Боледуване на децата ни-тема 87

• 16 991
  • 794
  •   1
Отговори
# 660
Благодаря, момичета! Било какво било, засега е важно само детето да се оправи. Много се бях уплашила като я заболяха гърдите и ми олекна като ни приеха в болница. Исках вкъщи, но само като си помисля как щях да треперя всяка минута и да се чудя дали е добре...
От петък до вчера е много време. Може лекарят да си е бил прав, нали детето скачаше и лудееше. И най-вероятно микоплазмите са причината за пневмония, отслабен имунитет от RSV и вторична инфекция. Не бих се обвинявала въобще. Моята пневмония се разви за два дни.
И моето дете голямото още пие АБ и се зарази от малкото явно което след 2 сед отново е сополиво.

# 661
  • shumen
PureFlower,от кого е изписан тоя Микомакс?
Аз,ако съм бих искала да го смени с нещо по-леко.
Хоуп,как си оцеляла с две деца в болницата не знам.Моя е сам,но единия път в болницата бяхме с едно момиченце в стаята и беше студено и зимата и тия деца бяха пощурели.Едва ги удържахме да не вдигнат отделението във въздуха.Моя сега вече е голям и ако се наложи да лежим не ми се мисли как ще го удържам като го знам какъв бяс е.
При него сега ново 20.Дойде си от училище и  каза,че коляното го боли.Дадох Нурофен за всеки случай.Утре ще питам и педи,но според мен това са болки на растежа.

# 662
PureFlower,от кого е изписан тоя Микомакс?
Аз,ако съм бих искала да го смени с нещо по-леко.
Хоуп,как си оцеляла с две деца в болницата не знам.Моя е сам,но единия път в болницата бяхме с едно момиченце в стаята и беше студено и зимата и тия деца бяха пощурели.Едва ги удържахме да не вдигнат отделението във въздуха.Моя сега вече е голям и ако се наложи да лежим не ми се мисли как ще го удържам като го знам какъв бяс е.
При него сега ново 20.Дойде си от училище и  каза,че коляното го боли.Дадох Нурофен за всеки случай.Утре ще питам и педи,но според мен това са болки на растежа.
Лекарството е тербинафин генерикон, не микомакс. Изписано е днес, за 14 дни по половин таблетка. Обаче детето е с Т и кашлица и не съм го започнала още.

# 663
  • shumen
PureFlower,утре като заведеш детето на лекар го питай кога и дали да го започваш.Като му чета листовката има доста странични действия,а и противогъбичните лекарства товарят черния дроб.

# 664
Дори не искам да си спомням как съм лежала с детето в болница и колко страхове и стрес съм преживяла, то си личи по бръчките.

След като изкара едно червено гърло и грип Б януари, след което миозит като усложнение, моето изкара и грип А през февруари, а днес се прибра от градината с гъст жълт сопол. Промих колкото можах и сложих виброцил. Иде ми да се гръмна.

# 665
Дани, работя от вкъщи. При положение, че всички сме здрави и само един е болен нямам много съмнения кой е донесъл вируса. Нашето дете не е ходило на градина не помня от кога.

# 666
  • shumen
Бръм,нали каката ходи на училище?И тя може да е донесла вирус вкъщи?Вкъщи никои друг не беше болен и не се разболя освен детето,а каза,че нямат други болни в класа,нито пък беше ходил някъде.

# 667
Вируси има навсякъде, но и моите деца ги хващат най-вече от яслата и училището. Имаме познато семейство, майката гледа вкъщи децата (едното е бебе), а бащата работи почти винаги сам, пътуват навсякъде с кола и изкараха Грип, въпреки всичко, така че не се знае, явно е въпрос на късмет. Друг случай- семейство с новородено, спира каката от градина - повече от 3 месеца не е ходила, те също прекараха грип, отделно каката се разболя а зарази бебето, което е на 1  месец. За съжаление вируси дебнат навсякъде, а точно сега имам чувството че всички са болни.

# 668
Дани, за моженето - може. Въпросът е, че имаше контакти с дете ходещо на градина, което също се разболя ден преди него.

# 669
Барбалена, майка ми влезе в болницата с нас иначе нямаше да се справя сама. То като им просветна след първата система и не се спираха по цял ден.

# 670
И от магазина, и от асансьора, абе от всякъде може да се лепне.. Аз бях споделяла, на работа шефката се оказа с грип А, никой друг колега не го лепна. И аз не лепнах. Но след седмица детето ми се разболя от грип А, а все още в групата нямаха случай на грип - той беше първият. Явно бях преносител.

# 671
Трудно е с бебе наистина,за първи път на 5м.мина леко ако може да се каже със сиропче,пускане на секрет...(но пък не искаше да яде) после на 10 м вече с аб ....това е положението опазих колкото мога първите месеци-лятото и зимата два месеца

# 672
Момичета в какви ситуации са ви пращали ( или само сте си плащали) за гърлен секрет. При болка в гърлото или кашлица? Може ли някой с повече инфо и опит да разкаже? Благодаря.

# 673
Моят син беше в близък контакт с приятелката си, часове преди тя да прояви сипмтоми на РСВ и той не го хвана. Прегръщаха се, целуваха се, ядоха от обща храна. Три седмици по-късно обаче го хвана от яслата.
Относно гърлен секрет - аз съм си пускала при повтарящи се ангини, а на големият син при съмнение за скарлатина. На малкия още не съм пускала.

# 674
  • София
За гърления секрет , миналата година много кашлях и гърлото ме болеше от кашлицата . Пусках беше отрицателен.
Сестра ми страда от гърло тя често си пуска секрет и без кашлица когато и е огнено червено.

Общи условия

Активация на акаунт