Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 22 948
  • 764
  •   1
Отговори
# 630
То и аз съм древна, но не помня учителите да са ни удряли. Да, караха ни се, но не са посягали, а имахме калпазани. Учителят ни по история дори казваше, че това е показалка, а не пръчка и е минало времето, когато боят се е прилагал като възпитателна мярка.
Завършила съм кварталното ЕСПУ в областен (тогава окръжен град).
Помня, че учителката ни от БЕЛ в 9-10 клас, ни насърчаваше да изказваме собствено мнение. Свързваше изучаваните произведения с това, което ни вълнуваше като тийнейджъри. С любов и уважение си спомням за нея и за всичките си учители.

# 631
Бийпс,
https://bg-mam.ma/p/1198850/40541155
И нагоре от моя пост други пък какво казват.

А още в първи клас, имахме един пълен съученик и всички му викаха бъчвичка. Много лошо е това, разбира се, аз не му виках, но веднъж бяхме на кино и се сдърпахме нещо и го нарекох така. Майка му била там и чула и казала на класната. И на другия ден в междучасието стоя си аз и изведнъж някаква адска болка в ухото, просто ме повдигат за него, вдигам глава и гледам - класната. Чак се шокирах, щото бях отличник и тя ме харесваше. И тя вика - "Вика ли му бъчвичка пред киното?" - и тегли, ама яко тегли, аз се разревах, а тя пак - "вика ли му бъчвичка пред киното"?! И не само тегли, ами го и извива, че да боли повече. За една бройка да ми откъсне ухото.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 09:12 от Татко Мецан

# 632
Лелеее, Мецане, все едно сме живели по различно време. Ти хем си бил и в по-голям град и би трябвало учителите да са с по-съвременно мислене.
Ужас!

# 633
  • София
Да се включа и аз в отбора на древните Wink
Не си спомням да е имало физически наказания. Но в основното у-ще едно момче беше изпратено в ТВУ, наистина голям калпазанин беше.
В гимназията обаче си имаше интересни ситуации. Бях в МГ, в клас математика. Класен ни беше учителят по МАТ. Че се спуквахме от учене и решадане на задачи е излишно да се казва, обаче другаря си имаше едно много по-различно и съвсем очевадно отношение към учениците с по-интересни родители. Единият началник на Топливо - докарай ми вар, пясък, тухли, цимент и т.н. Другият - зам.директор на някое си предприятие - абе може ли баща ти еди какво си. И т.н. Аз му потрябвах чак в 11-ти клас, защото майка ми е лекар, някакъв роднина беше го закъсал нещо... Но това не му попречи да ме остави на матура, защото още след 10-ти клас се насочих към биология и химия. Простено му е. Хвана ме, че продавам медицински бележки, извика ме и ми каза да го правя по-дискретно и по-малко. Grinning Процент не съм му давала!!!
И другите учители ни тормозеха, особено тази по География, в частта Политикономия. Не се позволяваха собствени разсъждения.
По БЕЛ не си спомням нищо конкретно, вие направо ме изумявате с толкова подробни и детайлни коментари. Четях от допълнителните сборници и разработки, поукрасявах това-онова, много ме харесваха учителите.

# 634
Демокрацията ме завари в 3 клас, нямам лични възприятия от годините преди това, но имам такива след. Единствената тъпотия, която помня, е с учител по физическо. Стоеше до мед. сестрата и следеше картоните на момичетата, когато ни мереха и теглеха в 6-7 клас. Тези, които бяха качили повечко, получаваха упреци, а тези под 45 кг само похвали. Същият този господин шамареше момчетата, но не им следеше теглото.

# 635
А аз основно помня как насила ни водеха при училищната зъболекарка, която беше с диаметър около метър. Натискаше ме на стола, за да си отворя устата.
Не помня да са биели в час, но ММ има доста интересни истории с показалки и големи пръстени по ръцете на учителка.

# 636
София, и при нас имаше една учителка по Трудово, която първо преглеждаше къде работят родителите. После на едно листче пише от кой какво иска. При нас имаше момиче с майка в книжарница и колко книги ѝ се наложи да донесе.... Моите родители не представляваха интерес за нея.
Иначе и аз имам прекрасни ученически спомени и прекрасни учители. Последната година в гимназията дойде нов математик, уникален преподавател, но няколко години по-късно замина за Америка. Тази по физика също беше прекрасен преподавател, изключително строга, но с две думи разясняваше всичко, с чувство за хумор и успяваше да стигне до всеки и да му помогне да разбере физиката. От всичко най-хубавото беше, че бях млади, не си давахме сметка какви сме дечковци, летяхме и бяхме щастливи. Не, че сега не сме, но друго до е това юношеско щастие.

# 637
Имаме само 1 срочна и годишна оценка.
Явно всичко е в последния момент.

# 638
  • shumen
При нас физически наказания нямаше,но бяхме кротки.Само веднъж избягахме целия клас по Биология и на другия час госпожата ни го върна като изпита всички и ни писа 2.Но моята майка работеше при зъболекарката в училището,където аз учех и учителите веднага разбираха,ако нещо се проявя.
Панди,не са започнали още при нас да оформят.До 10 трябва да са оформени си мисля аз.

# 639
Какво оформяне, нашите в понеделник имат контролна по математика Grinning
На моята дъщеря ѝ трябват най-малко още 2 оценки по математика, 1 по ЧП и 1 по история.
Поне госпожата по география днес ѝ писала 2 оценки (толкова, колкото имаше до сега за целия 2ри срок Simple Smile).
Явно до последно ще ни държат в напрежение.

Аз нямам случаи с учителско "възпитание".  По мое време бяха демоде тези методи. Пък ѝ повечето от учителите бяха млади и надъхани (класната на дъщеря ми беше преподавала навремето на моя клас - прясно завършила).

# 640
При нас за момента е оформена само по история.

# 641
При нас физически наказания нямаше,но бяхме кротки.Само веднъж избягахме целия клас по Биология и на другия час госпожата ни го върна като изпита всички и ни писа 2.Но моята майка работеше при зъболекарката в училището,където аз учех и учителите веднага разбираха,ако нещо се проявя.
Панди,не са започнали още при нас да оформят.До 10 трябва да са оформени си мисля аз.

Вече не издържам. През 5 минути зареждам школо. Тези учители не мислят за родителите.
Моя син има домашно по История за четвъртък следващата седмица.

# 642
  • shumen
До момента е оформен само по История.По Математика господина им е казал,че ще ги изпитва и другата седмица,които е между 2 оценки или със слаби оценки.
Мишленце,нашите на 10.06.ще правят изходно по География.
Днес класната им е казала,че до 12.06.трябва да върнат учебниците.На 16.06.щели да учат,но ще ходят за малко само.

# 643
Синът ми погрешно беше разбрал, че до днес е оформянето, но не. До сряда.
Тьй че има да прави още изходно по трудово и домашно по музика. Има и едно домашно по български език, делова покана.
Да ми е жив и здрав по рисуване от 26 деца е.... 25ти в статистиката на школо. 26тия сигурно го бие само по буква Simple Smile
Днес вика, мамо някакви уравнения решавахме по мат, нищо не разбрах. Беше отсъствал три урока. Отварям тетрадка, гледам формулата (а+б) на 3.
Опулих се, отворихме он лайн учебника за 7 клас да му покажа първо тази за втора степен.
Голям проблем е наваксването при отсъствие. Хем не си здрав, хем изоставаш, а и не винаги ти казват какво си пропуснал...
Оценка има само по КМИТ.

Последна редакция: пт, 06 юни 2025, 21:11 от a blue-eyed girl

# 644
  • shumen
Моя за Понеделник има само по БЕЛ домашно и изходно по География Вторник.

Общи условия

Активация на акаунт