Парфюмни размисли и страсти - 295 тема

• 61 743
  • 774
  •   2
Отговори
# 240
Тук не са популярни. Ако не са французойките,няма да ги чуя и видя никъде.

# 241
Сега гугълнах. 240 евро - 100 мл. Унисекс.

Скрит текст:

# 242
Да,черешата ми грабва вниманието. Много добре звучи,обаче достатъчно ли е?
Не мисля.

# 243
  • The Evergreen State
Hastar благодаря за хубавия музикален поздрав.
Като заговорихте за синтетичната нотка в парфюмите, такава долавям в Miss Dior EDP 2021. Имам го и съм го приела такъв какъвто е парфюма. Вчера го усетих при разминаване с една жена и ми хареса. В началото като че ли носът ми беше по-чувствителен към тази синтетична нотка, с течение на времето свикнах.
В парфюмна летаргия съм, нямам особен интерес да тествам новите неща на пазара. В главата ми от време на време изплуват спомени за стари и забравени аромати които познавам от край време и бих искала да имам, но засега си оставам само със желанията.
Тези дни нося Shalimar Philtre, добре се вписва в хладното, дъждовно време.

# 244
Много се извинявам че нахлувам така в темата. Неотдавна една дама тук или в другата тема, препоръча спрей с който е успяла да си върне обонянието бързо за няколко дни. Не намирам къде си записах този спрей.
Дали може да помоля отново за препоръка?

# 245
Много се извинявам че нахлувам така в темата. Неотдавна една дама тук или в другата тема, препоръча спрей с който е успяла да си върне обонянието бързо за няколко дни. Не намирам къде си записах този спрей.
Дали може да помоля отново за препоръка?

На 100 % съм сигурна, че беше  Sinulan. Те обаче са 2 и не си спомням кой точно! Дано някой е запомнил по-добре от мен ☺️

# 246
  • София
И двата са с етерични масла.

# 247
Дами, от доста време искам да взема Interdit на Givenchy. Но сега се двоумя, дали да е класическата версия ЕДП или Rouge. Преди много години помирисах класическия, но не знам ЕДТ или парфюма и тогава ми хареса, но се спрях на друг, който харесах повече. От години пазарувам само онлайн и на сляпо и  нямам възможност да го пробвам, за да избера.

Та, кой според вас е по малко сладък? Аз съм фен на по нежни, цветни аромати - имам Омниа Кристалин, Няколко на Chloe - обожавам ги всички
без Номад,  харесвам Masaki Hana. Имам и LVEB, La nuit Tresor и Coco Mademoisaile - като първите два са ми ужасно тежки и не нося, а Шанелът - прекалено цитрусов. Единственото по сладко и тежко, което слагам понякога е Angel Elixir. Някакво съвети? Благодаря

# 248
Здравейте!
Не знам дали ще можете да се ориентирате така? Всяко мнение ще е субективно, а след като не помните кой Ви е харесал...
Потърсете мости в онлайн магазините. Така ще можете да сравните. Нямам, иначе бих Ви изпратила. Изброили сте парфюми, които за мен са доста по-сладки, от която и да е версия на L'Interdit, но това е според моите възприятия. Успех!

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 09:03 от Magda Dimitrova

# 249
  • София
vanchet0, една от най-големите ми парфюмни любови и първа такава е Омния Кристалин. L'Interdit - не харесвам нито един.
На базата на препоръките, които съм давала на приятелки със сходен на вашия вкус, мога да дам някакви насоки за парфюми - нежни, женствени, красиви.
Първо 2 бюджетни съкровища, много комплиментарни: Moschino Funny! и Sergio Tacchini Precious Purple (в момента в www.parfimo.bg са за без пари). Пробвайте в Дм, Лили или другаде и Elizabeth Arden Beauty (Бюти в студено време е по-хубав, някак по-кристален е в това време) и White Tea Vanilla Orchid - независимо от ванилията в него, той е лек парфюм и сладостта в него е ефирна , не тежи. Приятелки, които уж харесваха само свежи парфюми, сега носят и по-сладки. Пробваха, харесаха и носят.
Omnia Amethyste Bvlgari - в Озон бг го пускат на отлична цена, и да е изчерпан, проверявайте. Не е за студено време. Макар, че няма люляк в пирамидата, при мен избива много такъв.
Миналогодишният ми най-носен парфюм D&G Dolce Violet, в предния ми пост писах за него.
Especially Escada Delicate Notes - свежа и младежка роза, леко подсладена с круша. От този тип е и Trussardi Delicate Rose. Имайте предвид, че на различните кожи парфюмите се разкриват различно и като аромат и като сила и трайност. Какво имам предвид - веднъж 3 приятелки се напръскахме с 1 и същи парфюм - Jimmy Choo Fever. На две от нас е сладък, а на третата - свеж. Все едно е друг парфюм....
Giorgio Armani Sì Passione - лек и нежен, но е по-плодов.
Stella McCartney Pop Bluebell - страхотен флорал. На моята кожа е много мощен и дълготраен и оставя дълъг шлейф. Вие може и да не го усещате - но другите го усещат. А когато е топло, в базата излизат едни страхотни омайващи нотки, които при студ се крият. Например - когато го нося зимата, влизам отвън и отивам да си стопля ръцете на парното - от топлината на парното се активират тези скрити нотки. Много комплиментарен от мъже. Единият ми колега беше луднал по него, купи го за жена му.
Fiilit Kado - Japan - напълно в японски стил, най-хубавият черешов цвят.
В този стил: Laboratorio Olfattivo Nun - свеж, чист флорал с цвят на лотус, цитруси и малко сладост от круша. Също и  Zara Waterlily Tea Dress и Massimo Dutti White Tulip & Barley . Deetron, Благодаря! Описанието на Deetron https://www.bg-mamma.com/?topic=1582950.msg46900200#msg46900200 на White Tulip & Barley, а за Waterlily Tea Dress тук има доста позитивни описания. Вижте и тези парфюми от поста на Ковачева https://www.bg-mamma.com/?topic=1539483.390
Lalique L'Amour мирише на пролетна градина, нищо, че в пирамидата си има жасмин и тубероза.
2 Шанела, които нося лятото: Chance Eau Fraiche и Cristalle Eau Verte .
Други, които евентуално биха ви харесали: Miu Miu L’Eau Bleue и L’Eau Rosée, Jour d'Hermes и Jour d'Hermes Absolu, Алегориите на Герлен и градините на Ермес. Моята любима градина е на Мосю Ли, а от алегориите: Flora Salvaggia, Granada Salvia и Orange Soleia (Orange Soleia не е за вас).
В тези има и сладост/плодове, но са женствени флорали: Givenchy Irresistible EDP (описание на Ковачева https://www.bg-mamma.com/?topic=1382051.120), Jimmy Choo Floral, Gucci Flora Gorgeous Gardenia, Dior Les Creations de Monsieur Dior Forever and Ever, Dior Joy, Trussardi Donna, Trussardi My Name, Acqua di Parma Magnolia Nobile, Burberry Her Blossom, Jimmy Choo Floral,  Rochas Girl, Furla Autentica (божур, черешов цвят)
Delina La Rosée за мен е най-хубавата Делина. По-лека, искряща и свежа.
Колоните на Jo Malone - Wild Bluebell, Wood Sage & Sea Salt и други.
Narciso Rodriguez Pure Musc, Musc Noir и Fleur Musc.
Парфюми много, все с някой ще се харесате. Преди да поръчате прочетете мнения за тях, за да се ориентирате подходящи ли са или не. Но пробването е най-добрият ориентир.
Моят съвет е като на другите -да си поръчате мостри на парфюми - има в Нотино 5 мостри по избор, мостри има в Парфюми шоп, както и в други сайтове.
Също и от 1 проба да не отписвате парфюм. Поносете го няколко пъти, в различно време, по-топло, по-студено. Понякога любовта към някой парфюм не се случва от първия път.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 15:18 от Vesika

# 250
Vancheto, Linterdit е сладко-дъвкова тубероза. Много наситен, плътен и превземащ пространства. Такъв е бил винаги, когато го нося. Обожавах го. Rouge за мен е доста по-различен, въпреки, че го има вайба на оригинала, има си я сладостта, но е и някак по-тъмен парфюм. Може би и двата не са съвсем подходящи за Вас. Вижте за мостри в Старкорп.

# 251
Frederica Kass, Magda Dimitrova - благодаря много Heart

Vesika прекрасен списък - изключително благодарна съм. Част от парфюмите съм имала и действително съм харесвала (Moscino Funny, Amethyst, Elizabeth Arden, D&G)
Ще направя селекция на мостри в Нотино и ще опитам. Запазвам си поста ви и по него ще харча пари занапред Simple Smile

# 252
Подобно на Vesika, и моята първа и вечна парфюмна любов е Omnia Crystalline. Наскоро поднових L'Interdit, който първоначално купих на сляпо (както повечето ми парфюмни придобивки) след няколко добри думи от приятелка. Много го харесвам в студено време, задържа се дълго, рядко получавам такава трайност от парфюми. Не посягам често към него, има специален статут на мрачна сериозност със закачлив twist. Не познавам останалите от колекцията.

# 253
Дами, от доста време искам да взема Interdit на Givenchy. Но сега се двоумя, дали да е класическата версия ЕДП или Rouge. Преди много години помирисах класическия, но не знам ЕДТ или парфюма и тогава ми хареса, но се спрях на друг, който харесах повече. От години пазарувам само онлайн и на сляпо и  нямам възможност да го пробвам, за да избера.

Та, кой според вас е по малко сладък? Аз съм фен на по нежни, цветни аромати - имам Омниа Кристалин, Няколко на Chloe - обожавам ги всички
без Номад,  харесвам Masaki Hana. Имам и LVEB, La nuit Tresor и Coco Mademoisaile - като първите два са ми ужасно тежки и не нося, а Шанелът - прекалено цитрусов. Единственото по сладко и тежко, което слагам понякога е Angel Elixir. Някакво съвети? Благодаря

За по-малко сладък не съм сигурна, не мисля в тази категория за конкретния аромат, но определено ЕДТ е по-нежният, ефирен вариант. Подарявала съм го на дама, която обожава точно Chloe, както и Montblanc - Signature,  генерално й заспиват по-ефирни аромати, слаба жена със суха кожа е.

ЕДП е по-сериозен, но и него не бих определила като "сладко-дъвкова тубероза".  Поне на моята кожа не избива така, аз и нямам навика да прекалявам с пръските. Имам още малко останал от него, някак не посягам, по-сериозен ми идва, "плътен" е много добро описание. Но не и сладък. Може би разликата е в асоциацията - моята такава за "сладки аромати" са гурметата и безумията (за мен) от сорта на Скандал, LVEB и т.н.

# 254
  • The Evergreen State
vanchet0 с риск тотално да те объркам, аз съм от феновете на L'interdit. Не познавам нито един негов фланкър, освен оригинала ЕДП и не мисля, че е сладък парфюм. Предимно цветен е, но е и леко особен - има нещо интересно и различно в него, има подчертано елегантен и фин вайб. Имам малка 30ца от него и макар, че ми е напълно достатъчна, ще ми се да си бях взела 50мл. Simple Smile.
Сега ми хрумва колко много всъщност харесвам тази марка парфюми макар, че стои малко встрани от модните тенденции като цяло и често бива леко пренебрегната.

Последна редакция: вт, 18 мар 2025, 15:59 от Athena

Общи условия

Активация на акаунт