Шестокласници 2024-2025-тема 4-От Радини вълнения обзети,децата учат пак безброй куплети

• 21 049
  • 764
  •   1
Отговори
# 750
  • Пловдив
Статистиката на школото отчита всички оценки от началото на годината. Затова и една 5-за да имаш по музика може да се окажеш на 20-то място, защото има толкова деца само с шестици. Честно казано няма голяма точност тази статистика, но може да се ползва за ориентир спрямо останалите в класа.

# 751
Хич билям като никакъв ориентир не може да се ползва. Напротив, вредна е.

# 752
Дами, господа, предлагам няколко идеи за следващото заглавие:

С весели игри и песни -
тук задачите са лесни

Ваканция от ъгъла наднича.
О, лято – колко много те обичам!

Номер 3 и на следващо място номер 1 са моите предпочитания💐.
Прекрасни заглавия, Синеочке 😻!

Мецане, мецане, почувствах се обидена😇.

При нас (наборът) положението е божествено и тържествено. Важното е да сме живи и здрави 😆!
Отличен е успехът, но можеше някои пропуски да бъдат преодолени.
Школо никога не ми е било ориентир, защото в началното училище малчуганът беше на 18-19 място в класацията на класа, а накрая по общ резултат на НВО на 1-во място (максимален и близо до максималния) , а на изпита по езика на 3-то място, но когато поведението ти не влиза в приемливите рамки, ще си стоиш там в класацията 🙂.

# 753
Благодаря, че взехте отношение, както се казва по бюрократичному Simple Smile Може би все пак ваканционното е най-подходящо, а другите може да ги сложим на изчакване Simple Smile
Дани, ти като баш майстор на новите теми си избери, пък другия път може анкета да сложим и с други предложения (скрит, скрит текст, ама и ТМ даде едно. Няма нищо скрито покрито в бг мама).
Синът ми брои учебници, засега 7 от 12 и знаете ли какво ме пита: Мамо, вие с тати как си разменихте телефоните, не че съм влюбен, ама да питам Heart
Как ще се чете христоматията, акълът ми не стига.

# 754
Днес синковеца каза, че утре има шанс да поправи петицата за срока по география, но ще рисува с деца с увреждания и за това ще пропусне последната златна възможност. Ами ще се съглася … малко отмъщение от мен към образованието като цяло 😅

# 755
Синеочке, баш ти не трябваше да го казваш това за скрития текст, защото именно се надявах, че никой няма да му обърне внимание, нито съм писал, че е предложение, защото твоите всичките са страхотни и не исках да се бъркам. Сама си направи конкуренция 🤣 каква конкуренция, глупости, твоите са много по-добри.

Silan, за какво си се почувствала обидена, недоумявам...прегледах си и постовете, не видях.
Въпреки това ти се извинявам, не знам и аз за какво, но ми подскажи. Никого в тази прекрасна тема не искам да обиждам никога

И споко - ваканцияяя!

Тя се стопи като сняг във косите ми,

като отрязана плитка умря.

Как да я върна? Задъхват се дните ми,

търсят я, гонят я мойте утра.

Във пещерата на своето щастие

образ и тайна заравям със сняг.

После учебници грабват очите ми.

Бързат контролни, връхлитат ме пак.

Мила ваканция, пазя те, имам те

в спомени, бухнали като лоза.

Пазя те в своя хербарий на зимата

като замръзнала малка сълза!

Боже, ако не беше загинала на 17, каква поетеса щяхме да имаме - равна на Емили Дикинсън...тя и сега е равна. Но колко стихове сме загубили...

Петя Дубарова, разбира се... знам, че всички знаете чие е...

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 21:12 от Татко Мецан

# 756
Поклон пред паметта й...
Още не съм гледала "Петя на моята Петя".

# 757
  • София
Според мен е в пъти по-добра от Емили Дикинсън.

# 758
Съгласен!

В студените нощи, когато пиян

сънят се търкаля на моя таван,

когато луната тъмнее от грях,

когато увисва над мен моя страх,

обесен на острия ръб на нощта,

подавам ти своята бледа ръка —

на теб — непознатия — смугло красив,

потаен и питомен, жаден и див,

едва деветнайсет години живял,

а всичко опитал и всичко видял,

подвластен на никого, ничий, сам свой,

но тръгнал към мене и истински мой

и падал по пътя си, плакал, грешил,

но нежност момчешка за мен съхранил.

Ръката ми — властната — жадно поел,

единствено с мен ще си толкова смел!

Ела! Ще измием луната от грях!

Ще хвърлим трупа на умрелия страх,

ще пеем с тътнежния корабен глас

на морската нощ във добрия Бургас.

А после, когато тя тръгне назад

и слънцето бликне над нас благодат,

мечтата надрастнал, усмихнат, смутен,

ще тръгнеш реален до мен в моя ден!

Петя Дубарова, разбира се

Плаках, когато четох "Соната за Петя Дубарова" от Веселин Андреев...има стиховете й там...и извадки от дневника й има...

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 21:24 от Татко Мецан

# 759
Нашите днес върнаха учебниците. А срочна оценка имат само по един предмет - КМИТ и то може би само защото днес им беше последният час.

Иначе никъде няма да ходят - ни екскурзии, ни лагер, ни нищо. Навивам щерката поне едно кино да организира да отидат както миналата година. Но тъй или иначе ще учат до края на юни, та има време.

# 760
Преди 2 години като бях в Бургас, имаше автобусни спирки, посветени на нея, стихотворения снимки.
Това лято ще видя дали са запазени.
Джиема, прати ми мейла си на лични, утре не, но тези дни ще видя как да ти пратя пробен на изимат. И който се интересува, също.
ТМ, 100 точки! Браво бе, Филипс, както се шегува синът ми! От коя школа?

Последна редакция: пн, 09 юни 2025, 21:39 от a blue-eyed girl

# 761
Ах, любимата Петя Дубарова. ❤️
Не съм чела "Соната за Петя Дубарова", трябва да поправя тази грешка, иначе дневникът ѝ съм го чела още като ученичка.

Щерката каза, че били оформени вече, но в Школо няма нищо.

# 762
От спуканите вени на небето....гениално, братче, това да го напише дете, представяте ли си... дете, братче...

От спуканите вени на небето
потича неспокоен и студен,
съзира ме, заглежда се във мен,
с езици хладни близва ми лицето.

Той ту се свива в локва пред нозете,
треперещ като коте от вода,
ту бяла електрическа звезда
във него се оглежда като цвете.

Заслушвам се и чувам как над мене
със капки черни като вишнев сок
той удря по циментовия блок
и нещо му говори със звънтене.

Във тази нощ сама съм в тъмнината,
но нищо не навява самота,
защото е изкуство под дъжда
да можеш да говориш със водата.

Санака е права!

# 763
Моите и двамата ще ходят по лагери лятото. Безплатни. За набора съм наясно, но брат му е избран от училище, вероятно по успех. Съществува ли още онази програма на МОН за лагерите? В държавна гимназия е, ако това има значение, не е общинска. Ще разпитам, разбира се, но никога не съм била наясно с условията за такъв тип лагери (не тематичните, на които ходи наборчето).
Екскурзии имаха и двамата, лагерът на осмокласника ми дойде неочаквано.

# 764
  • shumen
Синеочке,аз клоня към номер 3 и я пускам.
Детелина,мисля,че съществува още тази програма на МОН,защото приятелче на моя от друго училище ще ходи на Албена доколкото разбрах.
Нашите са с Админ плюс.Статистика кои по ред е не знам  да има.
Моя има само една срочна и годишна оценка-по ЧП.Явно другите утре ще им ги нанесат.
За шкафчето някои спомена-моя е същия и онзи ден го накарах да си го разчисти и донесе всичко,което е там.
П.С.Пуснах нова тема.Прехвърляйте се в нея.

нова тема

Последна редакция: вт, 10 юни 2025, 05:59 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт