Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 656
  • 794
  •   1
Отговори
# 45
Ох да се оплача нямаме голяма температура,но цял ден лежи и спи.На моменти е ок но няма желание за нищо освен да гледа тв гледа заспива събужда се и пак наново. Нищо не я боли гърло и гърди са ок

# 46
Да, дъвчат се, те са някакви брашнени, разпадат се, не са желирани.
За хрема това ми се виждат много неща. Дали ще се усложни зависи от вируса и от имунната система, а не от количеството химия, която се изсипе в носа и устата. На моето сополивото давам само вит Ц и Д, ама аз ги давам и от преди това, промивам носа 2-3 пъти на ден и вечер само капя отпушващи капки.
Опп, карали са вируси и само с температура.

# 47
  • shumen
Ваня,наистина при вас също разредиха много боледуванията.Дано и занапред са така.
HrisAni,до 3 дни,ако не подейства АБ си е за смяна.
Танче,явно си се заразила от малкия.
Ооор,дано си остане само с това твоята и се оправи само с тия лекарства.
Flower90,при хрема аз правя инхалации с физиологичен разтвор и Виброцил.
Камъче,бързо оздравяване.
Хоуп,как е детето?
Моя и той не е добре.След обяд поиска да излезем малко,но се прибрахме много бързо,че нямаше сила.Подсмърча,носа му е запушен и се оплаква от гърло.Дадох Ефизол,пръснах Орофар и му сложих Виброцил и дано тая вечер спим.

# 48
При нас пък тази година е зле положението - трета група е. Той предните две зими почти не е боледувал. Тази зима постоянно има нещо. Сега след последната хрема, която мина бързо, ходи 7 дена на дг + бяхма на един детски рд в общ детски кът с други деца. Но не ме раЗбирайте погрешно - аз не го пазя, не е изнежен, нон стоп сме навън, не го навличам и т.н. Та от вчера не ми харесва носът му….. Дойде сега да си доспи при нас, шумно диша през носа, прихърква и подсмърча….
Единствената разлика е, че я няма сливицата (уж). Според прочетеното в нета, на организма му трябва време да свикне да боледува без този орган (при някои хора).  Ние я махнахме Юни, до Октомери не беше боледувал и после се почна…

# 49
Toni, и моето е 3та група и от октомври досега сме на 2 грипа и 3 сопола. Струва ми се повече в сравнение с миналата година.
Нейната приятелка, с която са непрекъснато заедно и на градина, и на тренировки, и пътуваме заедно, и играят, и гостуваме взаимно - завършиха курс с Рестив и сложиха назалната противогрипна - цяла зима абсолютно нищо й няма. Едно гърло веднъж, дето мина за ден и толкова. Не знам съвпадение или комбинацията действа, но да..

Кристал, да ти отговоря от Предната тема - аз не съм доволна от Микролайф и не бих се доверила.

# 50
Елла и аз давах рестив ама май нямаше ефект при нас, не знам…..

# 51
Моето дете разреди температурата, изкарва около 8 часа без лекарства. Вчера и дадоха Нурофен в 16:30 и за сега не е вдигнала, което са си 16 часа. Но вече има 4 приема на венозен АБ. Вчера изобщо не успяхме да излезем, сутринта валеше, а следобяд и пуснаха система точно по времето за излизане. Цял ден лежи с телефона..Обаче пък си направихме среднощна разходка до аптеката в 21:30. Много я болеше корема, пуснаха и Но-шпа венозно и малко след това я изби на разстройство. В болницата имат само Ентерол, а на моите деца не им помага. Та, ходихме да си купуваме Тазектан, язък че сме в болница..

# 52
, Hope90 понякога се чудя как хем сме в болница хем искат да купуваме медикаменти.Моята нали е недоносена и ходех само да я виждам и единие път ме посрещат с рецепта за капки за очи,че имала конюктивид.Радвам се че сте по добре.Моята е все така лежи тая сутрин направих грешката да я насиля да яде банан и повърна.

# 53
Аз не лежа за първи път в тази болница с децата, по принцип не дават да си носим и да даваме наши лекарства. Затова и нищо не съм взела този път и направо ме шокираха като разбрах, че в детско отделение нямат нищо за разстройство. Отделно искат да си носим термометър, ама не харесват моя (безконтактен). Нямала ли съм друг.. Обяснявам, че 2 деца меря и съм го засичала.. Лошото е, че не искам да губя доверие и в тази болница и в тези лекари. "Отписала" съм доста педиатри в Пловдив и в такива случаи няма къде другаде да лежим, освен тук. Сега ми а визитация, няма налепи по гърлото. Ако беше гнойна ангина да бяха избили тия налепи за 4 дни..

# 54
  • shumen
Хоуп,ако беше гнойна ангина досега да бяха избили налепите.С висока Т и повръщане е грип Б мисля.
Ооор,аз затова не го назорвам,ако не иска да яде.Веднъж го бях назорила и оповръща света и оттогава ми е обица на ухото.
Давала съм какво ли не за имунитет,но ефект от нищо не съм видяла.
Моя снощи спа по спокойно,но се събуди преди малко със ужасно запушен нос,много болящо гърло и започва и да прокашля.

# 55
Няма значение какво му е на детето, важното е, че се оправя. Ти тъй или иначе беше решила да даваш АБ, а детето го повръщаше.

# 56
Здравейте.
Тази сутрин си пуснах тези изследвания.
Нито Суе е завишено нито СРП.
Но хрема продължавам да имам плюс болка във гърдите.
Утре сутринта сме на педиатър и ще видя коя лекарка е на смяна и замества нашата,че е в отпуск до 17 ти Март.
Според вас какво може да ми е .
Вече започвам да се притеснявам.

Малкия от 24 ти отказва всякаква храна.
Даже е отслабнал със 1 кг.
И има лечение.
Антибиотик пие .
И той ме притеснява.

# 57
Аз започнах с инхалации /днес ще направя две/ и пръскам в носа някакво чудо, което до сега не съм ползвала никога - Хюмър стоп вирус 😂
Танчето, понякога при боледуване нямат апетит, нормално е..

# 58
Някой, чието дете е прекарало РСВ може ли да ми напише как протече и стигна ли се до антибиотик. На малкият (3г) му е 4ти ден днес и не само, че не виждам никакво подобрение, ами става по-зле. Лекуваме с пулмикорт, изопринозин и противоалергично, но никак не ми харесва, че не се подобрява. Вчера цял ден нямаше тем и вечерта вдигна, не можа да спи, събуди се кисел и омърлушен. Не яде.

# 59
  • shumen
Танче,нормално е да няма апетит при боледуване.При теб да не си лепнала неговия вирус.
Тони,дано помогне този Хюмер стоп вирус.
Sweet memory,щом се влошава детето бих завела отново на лекар и дала АБ.
Аз се чудя дали да не започна инхалации с Йалоклийн на своя глава днес,че до утре ми се струва,че добре ще втаса.

Общи условия

Активация на акаунт