Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 40 882
  • 545
  •   1
Отговори
# 135
Пращай и там, защото ще има черно на бяло, че си реагирала веднага. Трябва и МОН.

Звъннах на този телефон, но никой не вдига ...

Интересно ми е как може да публикуваш правилник и инструктаж и да няма накрая - "При нарушения: ..." и да е даден телефон или e-mail за подаване на сигнали.

А ако изпратя до e-mail на РУО, вероятно ще го подминат.

Да, за едно от учишищата в София.

Някой може ли да ми съдейства с телефон или имейл където мога да подам сигнал? В интерент има много, но като чета за какви нарушения се отнасят - не са за това. Ако някой вече е подавал сигнали в София, моля да сподели къде мога да се обадя.

Това с телефона, в София ли се развива действието ?

Спрямо регламента за София съдейства РУО София и са дадени тези координати:

При възникнали въпроси: Миглена Захариева – старши експерт по математика в РУО – София-град, тел. 0886 048 944.

Трябва да се види и в министерството. Ще погледна после.

# 136
Ако е през системата за сигурно електронно връчване със сигурност няма да го подминат!

# 137
А къде се очаква да се качат критериите за оценяване?

# 138
Ако някой има условията на задачите или са качени някъде ще помоля да ми ги изпратите

# 139
Излязоха резултатите от Кенгуруто и за нашата област. Не съм доволен от моята първокласничка, по средата е, но каквото - такова. Не се концетрира достатъчно като ги решаваме задачите. Явно не е нейното.
Малко странно ми се струва, че първите трима от нашата област са: първите двама от малък град, а третия от още по - малък.

Последна редакция: сб, 29 мар 2025, 17:36 от Seiko7075

# 140
Кенгуру за първи клас за мен изобщо не е показателно. Това е едно от последните състезания, децата са изморени и е с 26 текстови задачи. Много е за първолак.
Миналата година моето дете беше зле на кенгуруто, тази година почти 3 пъти си е подобрило резултата. Много съм доволна, най-важното е, че му беше приятна подготовката и каза че са много интересни задачите. Миналата година изпадаше в потрес като седнеше да се готви.

# 141
  • София
Относоно подаването на жалба, точно преди две години, когато дъщеря ми беше 4 клас, отново на същото състезания имаше грубо нарушение на правилата директно спрямо нея и още една останало дете в стаята.
Тогава подадох жалба до следните места, по мейла:
info@sou125.com,
rio_sofia_grad@mon.bg,
priemna@mon.bg,
smb.sofia@gmail.com

125-то е включено, защото там беше разпределена и техните квестори бяха директно отговорни за случилото се.
Още на следващия ден получих входящ номер от МОН, в следващите дни и то другите. Имаше назначени провеки, обясниия от квесторите и т.н. Месеци продължи одисеята и комуникацията ни, честно казано не знам дали имаше някакво реално наказание към квесторите тогава.
Но определно съветът ми е да пишете до всички тези инсититуции и те са длъжни да образуват проверки, дано има и реално действия след това, но не се отказвайте и изисквайте вскяква информация от тях как върви проверката и т.н.

# 142
  • София
Много благодаря за отговора! Наистина е доста полезно да се знае. Аз изпратих e-mail само на rio_sofia_grad@mon.bg, дано да направят необходимите проверки. Ако не получа отговор, ще пиша и до останалите институции (без първия, защото училището е друго, но е добра идея да пиша и до училището, в което беше разпределена тя). И се надявам нещата да се променят, защото не може квесторите да правят постоянно нарушения на правилата и това да остава ненаказано. Това не е кое да е състезание, а изпит, който е от голямо значение за децата. Все пак тези деца се готвят упорито, някои с години и е редно да се уважава техния труд и средствата и времето, които родителите влагат в подготовката им.

Относоно подаването на жалба, точно преди две години, когато дъщеря ми беше 4 клас, отново на същото състезания имаше грубо нарушение на правилата директно спрямо нея и още една останало дете в стаята.
Тогава подадох жалба до следните места, по мейла:
info@sou125.com,
rio_sofia_grad@mon.bg,
priemna@mon.bg,
smb.sofia@gmail.com

125-то е включено, защото там беше разпределена и техните квестори бяха директно отговорни за случилото се.
Още на следващия ден получих входящ номер от МОН, в следващите дни и то другите. Имаше назначени провеки, обясниия от квесторите и т.н. Месеци продължи одисеята и комуникацията ни, честно казано не знам дали имаше някакво реално наказание към квесторите тогава.
Но определно съветът ми е да пишете до всички тези инсититуции и те са длъжни да образуват проверки, дано има и реално действия след това, но не се отказвайте и изисквайте вскяква информация от тях как върви проверката и т.н.

# 143
  • Пловдив
Излязоха резултатите от Кенгуруто и за нашата област. Не съм доволен от моята първокласничка, по средата е, но каквото - такова. Не се концетрира достатъчно като ги решаваме задачите. Явно не е нейното.
Малко странно ми се струва, че първите трима от нашата област са: първите двама от малък град, а третия от още по - малък.
Защото повечето квестори в малките градове или в по-слабите училища подсказват затова е така. В Пловдив с най-много точки като цяло  са училища, които на други състезания изобщо не са сред първенците.

# 144
Защото повечето квестори в малките градове или в по-слабите училища подсказват затова е така. В Пловдив с най-много точки като цяло  са училища, които на други състезания изобщо не са сред първенците.

Е, аз го казах заради този извод - с отворен край. В крайна сметка, за мен най-важното е култивирането на състезателен дух, не крайният резултат, да знае, че има и по - добри, да се бори. Животът е състезание. И че има и други допълнителни неща, в които не е най - добрата, които да опитва, а не само училището, където е "аз и без това съм отличничка".

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 06:45 от Seiko7075

# 145
Ако е заради квесторите няма да са само първите две деца, щяха да са много повече първенци. Има и добри математици в малките населени места. Така или иначе състезателната математика не се преподава в училище.
На кенгуруто се интересувам къде е детето ми в общото класиране, не ме интересува кои са първите. Ако приемем, че на това състезание се явяват най-много деца и са масово с амбиции за математическа гимназия, гледам дали е в първите 60-70 деца, защото толкова места има в гимназията след 4 клас.
Това са си мои разсъждения, не знам дали е така действително..

# 146
Среден резултат имаше моят в предните години, когато бяхме изрешили по 7-8 теми от ЕК. Тази година имахме време само за една темичка, ще видя какво ще стане. Не че искам да си хваля стоката - но ми се струва, че тази година е по-пораснал и някак, по-се усеща за задачите, които изискват да си представи визуално някакви неща. Примерно задачи с кубчета/въртене на кубчета, скриване и подобни/. Според мен за някои задачи - просто си трябва време детето да порасне, за да ги осмисли.

# 147
Класиране е публикувало задачите и видеорешенията на ПМС:
https://youtu.be/TTB4xCkVWvo?si=ix_Ao1kdLq49V6bh

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 19:45 от lexche

# 148
Мда, има сълзи в нас ...

# 149
И ние сме на кантар от сълзи. Зависи как ще оценят а) на трета и четвърта. Виждам миналата година са разделили 12 точки с 4 за а) и 8 за б) 😔

Мда, има сълзи в нас ...

Общи условия

Активация на акаунт