца под 4г и при предразположени към белодробни усложнения.
Е какъв да давам вече незнам... Сега са дали някакъв от болницата да давам на баткото. Дойде си, довечера в 8 ще идем пак. Изяде 2 палачинки и малко грозде. Поне има апетит, вчера цял ден беше на една филия с крема сирене изядена на сила.
На Калоян му правих инхалация с пулмикорт, легна да спи и се скъса да кашля, поне поспа 40 минути. Тоя сироп няма да им го давам повече. Обаче е някакъв страшен вирус. В детската градина е само една група в нашето село с деца от всякаква възраст. Общо са 16 деца. Вчера са били 4,днес са 3 на градина. Издали са заповед утре детската градина да не работи. Всички са с кашлица, сополи, червено гърло... Ужас е

# 423
По опитните, вентолина как следва да действа, разкашлящо ли ?
Предния път и действаше успокояващо като че ли, а сега разкашлящо.
Нещо не ми се струва, че е ок , не знам
Не повлиява особено кашлицата за сега, има 5 инхалации вече направени .
Предния път по бързо и повлия
Трябва да овлажни кашлицата. Поне на нашето дете така действа.

# 424
  • Sofia
Нож с две остриета или не, понякога се налага. Когато моята беше хоспитализирана с пневмония, точно Амбрекс й даваха (нямаше 2г). И определено много й помогна да отхрачи. Преди това правихме инхалации с Вентолин и нямаше никакъв ефект, напротив - от бронхиолит стана на пневмония.

# 425
Кое е по-добро синулан (5мл дневно само)или синупрет...по това ги различавам хаха🙂
Вкъщи имам синупрет,но май е гадно муси се каката и има алкохол...

# 426
Големият ми син е на 12 години и пневмония не е имал, въпреки че правеше по 6-8 бронхиолита на година до 4-5 годишен, първият му беше на 4м. Тази година за пръв път дадох отхрачващо и не помогна. Лекувам го с инхалации пулмикорт + вентолин, ако не помогне - антибиотик и се оправят и двамата така. Само веднъж големият не се повлияваше от нищо (на 1г5м) и се наложи хоспитализация, там му сложиха урбазон и започна да отхрачва.

# 427
Аз предпочитам Синулан, най-голям ефект виждам от него и наистина е по-удобен за даване. Иначе и Синупрет съм им давала, но не съм доволна.
Амбрекс също са изписвали на децата, но е много важна дозировката. Първия път го даваха в болницата, лежахме с пневмония, пиеше си го без проблем. После един частен педиатър го беше изписал, само дето не викнах бърза помощ след втория прием, детето буквално се давеше и не можеше да си поеме въздух. После разбрах, че е хубаво да се започне с по-ниска доза и да се наблюдава как реагира детето.

# 428
  • shumen
Hope,моя така е правил пристъп от кашлица от Линхенсед сироп.Дадох го веднъж и туй дете не спря да се дере и чак на спешен ходихме.Тогава лекаря там ми каза,че е от сиропа и изпишат ли му го не го давам.
Sweet,радвай се,че не е правил пневмонии за 12 години.Моя пък е друга бира.Има сума и пневмонии и лежане в болницата.
Аз да не казвам голяма дума,но днес не е вдигал Т.Явно АБ действа.При него зора е,че все с пазарлък ги пие.Яд ме е,че не направих тест веднага и педи още в Понеделник не изписа АБ досега щеше да сме забравили,че е бил болен.

# 429
  • Sofia
Моята е правила такива пристъпи на кашлица от инхалации с Респисън.

# 430
Дани, какъв антибиотик пиете?

# 431
Дани, изтървала съм, какъв тест правихте?

# 432
Флауър, какво става при вас? При нас е коренна промяна с кашлицата. Днес почти не се обажда, няколко пъти само и то влажно вече. Такова нещо никога не си и случвало, но поне да не се мъчи.
Малката днес ми каза, че я боли като пишка и аз си мисля, че някъде интимната област я боли. Днес вадя Триклобактера, поливаме, плакнем, решавам и да намажа с тридерм и в тоя момент тя ми казва, ама то не ме боли там, корема ме боли.... Боли я ниско долу,подозирам че и мускулна треска може да има, за това ще изчакам с пускането на урина.

# 433
Hope,моя така е правил пристъп от кашлица от Линхенсед сироп.Дадох го веднъж и туй дете не спря да се дере и чак на спешен ходихме.Тогава лекаря там ми каза,че е от сиропа и изпишат ли му го не го давам.
Sweet,радвай се,че не е правил пневмонии за 12 години.Моя пък е друга бира.Има сума и пневмонии и лежане в болницата.
Аз да не казвам голяма дума,но днес не е вдигал Т.Явно АБ действа.При него зора е,че все с пазарлък ги пие.Яд ме е,че не направих тест веднага и педи още в Понеделник не изписа АБ досега щеше да сме забравили,че е бил болен.
+1 много точно-за Лихенсед веднъж е изписван и край повече не купувам

# 434
Аз от тогава много внимавам със сиропите за кашлица, гледам и да ги избягвам доколкото мога. Едната ми дъщеря много се разкашля от всякакви сиропи с мащерка, а в повечето билкови има. Последните няколко пъти им давам Силвъртус и съм доволна.

Общи условия

Активация на акаунт