Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 046
  • 794
  •   1
Отговори
# 540
Хексе, не пие АБ. Какво за левкоцитите? Чакам още ЦРП... За колко време излиза?! Напрягам се много вече. Иначе дъщеря ми си хапва, в момента лудеят с брат си, не можеш да кажеш, че е болна.

# 541
Барбаленка..за АБ сте с тия високи левкоцити за мен. Над 10 си е бактериално..някъде нещо си.

# 542
Най-вероятно наистина има нещо бактериално. При нас на 12.1 не са давали, ноември беше, размина се. Но при малката на 13 дадоха. Ако беше първи или втори ден, може би може да изчака, но до колкото разбирам е минало повече от седмица. Очаквам да е ниско ЦРП-то. Дори под 5.

Последна редакция: нд, 16 мар 2025, 13:53 от Hexe2021

# 543
Над 10..АБ.
Това помня когато детето беше малко.
Барби имаше снимка, нали? Недобра...
Защо отказваш АБ? Защото дегето изглежда ок ли?
Вчера срещнах позната, изписан бисептол, влошава се- сменят с истински АБ, не помага - снимка-начална пневмония-5 дни в болницата.

# 544
И за мен с тази кръвна картина е за антибиотик СУЕ също е високо, освен левкоцитите.

# 545
Съгласна съм и АБ да давам вече. Обаче чакам CRP, за да мога да пратя всичко накуп на лекарката, да не я занимавам на парче... Въпросът е дали е за снимка? Рентгенът в Здравето работи докъм 16:00 - 17:00.

Тета, нямаме снимка. 8-ми ден от положителен РСВ тест. Три прегледа през това време при лекар, като последният беше петък по обяд. Уж следим, няма хрипове, но сме на щрек. И тази сутрин в 04:00 вдигна 38.6. Такава температура нямаше и предните дни. Чухме се с лекарката, каза утре да я преслуша и междуврменно ПКК с ДКК, СУЕ и ЦРП. И това са резултатите.

Благодаря ви, аз едно време уж ги разбирах тия кръвни картини, но съм забравила кое какво беше...

# 546
Да, това ново вдигане на температура си е знак за усложнение и резултатите го показват, изчакайте си ЦРП и не бавете много антибиотика, колкото по-рано се започне, по-бързо ще се овладее. Аз не виждам смисъл от снимка, но ако искате може и да направите да се види точно какво е. При моят син диагностицираха бронхит на слушалка на 6ти ден с РСВ, не сме правили снимка. Като гледам и тук във форумът, май най-честото усложнение на вируса е бронхит.

# 547
Друг значи пита за снимка..моя грешка. Не си ти  ...
Наблюдавай детето.
Аз снимка правих на 1.03.събота..в болницата..през спешен кабинет - педиатър в детско-снимка. Беше към 16ч съботен ден...

Вирусна пневмония не се чувала на слушалка..поне така вчера познатата с детенцето  ми каза...но баш така ли е..не знам.

# 548
СУЕ много често при такива стойности показва по скоро, вече отминала инфекция. Не мисля, че точно тук е свързано с бактериалната евентуално вторична. При нас нямаше така след РСВ и пак беше толкова. Прилагам ПКК на малката една седмица след РСВ просто за сравнение.

# 549
Излезе и CRP-то, 38.50, при граница 5. Писах на лекарката, дано ми върне отговор бързо.

# 550
Барбалена, имам един аугументин и един профикс налични чисто нови, ако имате проблем с рецепти или намиране в неделя, поне сме близо.

# 551
Принципно при инфекции СУЕ пада бавно и при вас явно това е бил случая, но CRP и левкоцитите са ниски и това говори за вирусна инфекция.
38,5 не е чак толкова зле за CRP, продължава ли да вдига температура?

# 552
Принципно при инфекции СУЕ пада бавно и при вас явно това е бил случая, но CRP и левкоцитите са ниски и това говори за вирусна инфекция.
38,5 не е чак толкова зле за CRP, продължава ли да вдига температура?
Изследванията са една седмица след РСВ. Не сме пили АБ. Сложих ги за сравнение.

# 553
Барбалена, високичко ви е ЦРП-то и другият показател...Моето момче беше с ЦРП 1 и все пак чуха хрипове на слушалката и видяха нещо в рентгена и е на антибиотик вече Sad Задължително да ви преслушат.

# 554
Хексе, много ти благодаря, много мил жест Heart Имам и аз Аугментин, но чакам педиатърката. Чудя се дали да не направя и една онлайн консултация, да има после да се чудя какво да правя, ако има разминаване Flushed

При нас до петък уж гърдите бяха чисти... Не знам какво стана за 1 ден. Или просто педиатърката е сбъркала, че това, което се чува и е от носа, реално е било от гърдите.

Суит мемори, сега е с 37.5, които изобщо не й личат...

Общи условия

Активация на акаунт