Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 712
  • 794
  •   1
Отговори
# 90
Изопринозин НЕ Е СЪЩОТО като тамифлу!! Нищо общо нямат.

Синът ми /14г/ кара грип В от 23.02 -7 дни на легло, без да става. Т над 39 гр. От 1.03.е на АБ и още не е съвсем здрав. Над 10 дена го гледам на легло..лежи 24/7..нещо ужасно е просто този грип.
Съжалявам че теста не направихме по-рано за да включим тамифлуто!

# 91
Мислех, че сме в темата да споделяме и помагаме, а не да критикуваме. Лекар изписва антибиотик, какво значение има какво е казал родителят.
При нас трима от петима пиха антибиотик при грипа и се оправиха. Само малкият пи и Тамифлу паралелно с антибиотик. Миналата година комшии караха грипа, веднага започнаха Тамифлу, на третия ден при комшийката изписаха и антибиотик. И така.

# 92
  • shumen
И аз и детето с грип сме пили и АБ.Предпочитам да го дам отколкото да направи някое усложнение.
Миналата година с грип и пневмония и моя спеше по цял ден.
Ние снощи спахме спокойно.Аз днес съм 1 смяна и по-късно ще звъня да видя как е и дали ще ходи на училище или ще се ходи на лекар.

# 93
Ами да, след като дезинформацията е масова, в теми, форуми и групи си споделяме. Много хора разбраха от мен в друга група, че съществува ваксина за варицела и си ваксинираха децата например. Като и някой тук може да разбере, че антибиотикът не лекува грипа и да го избегне. Говорим за начален грип, висока температура, без усложнения. Дъщеря ми 7 дни лежа. Не ядеше, нищо не правеше, просто лежеше и не можеше да стане. Но това нито е причина да я водя в спешно, нито е причина да давам АБ.
Който вече го е дал, дал. Пиша за останалите.
А и това, че ще покаже термометър 39 и ще почнеш Панцеф, не значи, че след 1 седмица не може да стане друго усложнение принципно.

Тета, естествено че Тамифлу не е същото като Изопринозин, просто масово го изписват като алтернатива. На нас и двата пъти включително, въпреки че не го дадох.

# 94
Добре де, аз друго да питам... Смятате ли, че Тамифлу, Изопринозин и АБ са по-безвредни от ваксината? Защо хората толкова се дърпат от ваксини, но без грам притеснение дават горепосочените? С варицелата пак така. Шок и ужас при появата на варицелна пъпка, знае се за ваксина, ама не - да си го преболедува. Значи щом не искаш ваксина, би трябвало заболяването да не те плаши и да не се шашкаш така при положителен тест...

# 95
  • shumen
Барбалена,аз и с ваксина съм правила усложнение пневмония.Моя пък и на АБ и от грип е ставало бронхит и пневмония.
Елла,мен също ме е страх от висока Т,за да не направи гърч.Моя вече е по голям и не би трябвало,но има и изключения.
Аз сега звънях и каза,че продължава да го боли гърло.Имам останал Трахизан и му казах да го започва колкото и до не го иска.

# 96
Добре де, аз друго да питам... Смятате ли, че Тамифлу, Изопринозин и АБ са по-безвредни от ваксината? Защо хората толкова се дърпат от ваксини, но без грам притеснение дават горепосочените? С варицелата пак така. Шок и ужас при появата на варицелна пъпка, знае се за ваксина, ама не - да си го преболедува. Значи щом не искаш ваксина, би трябвало заболяването да не те плаши и да не се шашкаш така при положителен тест...
Това с ваксините тръгва от тази за морбили. Един лекар прави проучване на 12 деца и стига до извода, че отключват аутизъм. Публикува проучването. Светът гръмва. Не споменават, че човекът е разработил еднокомпонентна ваксина за морбили и иска да я патентова и пласира с цел печалба. Научното списание оттегля статията, но вече един слух появил се на бял свят...в момента в Америка има починали от морбили. Ваксината за корона усложни нещата. Много бързо разработена. Моято лична си каза, че е рискова, но ме убеждаваше да сложа за грип. Аз, която не боледувах, се тръшнах 2 седмици с темепература. АБ вкъщи не помогна, хайде в болница. Общо към 50 дни бях заета с тоя грип. Децата обаче са карали по 10 дни с 40° без АБ и е минавало, а аз тогава не съм прихващала. Явно зависи от цялостното състояние, аз имах много стрес и бях изтощена от многото боледувания на децата вече 4 месеца и накрая се заразих от голямото, което пи също АБ, а не беше пил 7 год.
Личната ми разказа за гадни истории с грип, дава смени и в спешното.
Моя съседка на 35 след ваксина за корона отключи автоимунно, вече над 2 год е на кортикостероиди. А по тв гледах наскоро за младо момиче с признато увреждане от ваксината, което е в инвалидна количка. Обаче ваксини за грип, варицела и тнт има отдавна.

# 97
За кои ковид ваксини става въпрос? За "новия" вид на Модерна и Файзер или и за всички? Ние имаме по две дози на Астра Зенека (дано не бъркам имената на фирмите, че съм ги позабравила вече). Тогава избрахме този вид, защото беше по стария "модел" ваксини, който е познат отдавна.

# 98
Ние сме с по 3 дози Файзер, не са ни поникнали рога.

Аз лично търсих ваксината за грип, назалната, но не я намерих, за да я сложим. Тази година ще почна да търся от лятото, барем намеря до есента.

Дани, казвала съм и преди, че има различни причини за гърч - на приятелка децата правиха гърчове на под 38. Не е само висока Т. Всеки си преценЯ, разбира се, просто масово е схващането в България, че разболее ли се - трябва антибиотик. Чак в последните години има пробив в тая покварена система.
Като бях дете карах всяка година ангини, всеки път АБ. Чак наскоро разбрах, че имало и вирусни ангини, за които не се дава АБ, ама да. В третия свят сме така... Неинформирани.

# 99
Алтернативата на Тамифлу е Ебилфумин..
Масово гледам, че лекуват грип с антбиотици.. поне едно ЦРП пуснете преди да започенете Аб.

# 100
Аз незнам какво да кажа... 5-ти прием на АБ ще му е днес. Днес му пуснах ПКК+ЦРП... ЦРП не е излезнало... Обаче ПКК изобщо не е Ок. Чакам да излезне ЦРП и да го изпращам на педито.

# 101

Аз съм много ЗА ваксините и отчитам като своя сериозна грешка, че не ваксинирах себе си и детето. Вече 2ри грип карам за месец и нещо. Това моето е глупост, щях да спестя много пари, нерви, боледуване.

# 102
Ние днес бяхме на преглед при педиатърката.
Видя гърлото добре било.
Не е вдигал температура от 28 ми вечерта.
Прослуша го нищо притеснително нямало.
Каза да си продължим със антибиотика и инхалациите със физиологичен разтвор.
Да си допие сиропа и да продължавам с капките за носа.

При мен доктора ми видя гърлото.
Прегледа ме и слушалка също
Заразила съм се от малкия.
Изписа ми Димекс сироп 3 х 10 мл
Изопринозин таблетки 3 х2 на ден.
Днес също ми е ниско кръвното и си направих капучино.
Гледам, че е готов резултата от ДКК

# 103
Емилия, ниските неутрофили и високите лимфоцити говорят за вирусна инфекция по принцип.

Танче, повишените моноцити обикновено са знак за възстановяване след инфекция, така че върви на добре.

Бързо оздравяване!

# 104
So close, необходимо е време, за да узрее човек за дадено нещо. Свекървата години наред ни говори да си слагаме противогрипни ваксини, ама ние с мъжа ми - не, та не. Млади, зелени, без деца:grinning: До миналата година, когато всички ни хвана грип, пихме Тамифлу, но малкото отказа да го пие и няколко дена беше с много висока температура... И още тогава реших, че следващата година слагам ваксини. Мъжът ми беше против, но в един момент се съгласи. Той обаче не се ваксинира. Засега все още не се е заразявал. Ако малките го бяха домъкнали от градината обаче нямаше да му се размине. Пример как ваксинираните пазят неваксинираните. Поне е защитен от градинско заразяване. Остава да не го лепне и на работа или в метрото, че отскоро не ходи с кола вече.

Общи условия

Активация на акаунт