Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 704
  • 794
  •   1
Отговори
# 75
  • shumen
Ооор,дано се оправи бързо детенце ти желая.За грип е Тамифлу,но лошото е,че няма никъде.АБ не лекува грип.Изопринозин и при моето дете не помага.
Танче,отивай утре на лекар.Щом те болят гърдите не е добре.
ХрисАни,започнат АБ не се спира.
Sweet memory,ако трябва заведи го още утре пак на лекар.Този вирус дава много усложнения и най-вече бронхити и пневмонии.
Моя и той не е много добре.Сега заспа,но през деня се оплакваше от много болящо гърло и запушен нос.Давам Ефизол,пръскам Орофар и инхалация му правих,но си е все така.Утре ще го видя как е и ако трябва ще го оставя вкъщи,но до педи не знам кога ще мога да го заведа,че утре съм 1 смяна аз на работа.

# 76
Вие просто не разбирате за какво служи антибиотика явно и какво означава грип. Детето пак ще се мъчи. Антибиотик нито е за температура, нито е за вирусна инфекция, какъвто е грипа.
Просто минава след няколко дни и вместо да изчакате и да подкрепите с витамини, вие наливате абсолютно ненужна химия, а да не говорим за резистентност, която може да се развие. Наскоро ми попадна случай за бактерия и антибиограма на 20 антибиотика, всичките резистентни (не работят срещу бактерията). Е тогава и Господ не може да помогне...
Както и да е, да се оправя детето и те така..

Дани, що не му даваш нещо по-силно за смучене? Трахизан, Стрепсилс, Орофар май имаха таблетки, Ангал... Тоя Ефизол хич не го одобрявам аз.

# 77
Едната аптекарка ми каза,че в складовете нямало тамифлу ако имах друг избор нямаше да искам антибиотик тя сама ми предложи,но аз не исках още 4 дена да се мъчи защото си я знам че без него няма да се оправи.Тя спи по цял ден не яде.На една приятелка детето е вече 12 дена в болница и то е с грип.Аз разбирам но щом лекарката е преценила антибиотик(а за две години това и е първия антибиотик който и изписва) и имам довериеДани Ангал моя мъж много го тачи аз не мога нищо да пръскам просто повлъщам..

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 22:53 от Ooop

# 78
Стигате бе мами. Стегнете се малко. Казвам го нежно 😀
При положителен тест за грип вие ги подхващате с антибиотици. Работете над себе си. Няма разболяване което да мине за ден. Научете се да изтрайвате висока температура. Прочетете каква и е функцията. Не се панирайте толкова от градусите. Напълно нормално е детето да е отпаднало, да спи, да диша тежко когато има температура. При положителен тест за грип знаете причината за температурата. Дайте време на организма да се пребори. В дългосрочен план е по-добрият вариант за имунитет. Много е трудно като имаш и кофти лекари които на втори ден температура изписват АБ, но понякога се чудя тук как децата се водят още на същият или следващ ден на лакар.

# 79
  • shumen
Елла,Ефизол давам в краен случай,но сега нямах друго под ръка,а и бяха почивни дни и затова започнах с него и Орофар спрей.Стрепсилс не го иска,че е леко лют,а Трахизан не се бях сещала.Той май беше с локален АБ,а и не знам за деца на 12 години става ли.От време на време и прокашля и това ме притеснява.

# 80
Моите деца караха първо грип Б. 6 дни с температура висока. Кашлица която беше все едно отхрачваща и лека хрема за 2-3 дни. След това хвана грип А два дни с температура около 38. И това беше. Но аз вече съм два дни с температура и много силна болка в гърлото и хрема с грип А. Та може би е индивидуално.

# 81
Антибиотик се дава по преценка и спрямо състоянието.
Щом е за първи път от две години нищо фатално няма да стане , може да не помогне за грипа, но да предотврати появата на усложнения. Все пак лекар го е предписал, явно така е преценил.
Ooop, не се чувствай длъжна да се оправдаваш, правиш каквото смяташ, че е най-добре за твоето дете. Точка по въпроса.

# 82
  • София
Какъвто и да е лекарят той е доктор не ние.
Правилно , грешно в днешно време е сложно с това адекватно да те лекуват.
Иначе миналата година и моето дете пи и АБ и даже Тамифлу заедно с грип Б.
Ooop , и да пишеш как е детето и ти.

# 83
  • shumen
Ооор,пиши как е детето?
Пуфето и Flower са прави,че АБ се дава по преценка на лекар.
И мен май ще ме хваща нещо.Сега се разкихах и ухото ме боли.

# 84
Дани аз за ухо топля олио и капвам в ухото и пасле тампонче да запуши ухото.На малката така и съм и слагала няколко пъти и е минавало.Докато обикалях по аптеките нямаше празна аптека всеки киха,кашля аз такъв народ в аптека никога не съм виждала все едно лекарствата са безплатни.Няма температура засега спи ще я видя утре ,че и баба и ще я гледа или баща и .

# 85
  • shumen
Ооор,имах капки и си сложих сега.Утре сутринта пак ще си сложа.Дано мине и не се усложня и аз,че бях отпуска и имам работа и не мога да изляза болнични.

# 86
Ooop, не знам от къде си, но в София след много търсене намерих тамифлу за деца. Просто ми го забъркаха в аптеката. Бързо да се възстанови детето!

# 87
Kamache, хремата с началото на грипа ли почна при вас или в последствие? При мен каката е сополив, но се появи хремата на петия ден примерно.

При нас се разминаха нещата с изопринозин. Каката 5 дни вдига температура, малката 4. Първите два на грипа допиваше аб за ангината. Не вярвам да има връзка и да е съкратил разболяването.

# 88
Не съм от София като стане ще видя как е тая нощ спа спокойно.

# 89
Ooop, моето дете с грип А беше като парцал около 30 часа. За тия 30 часа е бил буден сумарно 3-4. През цялото време спеше, сумтеше, болеше го корем и се чувстваше много зле. Това, как да кажа, е нормално за грипа. Много поваля. На 5г е.

Общи условия

Активация на акаунт