Боледуване на децата ни-тема 87

• 16 983
  • 794
  •   1
Отговори
# 675
  • shumen
Вируси дебнат навсякъде.Моя и от Ковид,и от варицела,и сега от РСВ нямаха болни деца и никъде не бяхме ходили,но той се разболя.
Sun in your eyes,гърлен секрет съм пускала при неспираща кашлица от нищо или при съмнение за скарлатина.
Да дам отчет.Водих го на контролен и е по добре.Изпива си АБ 7 дни и за кашлицата му изписа сироп Аста 15.Надявам се това да е било и да сме здрави за Трявна.

# 676
danaeka този сироп пили ли те го до сега. Доста скъпичък ми се вижда, но дали има ефект от него?

# 677
Момичета в какви ситуации са ви пращали ( или само сте си плащали) за гърлен секрет. При болка в гърлото или кашлица? Може ли някой с повече инфо и опит да разкаже? Благодаря.

Веднъж ни изпратиха на изследване на носен секрет за зелен сопол. Беше отрицателен. От там нататък аз си плащам гърлен и носен всеки път, когато детето боледува повече от 10 дни. Така хванах и моракселата, която излекувахме.

# 678
И аз днес пуснах заради една смотана кашлица, която е вече 10 дена. Може би 7-8 пъти на ден. Вече с тази скрита пневмония много се наплаших и реших да пусна.

# 679
  • София
Детето този път нали вдигна температура и беше с две повръщания като му пусках кръв реших сама да си добавя и секрет носен и гърлен . Личната все повтаря , че нямало смисъл. Така този път съвсем случайно разбрах че сме с нова бактерия в носа.

# 680
Момичета колко беше допустимото количество за витамин д? Давам имунотрофина а в нея има 2,5mcg но и започнах и рибено масло на Мюлер но погледнах че и в него има 10mcg

# 681
Хайде, днес и бебето (на 1 годинка) вдигна температура. Не ми стига, че голямото тази зима се счупи да боледува, изкара и двата вида грип и какво ли не, сега и бебето.
Личната я прегледа набързо, каза червено гърло. Изследванията са странни - левкоцитите и лимфоцитите са леко понижени, а неутрофилите леко увеличени, СУЕ 3, ЦРП 0.2. Каза вирус и симптоматично лечение. На обяд 38.3, дадох панадол и сега пак започна да качва. Голямото е с еййййй такъв голям сопол и запушен нос. Ще се гръмна.

# 682
И вкъщи едната ми дъщеря е с някакви ужасни на цвят сополи, жълти. Почна с леко закашляне в неделя, вчера леко сополи, днес доста издухва. Но като запопнаха да излизат през носа и спря да кашля. От 2 дни и давам Умкалор, днес взех и хапчета Миртол. Ще изчакам 2 дни и ако не се промени цвета ще започвам някакви АБ капки. Аз все пак си мисля, че я простудих някъде в променливото време. Хем беше жега предните дни, хем с един тънък вятър..

# 683
Чела съм на много места, че няма такова нещо като настинка. Просто студеният въздух и раздразнената от него лигавица привлича по-лесно вируси и бактери...Hope, не пречи да пуснеш секрет, за да си сигурна, че даваш точните капки.

Моите саги с rsv продължават. Нали чуха хрипове на 3 ден от теста му. Започна антибиотик клацид. Въпреки него си вдигаше температура 38 до 3-4 ден от приема му. Вече 5 пълни дни минаха, утре е 6-ти, но понякога има лека температура, едва доловима, 37 и нещо. Кашля. Иначе е адски активен. Очевидно антибиотикът действа, но защо още има ниска темпвратура...ще полудея.

# 684
Чела съм на много места, че няма такова нещо като настинка. Просто студеният въздух и раздразнената от него лигавица привлича по-лесно вируси и бактери...Hope, не пречи да пуснеш секрет, за да си сигурна, че даваш точните капки.

Моите саги с rsv продължават. Нали чуха хрипове на 3 ден от теста му. Започна антибиотик клацид. Въпреки него си вдигаше температура 38 до 3-4 ден от приема му. Вече 5 пълни дни минаха, утре е 6-ти, но понякога има лека температура, едва доловима, 37 и нещо. Кашля. Иначе е адски активен. Очевидно антибиотикът действа, но защо още има ниска темпвратура...ще полудея.
при предния вирус на сина ми въпреки антибиотикът той продължаваше през деня да вдига следобед до 37,4 и после тя спадаше сама. Оказа сече след някои вируси левкоците много спадат - левкопения и това може да доведе до такава температура. Тогава на снимка го изкараха с интерстициална пневмония но след изследване с левкоцити 4 и црп 4 не му дадоха нищо. Дотогава пише клацид и на фона на него вдигане. Сега след месец и половина след онази сага пак е с някаква гадна суха кашлица температура в неделя в понеделник вчера до 37 днес уж нямаше и сега пак 37 и 7. Всички негови приятели са така, на 14 години е.

# 685
Тя пневмонията бива и вирусна. Левкоцити при нея не знам дали се вдигат.....вдигат ли се като при бактериална инфекция?

Също знам че при много ниски левкоцити АБ не може да се дава...помня от темата преди десетина години че потребителка бе споменала за това..с детенце в болница, с много ниски левкоцити и си чудеха как да го лекуват без аб....

# 686
На малкия левкоцитите при грипа бяха паднали до 2 мисля (ако не и повече, това беше на 3-4 ден). Беше на Зинат и Тамифлу.

# 687
Аз винаги съм смятала че подобни субфебрилни температури, след вирус на фона на антибиотик или след антибиотик, са знак за някакво усложнение. При онзи вирус педиатърката ни даде направление за хоспитализация с идеята за 2 венозни антибиотика. Приемащата лекарка каза че държи на нова кръвна картина (преди антибиотика левкоцитите бяха 11, црп беше мисля 16) и като видя новите ниски стойности каза че няма нужда от допълнително лечение и най вероятно е щял да се оправи и без антибиотика. Тази пневмония била типична за тогавашните вируси, (предполагам имаше предвид грип но и за ковид бях чела) и масово се откривала при снимка. Температура от левкопения можела да се появява още 2 седмици.

# 688
  • shumen
За мен такава субфебрилна Т е била винаги знак за усложнение.
So close,моя е бил с перфектни кръвни и почти без кашлица и на снимка хоп пневмония.
Има и пневмонии,които на слушалки не се чуват.
Sun in your eyes,преди време пак го беше пил,но за ефект не мога да кажа дали имаше.

# 689
За мен такава субфебрилна Т е била винаги знак за усложнение.
So close,моя е бил с перфектни кръвни и почти без кашлица и на снимка хоп пневмония.
Има и пневмонии,които на слушалки не се чуват.
Sun in your eyes,преди време пак го беше пил,но за ефект не мога да кажа дали имаше.
Е да но в нашия случай се оказа че вируса е засегнал по определен начин това пространство интерстициум което е извън бронхите и това дава като последица рентгенов изглед на някакво белодробно възпаление  (което аз не видях на снимките) но това не се третирало с антибиотик защото било картината на вирусни изменения които според лекарската вирус не би спрял. Това с левкопенията и субфебрилната температура и аз го чух за пръв път, а що антибиотици е изпил не винаги след кръвна картина но понякога и само защото задържа температурата ...

Общи условия

Активация на акаунт