Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 667
  • 794
  •   1
Отговори
# 60
Танче,нормално е да няма апетит при боледуване.При теб да не си лепнала неговия вирус.
Тони,дано помогне този Хюмер стоп вирус.
Sweet memory,щом се влошава детето бих завела отново на лекар и дала АБ.
Аз за това си ги пуснах тези изследвания.
Виждам,че само Моноцити са завишени.
Не знам дали е като неговото боледуване .
Но утре сутринта сме на преглед.
Ще отида и мен да прегледат.

# 61
Просто всичко е една голяма каша. От петък с висока Т. Теста за грип отицателен. Температура около 39-40 градуса, не се сваля. Изписват му антибиотик. Днес реших пак да направя тест, излезе грип А. Е вече е късно за тамифлу, пък и пие антибиотик. От друга страна в групата на сестра му - 5 деца с грип Б. Има ли разлика между двата щама - в начин на протичане и лекуване¿

# 62
HrisAni, защо не пуснахте кръвни преди антибиотика? Той с нищо няма да помогне на грип. Грип А беше с 5 дни температура, сопол и кашлица от него при нас, Грип Б 7 дни температура само. Не съм давала нищо освен температуропонижаващи..

# 63
И аз не знам защо масово се бърза с антибиотика... трябваше 2 поредни дни да направите тест за грип. Ако в първия ме отчете, във втория щеше да се покаже вече. Антибиотикът не лекува грип, само товари организма в случая. Но щом е пичнат, май следва да се даде докрай.
Лошото е, че може да се карат 2та щама един след друг. Когато детето се оправи, не го пускайте първия ден на училище, да не хвамв грип Б. Ние в края на януари хванахме грип Б. Края на февруари - грип А. Симптомите са подобни - хрема, температура, която трудно се повлиява, отпадналост, болки в гърлото...главоболие.

Танчето, нека преслушат добрв детето. Ако много го болят гърдите, аз бих направила ренгтен.

# 64
Каката сутринта се изходи уж нормално после вика имам  още и текна като водичка дадох тазектан в 13🤔 много мислих...но утре е на градина

# 65
И моята дъщеря е болна. В четвъртък се оплака от гърло, текна сопол, вдигна някаква ниска температура, свали я сама. Петък започна да кашля, събота през нощта направи ларингоспазъм и изненадата беше снощи, отново температура, днес също. От четвъртък е на Изопринозин, но тоя път може и да я черпят антибиотик. Баща и я заведе до лабораторията, че личната иска да и види кръвната картина и ЦРП-то. Иначе цял месец беше здрава, ама здрава, здрава, даже и сопол нямаше от време на време, спука се от ходене насам, натам и физиотерапия правихме 10 дни и точно, когато не трябваше се разболя.

# 66
Sweet_memory, ние имахме и вентолин включен, 5 дни вдига температура.

# 67
Просто всичко е една голяма каша. От петък с висока Т. Теста за грип отицателен. Температура около 39-40 градуса, не се сваля. Изписват му антибиотик. Днес реших пак да направя тест, излезе грип А. Е вече е късно за тамифлу, пък и пие антибиотик. От друга страна в групата на сестра му - 5 деца с грип Б. Има ли разлика между двата щама - в начин на протичане и лекуване¿
Ами то може и да помогне АБ-то. Може да е прераснало в бактериална инфекция. Не го спирате в никакъв случай.

# 68
И при нас имаше вентолин и калцид , но тя беше с бронхиолит и хрипове двустранно.
Рсв дава често усложнения и слиза надолу, ако те притеснява отиди да го преслушат.

Някой назад писа, че било доста химия, това което давам за хрема. Тя скоро беше болна, ясно че имунитета и не е силен. Предпочитам химия като вит ц и калциев глюконат пред антибиотик и тн.
Та тази нощ се разкашля, след малко сме на преглед....

Някой, чието дете е прекарало РСВ може ли да ми напише как протече и стигна ли се до антибиотик. На малкият (3г) му е 4ти ден днес и не само, че не виждам никакво подобрение, ами става по-зле. Лекуваме с пулмикорт, изопринозин и противоалергично, но никак не ми харесва, че не се подобрява. Вчера цял ден нямаше тем и вечерта вдигна, не можа да спи, събуди се кисел и омърлушен. Не яде.

# 69
Ние сме на преглед на 5ти. Има предписан антибиотик, ако се усложни, но не знам до кога да чакам и сега дали се е усложнил или вирусът протича така. В петък започна с кашлица, после вдигна температура и започна хрема. В събота беше с температура, но вчера цял ден не беше вдигал, чак вечерта вдигна и през нощта много кашля. Сега днес си има температура, кисел е, кашля неприятно и няма особено апетит. Не ми се ще да го водя на спешен да не лепне и нещо друго, а и ще чакаме доста вероятно. Хем не искам да започвам антибиотик, хем ми се струва, че няма да стане без.

# 70
При моята беше същото. Сама сваляше температурата, после вдигаше ниска температура. Кашляше неприятно, препоръчвам да заведете детето при първа възможност.

При нас се оказа мораксела, добре, че пуснахме секрет в събота. Този път няма да рискуваме без Аб капки, кашля доста.
Иначе предната бактерия Стафилокок пневмоние явно е минала без нищо, аз очаквах нея , а то мораксела.

Ние сме на преглед на 5ти. Има предписан антибиотик, ако се усложни, но не знам до кога да чакам и сега дали се е усложнил или вирусът протича така. В петък започна с кашлица, после вдигна температура и започна хрема. В събота беше с температура, но вчера цял ден не беше вдигал, чак вечерта вдигна и през нощта много кашля. Сега днес си има температура, кисел е, кашля неприятно и няма особено апетит. Не ми се ще да го водя на спешен да не лепне и нещо друго, а и ще чакаме доста вероятно. Хем не искам да започвам антибиотик, хем ми се струва, че няма да стане без.

# 71
Да се оплача малката вдигна 39.7 температура сложих свещичка,направих тест излезе много бледа черта за грип В.Лекарката каза тамифлу да ама при нас никъде няма и тя ми предложи да и давам сиропа за имунната система ако още 4 дена е така тогава антибиотик и да търся тамифлу.Казах и давай антибиотик тя не яде само спи,лежи и пъшка.Предпочетох антибиотик отколкото да я мъча я намеря тамифлу я не че аз търся,познати по квартали търсят е няма.Тя по принцип е злояда и тея дни кара по цял ден сън и я изяде соленка и хапка банан и това е.Може и грешно да постъпих с антибиотика,но се надявам да живне малко.

# 72
  • София
Ooop, да се оправя бързо детенце ти желая.

# 73
Има алтернативи на Тамифлуто, например Изопринозин. Какво е това нещо вие да казвате на лекар какво да изписва и да се дават масово антибиотици за ВИРУСИ... Пълен абсурд е това здравеопазване, в което пациентите си назначават сами лекарства, а лекарите им се връзват на акъла, извинете...

# 74
Аз не съм и казвала какво да изпише ако не намеря тогава антибиотик,след като обстойно и обясних състоянието на детето и след като тя ми каза,че едва ли ще намеря тамифлу беше съгласна сега да и изпише антибиотик.И да пие изопринозин но се влоши.Вие ако искате вашето дете да се мъчи и да го държите с висока температура си е ваш избор.За ваше сведение аз съм против антибиотиците,но така да е толкова зле никога не съм я виждала.

Общи условия

Активация на акаунт