Боледуване на децата ни-тема 87

• 17 022
  • 794
  •   1
Отговори
# 570
Моят син се повлия доста бързо от антибиотика и още на следващия ден започна подобрение. Веднъж ми се е случвало големият да не се повлияе и да продължава да вдига температура на 5ти ден от антибиотика и ни приеха в болница, имаше обструкция на бронхите, сложиха инжекция урбазон и не му включиха друг антибиотик, а решиха да си продължи този през устата. Но мисля че му правиха урбазон мускулно поне 2 пъти на ден и бяхме 5 дни в болница, още след първата инжекция урбазон спря да вдига температура, това му беше и рекорда за температура 11 пълни дни.

# 571
Danaeka много лошо. Бъдете силни. Преживях го с мама това и оправия няма за цял живот.
Барбалена според мен се чудиш защото виждаш, че детето е добре, но твоите страхове са по-големи. Вие си ме знаете, аз не бих дала АБ. Най-малкото бих минала за още един преглед. Всъщност аз на дивеещо дето не бих пуснала изследвания и от там май ми става и по-лесно да се вземе решение.
Иначе аз хрипове винаги различавам дали са от носа или гърдите.
И да не забравяме, че 2 плюс 2 не прави 4 в медицината.

# 572
И при моите деца продължаваща температура на фона на антибиотик не е било никога на добре...3 пневмонии общо и за трите в болница.
Аз утре ще пусна урина да видим какво ще излезе този път.

# 573
  • shumen
Аз знам,че АБ трябва да почне да действа до 3 ден.Ако не значи е неподходящ и трябва да се смени.И аз като Ваня имам опит с пневмонии и знам,че вдигне ли повторно Т и е унил значи нещо не е на ред.
Бръм,той цяла седмица не беше на училище и сам сега поиска утре да ходи.Питах го иска ли още 2 дни да го оставя вкъщи но не пожела.
Нехе,и на мен ми се е случвало да има Т за един ден,после нищо да няма.
Рейна,така е навсякъде.Няма оправия за цял живот.
Ваня,пиши утре дали е излязло нещо на урината.

# 574
Момичета, моето мъниче е на Клацид от петък заради усложнение от rsv. Утре в 11 наобяд стават 72 часа от старта на АБ....Но днес следобед вдигна пак 38 градуса..това нормално ли е? Лекарката каза, че до 3 дни трябва да спре високата температура и ако на 4тия още е висока, не е добре. Тя сега пак е по-добре от началото, рекордът ни беше 40....
А уикенда вдигала ли е? Например над 37.
Не е толкова страшно. Понякога не става толкова бързо колкото ни се иска. Пример - на венозен АБ чак на 2рия ден спря да вдига, моето синче.
Но ако и утре вдигне, идете да го сменят.

# 575
Дани, съболезнования и от мен. Детенце в нашата градина загуби майка си наскоро, бяха казали на бащата психолози да не я спира от градина, за да не променя ежедневието й. Но мъката е голяма... Дано Дени го приеме и да продължи по-бързо напред за тях е по-лесно сякаш..

Днес едно на площадката щеше да си изкашля дроба, майка му седи и се хили. Там всички се познават, все някой с някого е близък и не ми се иска да влизам в конфронтация, ама едва се сдържах. Дано с това променливо време да са наред нещата при нас, че много ме притеснява. Вчера 30,вторник 3... Кошмар.

# 576
Рейна, големи са ми страховете, но от снощи насам, откак вдигна температура, преди това си мислех, че ни се разминат усложненията. Сега пак вдига, 39°С, стене, казва, че я болят гърдите Cry Не знам, не е на добре, дано се заминем леко. Много съм стресирана. Не знам как ще избутаме до сутринта. Дали да не направя една инхалация с Пулмикорт?

# 577
Барбалена, дежурен кабинет не е ли опция, има денонощни. Аз те разбирам и аз много се притеснявам винаги... Супер отчайващо е като не виждаш подобрение . Имай сили, стискам палци.
Дани, съболезнования Sad Много тежко, преживяла съм го, не искам даже да коментирам повече , гуш...

Аз да ви питам, сложих капки за нос, антибиотични, след това се сетих, че е време за инхалация и направихме инхалацията. После се размислих дали това е ок, тия капки дали няма да се инхалират в дробовете ... Сега го мисля... Нямам познания, може да звучи глупаво ама не спирам сега да се чудя, дано не стане някакъв проблем .

# 578
Флауър, тя след нурофена живна, каза че я боли по-малко. Беше много гладна, та ставахме да ядем, пи компот. Сега пак каза, че я болят гърдите и пак е с температура... Къде в София може да я заведем? Записах час при детски пулмолог, но е чак в 12:00

# 579
Може да е пневмония. Направете снимка.

# 580
Светла му памет на баща ти Дани !!

# 581
  • shumen
Барбалена,щом е болят гърдите и вдига още Т не ти го казвам,за да те плаша може и пневмония да е.Направете снимка и пиши после какво са казали.
Елла,и аз мисля,че е по добре да си е на училище Дени.Така ще е сред децата и ще го приеме по лесно.

# 582
...
Аз да ви питам, сложих капки за нос, антибиотични, след това се сетих, че е време за инхалация и направихме инхалацията. После се размислих дали това е ок, тия капки дали няма да се инхалират в дробовете ... Сега го мисля... Нямам познания, може да звучи глупаво ама не спирам сега да се чудя, дано не стане някакъв проблем .

Няма. То като ги капнеш нали пак диша. Инхалациията не е нищо по-различно от дишане на изпарения.

# 583
Барбалена, направете снимка да видите. Моето момче е с пневмония и предписаха Пулмикорт + антибиотик. Иначе може да заведеш детето в детска пулмология към Александровска болница.

# 584
Дани, и според мен е по-добре да ходи на училище. Поне ще мисли и за нещо друго.
Дано сте добре.

Общи условия

Активация на акаунт