Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 40 950
  • 545
  •   1
Отговори
# 150
Ако е заради квесторите няма да са само първите две деца, щяха да са много повече първенци. Има и добри математици в малките населени места. Така или иначе състезателната математика не се преподава в училище.
На кенгуруто се интересувам къде е детето ми в общото класиране, не ме интересува кои са първите. Ако приемем, че на това състезание се явяват най-много деца и са масово с амбиции за математическа гимназия, гледам дали е в първите 60-70 деца, защото толкова места има в гимназията след 4 клас.
Това са си мои разсъждения, не знам дали е така действително..

Я вижте първи клас за област Ловеч. Simple Smile На места определено са си квесторите намесени. Няма как да повярвам, че всички първокласници от едно училище са гении и попадат в диапазон 80-100 точки. Как пък едно няма по-малко, това ще да е сериозна математическа паралелка. В случай че детето ми беше в тази област няма шанс да преценя къде се намира то. Радвам се, че в нашето не са подсказвали, предстои да видим.

# 151
Сега видях училището от Тетевен Joy Много добра подготовка ще да е Close
То си е изкуство да знаеш кога да спреш.
Сещам се за един ученик, който казваше: "Госпожо, ако съм преписал за повече от три, пишете ми тройка" Joy
Лошото е, че и деца, и родители получават фалшива представа за нивото. В нашата област това се получи на общинския кръг на Олимпиадата, ясно си личи от резултатите на Областния кръг. Освен това съм убедена,че задачите от общинския кръг не са били тайна за определени учители, готвещи четвъртокласници.

Благодаря за информацията за ПМС! Четвъртокласникът е при баба си, ще видим после, ако има желание. Струва ми се наистина доста трудно.

Последна редакция: нд, 30 мар 2025, 18:36 от Елиас

# 152
И ние сме на кантар от сълзи. Зависи как ще оценят а) на трета и четвърта. Виждам миналата година са разделили 12 точки с 4 за а) и 8 за б) 😔

Мда, има сълзи в нас ...
Моите пак са се справили всяка различно как се допълват не знам...
Досега се чудех колко над 25 може да имат...сега над 20...
Решили са 1ва, 4а, едната 2ра ( но за б получавала друго), другата 3-а (обаче не я помни).
Не мога да си изкривя душата, че много ме доядява как някакви неща, които сме дъвкали намират начин да ги омажат..
Но ми се струва, че тая година се престарават авторите на задачи,такава от движение не е имало от десетилетие, даже просто им казах да ги прескачат.

# 153
Ако е заради квесторите няма да са само първите две деца, щяха да са много повече първенци. Има и добри математици в малките населени места. Така или иначе състезателната математика не се преподава в училище.
На кенгуруто се интересувам къде е детето ми в общото класиране, не ме интересува кои са първите. Ако приемем, че на това състезание се явяват най-много деца и са масово с амбиции за математическа гимназия, гледам дали е в първите 60-70 деца, защото толкова места има в гимназията след 4 клас.
Това са си мои разсъждения, не знам дали е така действително..

Я вижте първи клас за област Ловеч. Simple Smile На места определено са си квесторите намесени. Няма как да повярвам, че всички първокласници от едно училище са гении и попадат в диапазон 80-100 точки. Как пък едно няма по-малко, това ще да е сериозна математическа паралелка. В случай че детето ми беше в тази област няма шанс да преценя къде се намира то. Радвам се, че в нашето не са подсказвали, предстои да видим.
Тъй де, и аз това имам предвид и съм го написала ясно. Ако са по едно дете от малък град няма да е от квесторите.
Като са цели училища е ясно как стават нещата.

# 154
И ние сме на кантар от сълзи. Зависи как ще оценят а) на трета и четвърта. Виждам миналата година са разделили 12 точки с 4 за а) и 8 за б) 😔

Мда, има сълзи в нас ...
Моите пак са се справили всяка различно как се допълват не знам...
Досега се чудех колко над 25 може да имат...сега над 20...
Решили са 1ва, 4а, едната 2ра ( но за б получавала друго), другата 3-а (обаче не я помни).
Не мога да си изкривя душата, че много ме доядява как някакви неща, които сме дъвкали намират начин да ги омажат..
Но ми се струва, че тая година се престарават авторите на задачи,такава от движение не е имало от десетилетие, даже просто им казах да ги прескачат.

И аз споделям мнението Ви за тазгодишните задачи от ПМС. Задачи от движение дори в извънкласните занимания не са упражнявани при нас.

# 155
  • Пловдив
За движение - точно и казах вечерта преди състезанието и ми вика, че никога не е срещала на ПМС до сега.
Даже ме е страх от резултата - какво ли е направила.
Чудесен старт на 4 клас, много отлични резултати и от НГодина насам - спад. Умора ли е, какво е не знам. А и знам възможностите и ме е яд, че точно когато трябва се отпуска.

# 156
Някой да знае дали има вече резултати за Димитровград от ЕК?

# 157
Няма. Поне не виждам нищо качено в училището им координатор.

# 158
Моят син, като гледам, се е представил даже по-зле от очакваното, може и моите очаквания да са били завишени Grinning
Същото нещо забелязах в трети клас - силно начало докъм февруари - медали, призови места, и от пролетта нататък - осезаем спад.

# 159
  • Свищов
Аз съм доволна от детето от ЕК, предвид формата. За първи път се сблъсква с по-скоро логически, отколкото с математически задачи. Има 65 точки и е 14-та в областта за 2-ри клас. Според мен тя очакваше повече точки, но мисля че това е чудесен резултат. Вие какво мислите?
П.С. Няма амбиции да се занимава с математика или да учи в математическа.

# 160
  • София
Е сега. 2ри клас, има време и за амбиции и за всичко

# 161
Аз съм доволна от детето от ЕК, предвид формата. За първи път се сблъсква с по-скоро логически, отколкото с математически задачи. Има 65 точки и е 14-та в областта за 2-ри клас. Според мен тя очакваше повече точки, но мисля че това е чудесен резултат. Вие какво мислите?
П.С. Няма амбиции да се занимава с математика или да учи в математическа.

За мен също е чудесен резултат. Винаги съм твърдяла, че 50+ на Кенгуру отива в категория добре. 65т. показва много добра логическа мисъл. Над 80 точки вече го определям като топ ниво. Това е моята лична скала.

# 162
  • София
Кога излизат резултатите от пролетната МБГ?

# 163

Предполагам, че до края на седмицата трябва да излязат, защото според сайта им до 10 ,04 е  срокът за заявки за полуфинала; изпращат се от училищата/центровете.

# 164

Аз получихме мейл, че на 3ти април ще пратят мейл с резултата на сина.

Общи условия

Активация на акаунт