Математически турнири 1-4 клас. Тема № 64

• 41 020
  • 545
  •   1
Отговори
# 165
От кой град, школа, е тази информация? И аз не очаквам за София да излязат преди края на седмицата

# 166
На сина ми (1клас) за МБГ ни съобщиха точките в четвъртък вечерта. Обаче не знам кога ще излезе цялостно. Беше на състезание в училище в София.

# 167
От кой град, школа, е тази информация? И аз не очаквам за София да излязат преди края на седмицата
Академия Маат (София). В нашето училище не организират МБГ и се наложи да потърся друг координатор.

# 168
Къде обявяват официално резултатите от ЕК? Някакъв сайт?

# 169
  • София
Къде обявяват официално резултатите от ЕК? Някакъв сайт?
За всяка област има определено училище-координатор - на сайта на съответното училище-координатор се обявяват официално резултатите за областта. За София-град тази година координатори са Първа английска езикова гимназия и 112. ОУ „Стоян Заимов“, така че може да следите сайтовете на тези училища, ако сте от София.

Събрани на едно място протоколите за различните области може да намерите на сайта на Дидева: https://dideva.alle.bg/p/%D0%BD%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%BE%D0%BD%D0 … D0%B5%D0%BA-2025/

# 170
Ако получите от вашия организатор задачите на МБГ - и ако до тогава не са качени в Класирането, пуснете ги тук, да ги видим. Благодаря

# 171
Ще съм благодарна, ако някой попадне на критериите за оценяване на ПМС за 4 клас и ги сподели. Никак не ми харесва около кои дати е крайният срок за резултатите. Има вероятност много, много да почакаме.

# 172
Ще съм благодарна, ако някой попадне на критериите за оценяване на ПМС за 4 клас и ги сподели. Никак не ми харесва около кои дати е крайният срок за резултатите. Има вероятност много, много да почакаме.
Дидева ги е споделила в сайта https://dideva.alle.bg/p/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0 … 8So2U3E8603VX0Lzw

# 173
Simple Smile Голямо благодаря!!!

Дидева ги е споделила в сайта https://dideva.alle.bg/p/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0 … 8So2U3E8603VX0Lzw

# 174
Здравейте, искам да попитам, какъв е регламента за достигане на полуфинал на МБГ, колко точки са необходими

# 175
Здравейте, искам да попитам, какъв е регламента за достигане на полуфинал на МБГ, колко точки са необходими
Всеки организатор има квота за брой деца класиращи се за полуфинал  според броя явили се деца във всички кръгове и класове. Няма критерий точки или медали. Можете да видите регламента и информацията на официалния сайт.

# 176
Къде видяхте кога се очакват резултати? Не откривам нищо.

# 177
15 работни дни е срокът.

Къде видяхте кога се очакват резултати? Не откривам нищо.

# 178
  • София
Няма определен брой точки за участие в полуфинала.
Всяко училище или образователен център получава квота за участие в полуфинала – 8% от средноаритметичния брой участници в трите дистанционни кръга, определени пропорционално на броя участници от всеки клас.
Златните медалисти от Финал 2024 участват в полуфинала през април 2025 извън квотата на училището/образователния център.
Ако в училището/центъра са участвали през есента 50 ученици общо от всички класове, през зимата - 40, а през пролетта 30 ученици от всички класове, средноаритметичният брой участници е (50 + 40 + 30) : 3  = 40. След това пресмятаме 8 % от 40, което е 0,08 . 40 = 3,2.  Квотата на училището за полуфинала е 3-ма ученици, които се разпределят пропорционално на броя участници от всеки клас.
Полуфиналистите от всеки випуск, за който училището може да отдели квота, са участниците с най-голям сбор от точки от трите дистанционни кръга (МБГ Есен, МБГ Зима и МБГ Пролет). Примерно, ако квотата на училището е 3 участници за полуфинала общо от всички випуски и училището разпредели 1 квота за първи клас, 1 квота за втори клас, 1 квота за трети клас, 0 квоти за горните класове, предвид че участниците от 1-2-3 клас са били най-многобройни, съответно квотите са отишли при тези випуски, училището следва да изчисли сбора точки от трите дистанционни кръга на всяко дете от тези класове и да изпрати на полуфинала детето от дадения клас с най-много точки от трите кръга общо. 
Т.е. може да се окаже, че за някои класове училището няма вариант да изпрати дете на полуфинала, независимо че дадено дете може да се е справило супер (с много точки, със златни медали в трите кръга), поради факта, че училището е разпределило получените квоти за полуфинала във випуските, в които има повече участващи деца. Също така може да се окаже, че дете от училището в Горно Нанадолнище се е класирало за полуфинал с общо 60 точки от трите дистанционни  кръга, а дете от София не се е класирало за полуфинала, въпреки че има 100 точки от трите кръга.

# 179
Така е. Обаче мисля че има някаква промяна. Погледнах квотите на фирма Ребус и ми се стори че надвишават 8 процента. И от горните класове има деца. И след това прочетох във Фейсбук на Дидева текста, че има промяна. Пише нещо за 3 допълнителни бройки за школите и центровете за явяване. И пишеше нещо за горните класове по 1 брой деца. Но нещо ми куца четенето с разбиране в този късен час Simple Smile

Слагам текста:
 Не следя състезанието е не съм запозната с детайлите, но в търсене на нещо друго попаднах на следната информация.
Уважаеми участници,
Полуфиналът на 12-тото издание на турнира „Математика без граници“ ще се проведе на 26 април 2025 г. в Стара Загора.
Квотата на Вашата организация ОБЩО за всички класове е ....
За всички математически гимназии и образователни центрове, които участват в турнира, увеличаваме, квотата с 3-ма участници - по един от 7, 8 и групата 9-12 клас.
Вие трябва да я разпределите ПО КЛАСОВЕ пропорционално, в съответствие с броя на участниците от всеки клас. Общият брой на полуфиналистите в заявката (без златните медалисти) не трябва да надвишава определената квота!

Съгласно регламента, всяка организация определя поименно участниците си в полуфинала, в съответствие с предоставената квота. Полуфиналистите от всеки клас са участниците с най-голям сбор от точки от трите кръга. При равенство в сбора от точки се избира участникът, който общо в трите кръга е изразходвал по-малко време.

Общи условия

Активация на акаунт