Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 789
  • 794
  •   1
Отговори
# 450
Тета, не е задължително да се бърка навътре изобщо. Направила съм над 100 теста сигурно откак тръгна ковид вълната. Даже понякога ги карам да издухат, ако са сополиви, и обирам каквото е извън ноздрите и винаги си излиза.

А пили ли ли са децата противоалергично с Аугментина?

# 451
Ми хубаво....на нас на 2-3 ден теста вкъщи не отчете. Да кажем рано е било.
За мен - не бръкнах дълбоко както трябва и това е причината.

# 452
Аз не търпя да ми ровят надълбоко, децата още повече Grinning Наистина съм профукала страшно много пари за тестове. Но за мен са работещ вариант и са ми светвали тестове и за грип, и за ковид, и за стрептококи, сега и за РСВ...

Момичета, дали ако до шести-осми ден не е слязло надолу с този РСВ, може да се каже, че се е разминало? Дребното пък днес му измерих 37.3, осми ден му е. Не кашля, но още има сополи. Чакаме да ги преслушат сега... Ама ми намирисва на кръвни Sad

# 453

А пили ли ли са децата противоалергично с Аугментина?

Моите лично не са пили противоалергично, но обрива беше ужасен, не вярвам, че противоалергично щеше да го спре.
Отделно и пожълтяха зъбите. Мислех, че си внушавам, но в листовката беше описано като страничен ефект.

# 454
Момичета, писах ви миналите дни.
Моят мъник е с RSV вирус от седмица. Първите дни беше само прозрачен сопол, после кашлица, после 37.5. Вчера, 6ти ден, вдигна 39 и се разкашля по-зле. Днес чуха хрипове, правихме рентген...има пневмония и е на Клацид Sad Аз мислех, че ще се разминем и че няма да има усложнения.
Барбалена, ако при вас е ниска температурата  и детето няма хрипове, според мен сте тръгнали към подобрение.

# 455
Аз си мислих, че грипа е най-гаден. Обаче като чета за този RSV вирус , направо ми става лошо. Тази година, като чели за първи път го чувам.преди го нямаше.

# 456
  • София
Да този RSV вирус , ще се окаже по коварен и от грипа. Много бързо дава усложнения.
Все ще има по нещо да мъчи децата .

# 457
Изкарахме Ковид, 2та грипа А и Б, бактерии в носа, но RSV е най-зле досега. И за първи път се наложи да давам антибиотик през устата. Моля ви, при съмнения за този вирус, действайте бързо, явно лесно слиза надолу. Ние с баща му сме с жестока хрема и гърлобол. Та, и възрастните лепват.

# 458
  • shumen
Барбалена,ако има ниска Т може и да е на оправяне,но може и усложнение от RSV да е.
Моя досега е пил Аугументин 2 пъти и този му е 3,но противоалергично не са изписвали с него.Проблеми не е имал.
So close,и при нас започна с ниска Т,на 4 ден вдигна до 38,5 и направих тест вкъщи и светна ясно положителен на RSV.На 5 ден на база теста и че още имаше Т го заведох на лекар и изписа АБ.Вчера ден 6 нищо,че пиеше АБ кашлицата му не ми хареса и го заведох отново,педи го прегледа и каза бронхит.Днес му е 3 ден на АБ и от вчера Т не е вдигал и вече пощуря вкъщи.Днес и кашлицата му намаля и е по добре.
Емилия,аз съм давала Аугументин,но моя е много труден с лекарства и не бяхме направили пълния курс и се наложи да лежим в болницата с пневмония и там му го смениха.Не знаех,че е толкова вълшебен и на втори прием действа.То и сега е драма с пиенето,но успявям да го пробутам някак си.
Моя за 12 години е карал какво ли не,но тоя RSV e най-гадния досега ще се окаже.Не знам после как ще го пазя като е на училище.
Моля се да не го лепнем и ние,че баща ми е след операция и трябва да го пазим и на 31.03.ни предстои пътуване на мен и детето.

# 459
Добре де, а при RSV има ли изграден имунитет?

# 460
  • София
Не съм чувала да се изгражда имунитет. Но дано.
Аз така съм питала и за грипа , но няма . Караш ги всяка година, редуваш ги. Коя ли година ще измислят и грип тип С и D.
Може да измислят ваксина за този RSV поне.
Сега лятото мисля да сложа ваксина на детето за варицела , че е на 7г и не е карала.

# 461
Доколкото знам - няма. Заразяваш се и си боледуваш.

Ние минахме през лекарката. Каза, че това, което се чува е от носа... И че лесно неопитен лекар може да реши, че е от дробовете. Обаче мен това вместо да ме успокои, ме напрегна. Ами ако бърка? Ако не е от носа, а от дробовете? Все пак е по-оптимистично от това категорично да чуе хрипове, шум и т.н, но страшно ме загложди. Аз няма как да разбера какво е Sad Каката уж няма температура. Накашлят и двамата, но единични отхрачващи кашлици, не ми изглежда притеснително. Обаче сега се чудя второ мнение ли да търся, снимка ли да им правим Confused

# 462
Добре де, а при RSV има ли изграден имунитет?

Не. Моето дете тази година за 3-ти път го кара. Първият беше през декември 2023, вторият през юни 2024 и сега го изкара за 3ти път.

Ваксина иначе има вече за RSV, но мисля, че още не е на Бг пазара.

Доколкото знам - няма. Заразяваш се и си боледуваш.

Ние минахме през лекарката. Каза, че това, което се чува е от носа... И че лесно неопитен лекар може да реши, че е от дробовете. Обаче мен това вместо да ме успокои, ме напрегна. Ами ако бърка? Ако не е от носа, а от дробовете? Все пак е по-оптимистично от това категорично да чуе хрипове, шум и т.н, но страшно ме загложди. Аз няма как да разбера какво е Sad Каката уж няма температура. Накашлят и двамата, но единични отхрачващи кашлици, не ми изглежда притеснително. Обаче сега се чудя второ мнение ли да търся, снимка ли да им правим Confused

Барбалена, аз бих го завела на 2-ро, ако трябва и 3-то мение, бих пуснала кръвни и снимка. Вирусът е много гаднярски и води до  усложнения.

# 463
Здравейте момичета, чета ви редовно
Бързо да се оправят болните
 Ние сме с доста голяма трета сливица и искат да я махат, но все още баща й се дърпа. Давам имунотрофина и от две седмици лимфомиозот, но доктора снощи каза сега април да направим още една физиотерапия (септември правихме, ефект не видях) и след нея солна стая за 10 процедури, от която също като я водех ефект не видях и изписа етацид за 2 седмици и ако няма ефект може би ще се наложи септември, октомври да я вадим.
Как се справяте с тази сливица?

# 464
Здравейте момичета, чета ви редовно
Бързо да се оправят болните
 Ние сме с доста голяма трета сливица и искат да я махат, но все още баща й се дърпа. Давам имунотрофина и от две седмици лимфомиозот, но доктора снощи каза сега април да направим още една физиотерапия (септември правихме, ефект не видях) и след нея солна стая за 10 процедури, от която също като я водех ефект не видях и изписа етацид за 2 седмици и ако няма ефект може би ще се наложи септември, октомври да я вадим.
Как се справяте с тази сливица?

С операция. Друг живот живеем, както той, така и ние, след като му я отстраниха. Той започна да спи, стана по-спокоен, пак си боледува като преди, но много по-леко и ги няма зверските спазми при кашлица и сънната апнея през ноща. Спря да повръща, докато се храни и т.н.
Ако искаш ми пиши на ЛС, всичко ще ти обясня.

Общи условия

Активация на акаунт