Партньорът ми не иска да се върнем обратно в България…

• 12 776
  • 332
  •   1
Отговори
# 180
Само споменавам, че детето в Германия съм го записала сама в детската градина, бащата само се подписа. На всички родителски срещи съм ходила сама и никой не е изискавал да присъства и бащата, мъжът ми идваше само на празниците, когато може.
Lagerist на немски в Германия е складажия, не завива лагери. Lager на немски е склад. Човекът ще става началник-склад (Vorarbeiter), в който работи и иска да вземе авторката при него да работи, няма да завива лагери. Та недейте толкова я ожалва.
Авторке можещ да довършиш аусбилдунга си в Германия или да започнеш нов. Тогава ще имаш професия и нещо като средно специално образование в Германия, което и ще признаят в България. Все едно си завършила техникум. Ако се върнеш в България ще трябва да учиш във вечерна гимназия за довършване на средното образование. Но ще трябва да работиш и тук цял ден и някой да гледа детето. Може би можеш индивидуално обучение на пробваш в България към някое училище, но ти препоръчвам вечерна гимназия, защото поне ще има кой да ти обяснява материала горе-долу. Това, ако се спреш на варианта с връщането.

# 181
  • София
Написала е "лагерист във фирма за джанти".
Не го е написала на немски, а на български.
Иначе наистина е складов служител, но пък жена в склад е по-лошо от жена, навиваща лагери в цех.

# 182
  • Mediterraneo
Айде, сега, жена в склад било лошо! Няма лоша работа. Не можем всички да сме на бюрото.

# 183
  • София
О, не, но жена в склад и размятане на тежко на течение надали е мечтата на 20+ годишните.

# 184
Написала е "лагерист във фирма за джанти".

Това си е чист склададжия в склада на фирмата. Авторката просто не може да преведе думата, ама нали във VHS я канят за учител.

# 185
Е то мечтата на авторката е да си харчи едни парички напред назад в България. Ама нямо и средно образование. Иначе може да си мечтае колкото иска. Само детето в картинката е за ожалване, мен ако ме питате. Особено ако майката остане да го отглежда сама.

# 186
Няма да го отглежда сама детето. Ако искаше, досега да си е тръгнала от мъжа. Тя иска ние да дадем доводи, с които да убеди мъжа си да се приберат заедно в България. Само че човекът с неговото средно образование от България явно е преценил, че в Германия му е по-добре и по-лесно и не иска да се връща. А тя поради различно стечение на обстоятелствата и може би грешен избор е учила-недоучила и сега й е тежко.

# 187
Хайде, стига я дъвкахте авторката. За сега се светна, че няма да ѝ се получат нещата в България, както си ги е представяла. Сега остава да се пребори да учи и нещата ще се наредят. А и в скалд да работи - поне ще има сигурна и прилична заплата. Изобщо възможностите в Германия са доста повече, специално за нея.

# 188
  • Melmak
Авторката го беше написала на български, а не на немски. Тоест тя не знае дали мъжът й работи в склад, или завива гайки и работи с лагери? 😅

# 189
  • София
Да, другите думи ги беше писала на немски, без да знае значението им на български. ОК, образователните системи са различни и имат различни степени.
Но пък да не знае думата склад звучи странно. И да иска да се прибира в България с това ниво на български или пък да преподава немски с това ниво на немски!?
Още повече, че на български лагерист във фирма за джанти си е точно лагерист.
Ето това е лагер за джанта:

Това е склад:

За авторката го уточнявам.

# 190
  • Пловдив
Първоначалната идея на терзанието беше:

1.Да кажем на авторката , че не е проста - Резултат няма ......даже се убедихме и ние в  това
2.Да и напишем точно какви думи да каже ,на мъжа си ,че да го убеди да се върнат в България - Резулат пак няма .......ми дами ........напишете точното изречение за заклинание. Сега вие тука .......лагери , склададжии , степени на образование Aufgasddads und Nahusda  джанти , манти и подобни ......
Не знам какво му е  толкова трудното Rolling Eyes

# 191
Дори да е пързалка темата, авторката се държа доста възпитано и не се хвърли да обижда, за мнения които не ѝ харесват.
Не разбирам, обаче желанието на част от съфорумките, да я унизят и обидят.

# 192
  • Пловдив
Дори да е пързалка темата, авторката се държа доста възпитано и не се хвърли да обижда, за мнения които не ѝ харесват.
Не разбирам, обаче желанието на част от съфорумките, да я унизят и обидят.

Не се обижда , защото  и се дават някакви насоки за бляскавото бъдеще и тя се хваща за тях ..........тези неща е карат да не погледне реалният свят и да не признае ,че  мъжът и е прав и разсъждава много по трезво от нея.
В момента , в който някой и каже ........слушай мъжът си , палачинката ще бъде обърната.

# 193
  • София
Никой не я обижда и унижава, но тя отдавна (ако е реална историята) не е дете, а вече носи отговорност за такова и е добре да предприеме някакви действия, вместо да минават години в лутане. Ако има желание.

# 194
Като я наричате проста, какво печелите и как точно ѝ помга това?

Общи условия

Активация на акаунт